Çözüldü CS2'de mavi ekran hatası veriyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Orheyn

Hectopat
Bilgisayarımda herhangi bir sıkıntı yokken taşınma sonrasında CS2'de mavi ekran hatası almaya başladım. RAM, CPU, GPU, PSU hepsini stres testine soktum bilgisayar kapanmıyor, bütün parçaları tek tek çıkarttım taktım, termal macun yeniledim yine de bir çözüm bulamadım. Başka oyunlarda bu sorunu yaşamıyorum sadece CS2'de oluyor ve oyunu sildim geri yükledim hala aynı.

Bazen mavi ekranı gösteriyor 1 sn'liğine bazen hiç mavi ekranı göstermiyor takılı kalıyor ve yeniden başlatıyor ve oyun eğer başladıysa bu şekil bir sorun olmuyor. Sadece ana ekrandayken envanterdeyken falan bu oluyor. Minidump dosyasına bakayım diyorum dosya oluşmuyor, forumlardan bulduğum ayarları yaptım hala oluşmuyor. Daha önce başına gelen veya çözümünü bilen var mı? Bir de düzelir belki diye BIOS güncelledim, driver güncelledim Windows güncelledim hiçbiri fayda etmedi.

Çözüm
Evet RAM konusu elendi. Şimdi uygunluğuna göre diğer donanımları test edeceksin.
Hocam ekran kartı ve RAM'de sıkıntı yok diğerlerini denemek çok çok zahmetli olduğu için ev arkadaşımdan alamadım. Burdan sonra bana muhtemel gelen sebep PSU. Çünkü windows olay görüntüleyicisinde kernel 41 63 diye bir uyarı çıkıyor bilgisayar kapandıktan sonra. Araştırdığım kadarı ile bu hata genellikle PSU kaynaklı oluyormuş ama hatanın detaylarında güç kaybına uğramış olması dışında şeyler de var. Sanırım şuan yenilemem gereken parça PSU.
1730228326674.png

Bu sorunu ilerde yaşayacak arkadaşlar için çözümü açıklayayım. Özetle PSU değişince çözüldü. Eğer ki oyun oynarken bi anda bilgisayarınız donuyorsa, mavi ekran bazen almıyor bazen alıyorsanız, minidump dosyası oluşmuyorsa ve kernel 41 (63) hatası görünüyorsa sorun PSU’da olabilir. Zaten şimdi hatırladım ki bu problem bilgisayarı ilk aldığımda da oluyordu sadece ayda bir yapıyordu. Son zamanlarda günde 10 kere yapmaya başlayınca can sıkmaya başladı ve ilk aldığım zamandan bu yana bilgisayarda değişmeyen 3 şey vardı. Ram, PSU ve kasa. PSU değiştirdim problem ortadan kalktı. Konuyu eğer moderatörler kapatıyorsa sorun çözüldü. Ben kapatıyor isem nerden kapatılıyor bilmiyorum.
Hocam yazdıklarımın tamamen aynısı sizde de mi vardı?
Windows zamanla yıpranır doğru dürüst çalışmaz.Kendi sisteminden de sıfırlayamaz. Bu durumda tek çare USB bellek windows'tan F2 ve F12 tuşları ile vb.yeniden kurtarma yaparsin yüklenir, güzel çalışır. Gene yükleme sorunu yaparsa tekrar tekrar bıkmadan uğraşıp kurtarma gelir ve herseyi silerek yükleyeceksin.Genellikle F2 ve ardindan F12 tuşlanır. Biz evde bir saat önce gene böyle kurtardik yükledik. Hızlı ve süper çalışıyor.

Windows zamanla yıpranır doğru dürüst çalışmaz.Kendi sisteminden de sıfırlayamaz. Bu durumda tek çare USB bellek windows'tan F2 ve F12 tuşları ile vb.yeniden kurtarma yaparsin yüklenir, güzel çalışır. Gene yükleme sorunu yaparsa tekrar tekrar bıkmadan uğraşıp kurtarma gelir ve herseyi silerek yükleyeceksin.Genellikle F2 ve ardindan F12 tuşlanır. Biz evde bir saat önce gene böyle kurtardik yükledik. Hızlı ve süper çalışıyor.
Biraz önce tamamen temiz bir kurulum yaptım ve sonuç maalesef aynı oldu.

BIOS sürümün ve RAM'lerin net modelleri nedir ?
Diğer oyunlarda sorun var mı ? Ve offline oyunlarda hiç denedin mi ?
Memtest86 ile bellek testi yap.
BIOS sürümünü bu hatayı aldıktan sonra en güncel sürümle güncelledim fayda etmedi. RAM'lerim Gskill Ripjaws CL16 3200 Mhz 8GBx2. Başta sadece Counter Strike'da oluyor sanıyordum lakin dün ve bugün Diablo IV oynamaya başladım, bu oyunda da aynı sorunla karşılaşıyorum.

BIOS sürümün ve RAM'lerin net modelleri nedir ?
Diğer oyunlarda sorun var mı ? Ve offline oyunlarda hiç denedin mi ?
Memtest86 ile bellek testi yap.
Ayrıca şunu da söyleyeyim, formattan sonra da mavi ekranı veriş şekli (hatayı göremiyorum) ve minidump dosyası oluşturmama sorunu devam ediyor.

Son düzenleme:
İki RAM ile de tek tek takıp sistemi test ettin mi ? Donanımsal sorun var bu şekilde deneyerek bulacağız. Her zaman testler %100 doğru sonuç vermez.
Ev arkadaşımın 2 RAM'ini aldım şuan o da benim RAM'leri kullanıyor. Bu şekilde sıkıntı RAM mi değil mi öğrenmiş olacağız. Yine gece dediğiniz gibi RAM'leri tek tek takarak da test ederim.

İki RAM ile de tek tek takıp sistemi test ettin mi ? Donanımsal sorun var bu şekilde deneyerek bulacağız. Her zaman testler %100 doğru sonuç vermez.
Hocam 2 adet farklı RAM ile denedim. Bu sefer uzun bi süre mavi ekran almadım ancak 10 saat civarı oynadıktan sonra bilgisayar kendini kapattı aynı şekilde mavi ekran hatası verdi. Yani RAM'lerde değil sanırım problem.

Son düzenleme:
Evet RAM konusu elendi. Şimdi uygunluğuna göre diğer donanımları test edeceksin.
Hocam ekran kartı ve RAM'de sıkıntı yok diğerlerini denemek çok çok zahmetli olduğu için ev arkadaşımdan alamadım. Burdan sonra bana muhtemel gelen sebep PSU. Çünkü windows olay görüntüleyicisinde kernel 41 63 diye bir uyarı çıkıyor bilgisayar kapandıktan sonra. Araştırdığım kadarı ile bu hata genellikle PSU kaynaklı oluyormuş ama hatanın detaylarında güç kaybına uğramış olması dışında şeyler de var. Sanırım şuan yenilemem gereken parça PSU.
1730228326674.png

Bu sorunu ilerde yaşayacak arkadaşlar için çözümü açıklayayım. Özetle PSU değişince çözüldü. Eğer ki oyun oynarken bi anda bilgisayarınız donuyorsa, mavi ekran bazen almıyor bazen alıyorsanız, minidump dosyası oluşmuyorsa ve kernel 41 (63) hatası görünüyorsa sorun PSU’da olabilir. Zaten şimdi hatırladım ki bu problem bilgisayarı ilk aldığımda da oluyordu sadece ayda bir yapıyordu. Son zamanlarda günde 10 kere yapmaya başlayınca can sıkmaya başladı ve ilk aldığım zamandan bu yana bilgisayarda değişmeyen 3 şey vardı. Ram, PSU ve kasa. PSU değiştirdim problem ortadan kalktı. Konuyu eğer moderatörler kapatıyorsa sorun çözüldü. Ben kapatıyor isem nerden kapatılıyor bilmiyorum.

Son düzenleme:
Çözüm

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı