CS2 oynarken bir anda donuyor

İşletim sistemi
Windows 10

Matrian

Hectopat
Daha fazla  
RAM
8gb
Ekran kartı
MX230
İşlemci
Ryzen5
CS2 oynarken bilgisayarım bazen bir anda donuyor siyah ekran kalıyor ve tepki vermiyor bazen ise ekrana parazitimsi bir şeyler çıkıyor. Yani ekranda bozulmalar oluyor ve yanıt vermiyor. Bunlar olduğu zaman bilgisayarı yeniden başlatamıyorum ne kısayollarla ne de başlata girip yeniden başlatamıyorum. Düğmeden kapat aç yapmak zorunda kalıyorum yapınca da NVIDIA Denetim Masası sağ tık yapınca gelmiyor. Hiçbir şey çalıştırmadan yeniden başlatınca geri geliyor ben bu oyunu (toplam CS:GO saatim dahil değil) 300-400 saat 120 FPS oynadım şimdi neden böyle oluyor yardım edin.

Sistemi kapatıp açtığınız zaman NVIDIA Denetim Masası'nın gelmeme sebebi yüksek ihtimalle ekran kartı sürücüsü siliniyor olması. Muhtemelen Windows Update ile alakalı bir sorun yaşıyorsunuz, Windows'un kurduğu sürücü ile kendi sürücünüz çakışıyor. Windows Update'i kapatın, DDU ile ekran kartı sürücünüzü temizleyin ve WHQL sürücü kurun.
Benzer bir sorunu geçen masaüstü sistemimde yaşadım. Gerek masaüstünde, gerek oyunlarda biraz takıldıktan sonra siyah ekran veriyordu ve güç düğmesi dışında sistemi kapatamıyordum. Kapatıp açtığımda ise sizdeki gibi ekran kartımın sürücüsü silinmiş oluyordu. Yukarıda anlattığım çözümü denedim ancak bende işe yaramadı, ben ekran kartımın güç kablolarının yerlerini değiştirerek çözdüm.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı