Çözüldü CS2 mavi ekran hatası veriyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
İşletim sistemi
Windows 10

kargalgorkem

Decapat
Daha fazla  
RAM
Corsair Venegance 16GB (8*2) 3600MHZ CL18
Ekran kartı
Gigabyte RTX3060Ti OC
Anakart
MSI X570s Torpedo MAX
İşlemci
AMD Ryzen 7 5800X
Arkadaşlar sistemimi yeni topladım. Şu an için BF5 Forza Horizon vb oyunlarda herhangi bir sorun yaşamadım uzun saatler oynamama rağmen. Ancak CS2 girdiğim zaman bilgisayar mavi ekran verip kapanıyor. Oyunu silip yüklemeyi ya da dosyaları doğrulamayı denedim ancak bir işe yaramadı. Prime95 ile işlemciye Memtest ile RAM'lere FurMark ile ekran kartına stres testi yaptım herhangi bir problem yok. Power Supply voltaj değerleri olması gerektiği gibi. Ancak hiçbir şekilde çözüme ulaşamıyorum.

Minidump raporlarım bu şekilde Minidump.rar

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Hala durum aynı, AMD Ryzen Master Utility for Overclocking Control driver hatası var sadece diğerlerinden farklı olarak.

0x124 hatası, donanımsal sorunlara işaret ediyor, tuhaf ki sizde sadece 1 oyunda oluyor. Bu oyunla alakalı olabilir, taze olduğu için güncelleme bekleyin diyecem. MEMORY__UNKNOWN_FATAL_IMAGE, ram ile alakalı bir donanımsal soruna da işaret ediyor olabilir.

Ramlerini kontrol etmişsin evet, işlemci sıcaklıkları ne durumda oyunda?
Rich (BB code):
FAILURE_BUCKET_ID:  0x124_0_AuthenticAMD_MEMORY__UNKNOWN_FATAL_IMAGE_AuthenticAMD.sys
Sıcaklık biraz yüksek ortalama 75lere dayanıyor ancak diğer oyunlarda da durum aynı olduğu için onunla alakalı değildir diye düşünüyorum. Sistemde power supply hariç bütün parçalar yeni ve 1 aylık. Eski işlemcimi takıp deneyeceğim son çare.
Farklı bir işlemciyle test edin çünkü görünürde işlemci hatası var sadece.

Termal macun siparişini verdim. Gelince deneyeceğim eski işlemcimde.

Galiba sorun işlemcide. Bugün Starfield indirdim onda da aynı hatayı verdi. Anlamadığım kısım Prime95 testinde neden hata vermedi? Bir de işlemcinin garantisiyle alakalı kiminle görüşmem gerekiyor?

Son düzenleme:

Galiba sorun işlemcide. Bugün Starfield indirdim onda da aynı hatayı verdi. Anlamadığım kısım Prime95 testinde neden hata vermedi? Bir de işlemcinin garantisiyle alakalı kiminle görüşmem gerekiyor?

Prime95 ile hangi ayarda test ettiğine de bağlı. Smallest FFTs testi ile test ettiysen, Small FFTs ile tekrardan test et. Sistemi hazır aldıysan veya almadıysan aldığın yer ile görüşmen gerekiyor.

Hocam eski işlemciye geçiş yaptım herhangi bir sorun çıkartmadı. Teknobiyotik ile görüşme gerçekleştirdim birebir değişim yapılacak. Teşekkür ediyorum her şey için galiba sorunum çözüldü.

Hocam eski işlemciye geçiş yaptım herhangi bir sorun çıkartmadı. Teknobiyotik ile görüşme gerçekleştirdim birebir değişim yapılacak. Teşekkür ediyorum her şey için galiba sorunum çözüldü.
Hala durum aynı, AMD Ryzen Master Utility for Overclocking Control driver hatası var sadece diğerlerinden farklı olarak.

0x124 hatası, donanımsal sorunlara işaret ediyor, tuhaf ki sizde sadece 1 oyunda oluyor. Bu oyunla alakalı olabilir, taze olduğu için güncelleme bekleyin diyecem. MEMORY__UNKNOWN_FATAL_IMAGE, ram ile alakalı bir donanımsal soruna da işaret ediyor olabilir.

Ramlerini kontrol etmişsin evet, işlemci sıcaklıkları ne durumda oyunda?
Rich (BB code):
FAILURE_BUCKET_ID:  0x124_0_AuthenticAMD_MEMORY__UNKNOWN_FATAL_IMAGE_AuthenticAMD.sys
Dediğim gibi sorun işlemcideydi, hadi hayırlı olsun.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı