CS'te Kontak ve Split Oynamak Nedir?

Split ayrı oynamak. Mesela 2 kişi B'den 2 kişi A'dan 1 kişi de ortadan giriyorsa split oynuyorlardır. Kontak ne bilmiyorum.
 
Kontak gireceğin yere takımca gidip hep beraber girmek. Rush atmaktan farkı en öndeki zıplaya zıplaya hemen girmez. Herkes yerini alır öyle girer. Mirage a girecekseniz misal herkes smoke yerlerine geçer bekler belli bir zamanda hep beraber girersiniz veya mirage b düşünürsek herkes b apartman içine girer ve bir anda herkes içeriye koşar.
 
Split oyun sanılanın aksine 2 a 3 b gidilmesi değil aynı bomb site'a 2 farklı yerden organize şekilde girmek. D2 b split tünel ve mid to b aynı anda oynanması gibi.
Contact aynı yerden beraber oynamak smokelar atılana kadar ön ve arka pushu önlemek için crosslar koyulur doğru zaman gelince de contact oyun genelde bombalarla başlar. Dümdüz koşarakta başlanabilir round durumuna, mape, silah ve bombalara göre değişir.
Kesin kalıpları yok her iki taktikte de 1 kişi lurke kalabilir hatta diğer 1 kişide bomb site'a diğer yönden girmeye çalışabilir. Contact ve split illa 5 kişi oynanmak zorunda değil. Önemli olan taktiğin hangi şekilde çalışacağını öngörmek.
 
Son düzenleme:

Yeni konular

Geri
Yukarı