Çözüldü CS2'de mavi ekran hatası veriyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Orheyn

Hectopat
Bilgisayarımda herhangi bir sıkıntı yokken taşınma sonrasında CS2'de mavi ekran hatası almaya başladım. RAM, CPU, GPU, PSU hepsini stres testine soktum bilgisayar kapanmıyor, bütün parçaları tek tek çıkarttım taktım, termal macun yeniledim yine de bir çözüm bulamadım. Başka oyunlarda bu sorunu yaşamıyorum sadece CS2'de oluyor ve oyunu sildim geri yükledim hala aynı.

Bazen mavi ekranı gösteriyor 1 sn'liğine bazen hiç mavi ekranı göstermiyor takılı kalıyor ve yeniden başlatıyor ve oyun eğer başladıysa bu şekil bir sorun olmuyor. Sadece ana ekrandayken envanterdeyken falan bu oluyor. Minidump dosyasına bakayım diyorum dosya oluşmuyor, forumlardan bulduğum ayarları yaptım hala oluşmuyor. Daha önce başına gelen veya çözümünü bilen var mı? Bir de düzelir belki diye BIOS güncelledim, driver güncelledim Windows güncelledim hiçbiri fayda etmedi.

Çözüm
Evet RAM konusu elendi. Şimdi uygunluğuna göre diğer donanımları test edeceksin.
Hocam ekran kartı ve RAM'de sıkıntı yok diğerlerini denemek çok çok zahmetli olduğu için ev arkadaşımdan alamadım. Burdan sonra bana muhtemel gelen sebep PSU. Çünkü windows olay görüntüleyicisinde kernel 41 63 diye bir uyarı çıkıyor bilgisayar kapandıktan sonra. Araştırdığım kadarı ile bu hata genellikle PSU kaynaklı oluyormuş ama hatanın detaylarında güç kaybına uğramış olması dışında şeyler de var. Sanırım şuan yenilemem gereken parça PSU.
1730228326674.png

Bu sorunu ilerde yaşayacak arkadaşlar için çözümü açıklayayım. Özetle PSU değişince çözüldü. Eğer ki oyun oynarken bi anda bilgisayarınız donuyorsa, mavi ekran bazen almıyor bazen alıyorsanız, minidump dosyası oluşmuyorsa ve kernel 41 (63) hatası görünüyorsa sorun PSU’da olabilir. Zaten şimdi hatırladım ki bu problem bilgisayarı ilk aldığımda da oluyordu sadece ayda bir yapıyordu. Son zamanlarda günde 10 kere yapmaya başlayınca can sıkmaya başladı ve ilk aldığım zamandan bu yana bilgisayarda değişmeyen 3 şey vardı. Ram, PSU ve kasa. PSU değiştirdim problem ortadan kalktı. Konuyu eğer moderatörler kapatıyorsa sorun çözüldü. Ben kapatıyor isem nerden kapatılıyor bilmiyorum.
Küçük bellek dökümünü seç ve temizlik araçları varsa sil.

Küçük bellek dökümünü seç ve temizlik araçları varsa sil.
Burdaki ayarı yaptım, temizlik programım da yok. Şuan dediğiniz gibi küçük bellek dökümü olarak işaretledim. Mavi ekran verdirttim ama yine dosya oluşmamış.

Son düzenleme:
Hocam mavi ekran kodunuz nedir? Bende kendi sistemimde birçok kez "UNEXPECTED_STORE_EXCEPTATİON", "CRİTİCAL_PROCCESS_DEAD" hataları almış birisiyim. Bende bu hatalar ekran kartımdan dolayı oluşuyordu.

Hocam mavi ekranı göremiyorum. Bazen saliselik gelip gidiyor bazen hiç mavi ekranı göstermiyor bile ekran takılı kalıyor sonra bilgisayar kendini yeniden başlatıyor ve işin garip tarafı başka hiçbir oyunda veya stres testinde bu olmuyor sadece malum oyunda ve bekleme ekranında oluyor. Oyunu sildim yükledim Steam’i sildim yükledim fayda etmiyor.

Ek olarak olay görüntüleyicisinde "Sistem düzgün kapatılmadan yeniden başlatılmış. Bu hatanın nedeni sistemin yanıt vermeyi durdurması, kilitlenmesi veya beklenmeyen bir şekilde güç kaybına uğramış olması olabilir." bu şekilde Kernel 41 (63) hatası alıyorum. İnternetten araştırdığımda PSU kaynaklı deniyor ama dediğim gibi CS2 harici bir oyunda bu şekil bi sorunla karşılaşmıyorum.

Mavi ekran alınca bir foto çekip at bakalım.
Şuan başka oyunlarda da yapmaya başladı sadece Counter Strike için geçerli değilmiş. ☹️

Ek olarak; 550W PSU kullanıyorum. 2 yıldır böyle bir problemim olmamıştı ama son birkaç aydır bu durumu yaşıyor. PSU kaynaklı olup olmadığını anlamak için stres testine sokup ekran kartı + işlemciyi %100 yükte çalıştırdım ama sistem kapanmadı. Yine de güç kaynağından olma ihtimali var mıdır? Değiştirmeli miyim?

Son düzenleme:
Bilgisayarımda herhangi bir sıkıntı yokken taşınma sonrasında CS2'de mavi ekran hatası almaya başladım. RAM, CPU, GPU, PSU hepsini stres testine soktum bilgisayar kapanmıyor, bütün parçaları tek tek çıkarttım taktım, termal macun yeniledim yine de bir çözüm bulamadım. Başka oyunlarda bu sorunu yaşamıyorum sadece CS2'de oluyor ve oyunu sildim geri yükledim hala aynı.

Bazen mavi ekranı gösteriyor 1 sn'liğine bazen hiç mavi ekranı göstermiyor takılı kalıyor ve yeniden başlatıyor ve oyun eğer başladıysa bu şekil bir sorun olmuyor. Sadece ana ekrandayken envanterdeyken falan bu oluyor. Minidump dosyasına bakayım diyorum dosya oluşmuyor, forumlardan bulduğum ayarları yaptım hala oluşmuyor. Daha önce başına gelen veya çözümünü bilen var mı? Bir de düzelir belki diye BIOS güncelledim, driver güncelledim Windows güncelledim hiçbiri fayda etmedi.
Biz USB bellekten windows'u sıfırlayıp herseyi silerek kurduk, son çare bu oldu.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı