Laptop kendini kapatıyor

BEACT

Hectopat
Yer
Ankara
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Arkadaşlar selam, sıkıntım şu şekilde: öğlen sıcağında evde oturduğum sırada keyifli keyifli RDR 2 oynuyordum. Orta - yüksek ayarlarda 60-65 FPS civarı oynayabiliyorum bilgisayarımda. Oynamaya başladıktan yaklaşık 2 saat sonunda anlık FPS drop yaşadım ve dedim sıcaktan oldu muhtemelen, daha fazla oynamayayım deyip oyunu kapadım. Bilgisayarı normal kullanım halinde kullanmaya devam ettim. Sonra böyle yanık kokusu gibi bir şey geldi ama bilgisayardan geldiğini farkedemedim. Kokunun etkisi biraz geçtikten sonra bilgisayar çalışmaya devam ediyordu ve kapandı. İçini açıp temizleyeyim dedim. Bunu yaparken kokunun bir tane fanından geldiğini farkettim, daha doğrusu fanın oturduğu yuvanın yüzeyi kokuyordu ama görünürde hiçbir şey yok. Temizleyip kapattım arkasını. Daha sonra tekrar açıp kontrol ettim ve bilgisayarın birkaç saniye açık kaldığını ve kendini kapatmaya başladığını farkettim. Sorum ise şu; sadece fanla alakalı bir problem mi yoksa başka bir sebepte buna etki ediyor olabilir mi? Ayrıca söyleyeyim, arkasını açtığımda işlemci, ekran kartı ve pilin olduğu yerleri de kontrol ettim koku var mı diye bir sıkıntı yoktu oralarda da. Yorumlarınız için şimdiden teşekkürler.

Not: Bilgisayarı alalı yaklaşık 5 yıl oldu.

Eğer 5 yıldır CPU GPU macun değişimi yapılmadıysa ekran kartı da yanma ihtimali var MX4 veya MX6 gibi macunları deneyebilirsiniz fandan koku geliyor demiştiniz fanları detaylı ve nazik bir şekilde temizleyin.

Eğer 5 yıldır CPU GPU macun değişimi yapılmadıysa ekran kartı da yanma ihtimali var MX4 veya MX6 gibi macunları deneyebilirsiniz fandan koku geliyor demiştiniz fanları detaylı ve nazik bir şekilde temizleyin.
1 sene önce en son macun değişimi yapmıştım ondan kaynaklı olabilir mi gene de? Fanları güzelce sildim. Hala aynı. Güvenilir bir teknik servise götüreceğim.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı