Csv verileri Excel'de tek sütunda gözüküyor

SuppleWaif7

Hectopat
Merhaba, elimde bir dizi finansal veri var csv dosyası içerinde. Mecburen Excel'den açıyorum. Verilerde tarihler ve bu tarihlerdeki değerler yazıyor ancak tüm veriler tek bir sütunda gözüküyor yani "18 sep. 2022, 180.14,174.16.. Diye gidiyor " aynı şekilde başlıklarda yine aynı şekilde aynı sütun içerinde yer alıyor. Veriler string gözüktüğü için işleyemiyorum bu sebeple verileri sayıya dönüştürmem lazım ancak hepsi aynı sütunda bulunduğundan işlem yapamıyorum. Bunları Excel'de nasıl ayırabilirim ya da sizin bildiğiniz bir csv okuyucu program var mı? Eğer varsa o program üzerinden bu verileri nasıl sayıya dönüştürebilirim?

Excel'de mevcut aslında fakat biraz uğraştırıyor. CSV dosyaları için Excel'de boş bir sayfa oluşturun. Ardından yukarıdaki menüden Veri'yi seçin. Orada dış veri al kısmında Metinden'e tıklayın. Sonra dosyanızı seçin. İleriye tıklayın. Ayırıcılarda virgül'ü seçin. Tekrar ileriye tıklayın. Ve sonra tıklayın.

Bu çözüm Excel 2007 içindi. Güncel sürümlerde nasıldır bilmiyorum fakat benzer olacaktır.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı