CS2 oynarken sistem komple kapandı

Prime Ghost

Decapat
Daha fazla  
RAM
GoodRam 2x8GB 3600mHz Ram
SSD veya HDD modeli
Kioxia M2 SSD 500GB
Ekran kartı
GIGABYTE Windforce GTX 1660
Anakart
MSI B450M A PRO MAX
İşlemci
AMD RYZEN 5 1600 AF
CS2 oynuyordum sistem birden komple kapandı, 16 dk FurMark testindede böyle kapanmıştı 82 derece 97Hotspot'ta iken bazıları PSU yetersiz olabilir diyor ama PSU'yu forumlarda tavsiye üzerine aldım. Sorun sanırım Hotspot'dan dolayı ekran kartını 2. el aldım sahibinde en son ne zaman termal macun bakımı yapıldı diye sordum 1 sene önce falan dedi. Sizce kartı iade etmeli miyim?
Yoksa PSU'yuda mı iade etmeliyim?
PSU: Aerocool VX Plus 500W.

Son düzenleyen: Moderatör:
CS2 oynuyordum sistem birden komple kapandı, 16 dk FurMark testindede böyle kapanmıştı 82 derece 97Hotspot'ta iken bazıları PSU yetersiz olabilir diyor ama PSU'yu forumlarda tavsiye üzerine aldım. Sorun sanırım Hotspot'dan dolayı ekran kartını 2. el aldım sahibinde en son ne zaman termal macun bakımı yapıldı diye sordum 1 sene önce falan dedi. Sizce kartı iade etmeli miyim?
Yoksa PSU'yuda mı iade etmeliyim?
PSU: Aerocool VX Plus 500W.

Isı kaynaklı olduğunu düşünüyorsanız FurMark testine sokup GPU fan hızını MSI Afterburner üzerinden manuel olarak %100e sabitleyip deneyin.

Kapanmadan sonra sistem açılmıyormu ?
Güç tuşuna basıyorum 1 saniyeliğine fanlar geliyor sonra hemen kapanıyor.

Hiç görüntü gelmiyorsa psu yüzündendir muhtemelen. Umarım anakarta bir şey olmamıştır.
Dediğim gibi FurMark testindede kapanmıştı sonra bir süre bekledim fişi sök tak yaptım açıldı hatta başka forumda bir kullanıcı bu şekilde açılmama durumu varsa HotSpot sıcaklığından dedi HotSpot sıcaklığıda 97 ve 98'e ara ara geliyordu.

PSU güç kablosunu çekip PC açma tuşuna 5 saniye basılı tutup bırakın kabloyu takıp tekrar deneyin. Hotspot derecesi önemli değildir önemli olan çekirdek sıcaklığı hocam.
Bence en iyisi iade etmek hocam hem daha önceden içi açılmış güvenlik bandı durmuyor risk almaya ve uğraşmaya değmez.

PSU güç kablosunu çekip PC açma tuşuna 5 saniye basılı tutup bırakın kabloyu takıp tekrar deneyin. Hotspot derecesi önemli değildir önemli olan çekirdek sıcaklığı hocam.
Dediğinizi yaptım açılmadı hocam yine fanlar gelip gidiyor.

Bence en iyisi iade etmek hocam hem daha önceden içi açılmış güvenlik bandı durmuyor risk almaya ve uğraşmaya değmez.

Dediğinizi yaptım açılmadı hocam yine fanlar gelip gidiyor.

Hocam ısı kaynaklı sistemin kapanması normal ama kapandıktan sonra açılmaması normal değil, başka bir PSU varsa onunla deneyin.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı