CS2 veya Valorant açınca laptop kendini kapatıyor

427370

Hectopat
RAM
8GB
Ekran kartı
GT610M 1GB
İşlemci
Intel I5
5, 6 saat boyunca bilgisayarda Unity, Blender, Visual Studio açık tuttuğum zamanlar olmuştu. O zamanlar bile bilgisayar çökmezken şu an en basitinden CS2 veya Valorant açtığımda 10 dakika oynatıyor, sonrasında laptop kendi kendine kapanıyor. Hatta bir kere browser oyunu denerken bile çökmüştü. Özetle şöyle...

Oyunu açtığım vakit oyun akıcı şekilde oynanabiliyor ve bir sorun yaşamıyorum. İlginç olanı ise cihaz ısınmıyor bile. Fakat 10-15 dakika sonra cihaz kesin olarak kapanıyor. Önce bir anda ekran gidiyor ve fan sesi duruyor. 2-3 saniye sonrasında ise bilgisayar açılırken çıkardığı mekanik sesleri çıkarıyor, fan sesi tekrar geliyor fakat ekran hâlâ siyah kalıyor. Bu sefer de bilgisayarı manuel kapatıp açmam gerekiyor. Açtığımda da beklenilen üzere tüm programlar kapanmış oluyor.

Hiçbir kasma hatta ısınma olmamasına rağmen bunun sürekli yaşanması sinir bozuyor. Daha önce CS2, Valorant, Aoh2 hatta bir browser oyunu denerken bile çöktüğü olmuştu. Sorun ne olabilir?

Not: Sistem bilgilerini detaylı yazmadığımı biliyorum fakat şu an bilgisayara erişimim yok.

Bahsettiğin oyunlar için bu sistem uygun değil. Bu dizüstü ile aşırı basit oyunlar hariç oyun oynamanı da önermem. Giriş seviyesi, tarayıcıda vb. gezmek için(günümüzde onda bile video izlerken falan aşırı sorun çıkarır) iş görecek düzeyde bileşenleri var. Unity, Blender vb. rahatsız olmadan nasıl kullandınız anlamadım.

Detaylı yazmadım dedin ama GT610M giriş seviyesi ekran kartı. Blender ve Unity çok eski sürümlerini büyük ihtimalle kullandın.

Isınmıyor diyorsun ama büyük ihtimalle ısınıyor ve sorun yaşanmasın diye sistem kendini korumaya alıyor. Bu sistemle CS:GO'yu açsan yine aynı sorunu yaşardın.

Sistem bileşenleri yanlış değilse bu oyunlar için yeni sistem alman gerekiyor. Biri sorunlu olan UE4 kullanıyor. CS2 zaten genel sorunları çözememiş halen beta aşamasında sayabileceğimiz sorunlu bir oyun.

Unity 2022 kullanıyordum Blender'i tam bilmiyorum. Düşük ayarlarda Valorantı 70 FPS, CS2'yi 50 FPS açabiliyorum ki çok oyun oynayan biri değilim arkadaşlarla sadece 1 tur maç atmak istiyorum pc maç ortasında kapanıyor. Isınmadan da yana sorun olmaması lazım bir daha deneyip kontrol edeceğim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…