CS2'de aimin yukarısına ateş etmek şeklinde atış normal midir?

• Konuyu başlatan Okan7
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 4
  • Görüntüleme 1.150

Okan7

Yoctopat
Başlıkta yazdığım aimin yukarısına şeklinde ateş etmek normal midir? Daha açmam gerekirse mesela elimizde AK-47 veya negev var diyelim. Tek tek atış yapmayıp tararsak mermiler kısa sürede yukarı gidiyor ama yukarı giderken düz bir şerit halinde gidiyor. Yani burada silahın aim kontrolünü kaybettiğimizde aim aşağı bakarken, mermiler aimin mesela 2cm yukarısına gidiyor ve kişi aimi değil 2cm yukarıdaki mermilerin gidiş yönüne göre ateş ediyor.
Bu şekilde bir atış şekli normal midir? Ayrıca bu şekilde vurmak acemilik midir yoksa tam tersi profesyoneller böyle vurur mu?

Buna "spray" deniyor. Eğer sol tıka basılı tutup ateş ederseniz dediğiniz gibi mermiler nişan aldığınız yerin üstüne gider o yüzden spray yapacağınız durumlarda adamın kafasına nişan almak yerine göğsüne nişan alırsanız mermiler kafasına gider. Tabii ki en iyisi kafaya tek vuruştur ama duruma bağlı Spray'de çok iş görür.

Otomatik atışta aslında tam olarak düz yükselmiyor, her silahın otomatik atış sırasında bir sprey düzeni var ve hedefiniz üzerinde o düzenin tersi yönde aim hareketini yönetmeyi becerebilirseniz, (ki bu mesafe arttıkça saçılımın da arttığı bir düzen) atış grubunu hedefiniz üzerinde toplayabiliyorsunuz. Tabi bunu yaparken havada, hareket halinde falan olmamanız gerekiyor.

Hocam her silahın bir spray patterini var zaten oyunda ama benim bildiğim ve deneyimlediğim silah sekerken zaten Crosshair da sekiyor. Yani mermi yine cross un olduğu yere gidiyor diye düşünüyorum. Tabii el alışkanlığımdan dolayı bana da öyle geliyor olabilir. Ayrıca sabit Crosshair kullanmıyorsanız durumu bilemem. Bir de CS2 de yeni tickrate sisteminden dolayı çok sağlıklı değil bu durumlar.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı