CS2 yüksek DPI ban yedirtiyor

Raman48

Picopat
Katılım
21 Haziran 2023
Mesajlar
234
Çözümler
2
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
CS2'de ısınmada faremin DPI'ını en yükseğe çekip negev alıp mouseı aşırı hızlı döndürüp negevle tarıyordum. Bir baktım roundun başından oyunum çöktü ve geri giremiyordum. Ne oldu acaba? Dedim ve sonra bilgisayarı yeniden başlatmak çözer diye düşünüp yeniden başlatıp hesaba geri girince oyun yasağı yediğimi fark ettim. SS almadım, o yüzden koyamayacağım. Dikkatli olun diye paylaşıyorum. Şimdilik sadece Valve'ın sistemini düzeltmesini bekliyorum.
 
Demek ki neymiş, oyun içinde bu tür troll hareketler yapmak yasakmış. Böyle bir durumda ban haksız yere olmuyor. Siz de bu tür hareketlerden kaçının.
Hocam şaka mı yapıyorsunuz ciddi misiniz tam anlayamadım veya VAC yasaklamasının anlamını tam olarak bilmiyormusunuz emin değilim.

Video da 59.50'den sonra izlemenizi öneririm. Oyuncu ısınma turunda tekrar söylüyorum ısınma turunda elinde ki Negev ile rastgele hareketler yaparak mermi sıkıyor. Isınma turunda yine aynı oyuncu VAC yasaklaması ile karşılaşıyor.

VAC, Valve Anti Cheat yani Valve Anti hile programı oyuncunun bu hareketlerini hile olarak algılıyor ve oyunda ki verilebilecek en yüksek ceza olan kalıcı uzaklaştırma VAC yasaklamasını oyuncuya uyguluyor.
Isınma turunda troll hareket yapsa bile ceza almayacak oyuncu hile kullanmadığı halde en yüksek ceza sistemiyle karşı karşıya kalıyor.

Hadi diyelim ki oyuncu yine de troll yüzünden yasaklansın, bu VAC sisteminin görevi değildir. Oyuncunun maksimum alacağı ceza 30 dakika uzaklaştırma ile başlar ve devamı halinde süreler uzayarak uzaklaştırma cezası tekrarlanır fakat kesinlikle oyuncuyu hileymiş gibi kalıcı olarak uzaklaştıramaz.

Burada da görüldüğü üzere VAC Live yapay zeka sistemi oyuna hala hazır değildir. Hile kullanmayan oyuncuları hile gibi algılayıp yasaklaması ciddi bir durumdur. CS:GO üzerinden toplanan Owerwatch verileri ile ne kadar geliştirilmiş bir sistem olsa da hala hazır değil ki böyle hatalar yapabiliyor.

Yaklaşık 1-2 ay önce de Nvidia ekran kartı kullanıcıları son sürüm güncelleştirmesi yaptıkları zaman oyundan toplu olarak VAC yasaklamasına maruz kalmıştı.

Son olarak benim düşüncem burada ki genel problemin oyuncunun o hareketi veya bu hareketi yapması değil. Hile kullanmadığı halde oyuncuya, oyunda ki en yüksek ceza sistemi olan VAC yasaklamasının uygulanması.
 
Son düzenleme:

Yeni konular

Geri
Yukarı