CTRL-Win-Shift-alt tuşları takılı kalıyor

slm.ycl02

Hectopat
Daha fazla  
Minidump Rapor Linki
https://drive.google.com/file/d/1dyJaBv_uA5P1Y-XYniBOKuOdneQRwcY5/view?usp=drive_link
RAM
Lexar Thor 3200Mhz 8+8gb
SSD veya HDD modeli
WD Black SN770
Ekran kartı
Zotac 4060 Twin Edge
Anakart
Asrock B450M r4.0
İşlemci
Ryzen 5 5600x
Merhaba öncelikle iyi Sosyaller. Forumda yeniyim ve kurallara uymaya çalıştığımı belirterek buna rağmen hata yapmışsam yetkililerin konuyu kapatmak yerine düzenleme inisiyatifinde bulunmalarını isterim.
Soruna geçmeden ufak bir özet geçeyim. Bilgisayarı ayın 21'inde topladım. Yaklaşık 1 hafta da sorunsuz kullandım.
Ayın 28'inde yeni aldığım diski taktım. Hazır açmışken bilgisayarı da ufak fanla temizleyip kullanmaya başladım. O günden beri bu sorun ortaya çıktı.(muhtemelen tesadüf)
Sorunum şu: Win, alt, CTRL, Shift, rctrl, rshift ve Alt Gr tuşlarım bir anda takılı kalıyor.
Fotoğraf:

Ekran görüntüsü 2024-12-02 000213.png

Hemen akla klavye geliyor, evet. Fakat bilgisayarı klavyesiz kullanmama rağmen sorun tekrar etti. Ve ekran klavyesinde basılı tuş görünmüyordu. Sadece klavye test sitelerinde basılı görünüyor.
Gerçekten çok canımı sıkmaya başladı bu durum. Bu sorun düzelsin diye yeniden başlattığım sırada aldığım iki adet mavi ekranın minidump dosyalarını da ekledim.
BIOS sıfırlandı.
DDU ile driver silinip tekrar kuruldu.
Klavye söküldü.
Yeni SSD söküldü.
Tüm USB aygıtları söküldü.
Memtest ile 1 saat 40 dakika test yapılıp test geçildi.
Bu sorun yaşanırken FurMark ile GPU test edildi(değerler sorunsuz)
Eski GPU driveri kuruldu.
Windows temiz kurulumla kuruldu.
Yapışkan tuşlar kapalı.

Son düzenleme:
Yapışkan tuşları kapatın.

Denetim masası>erişim kayalığı>klavyenizin çalışma şeklini değiştirin>yapışkan tuşlar tikini kaldırın.

Sorununuz düzeldi mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Yapışkan tuşları kapatın.

Denetim masası>erişim kayalığı>klavyenizin çalışma şeklini değiştirin>yapışkan tuşlar tikini kaldırın.

Zaten kapalı, konuya eklemeyi unutmuşum. Fotoğraf eklemeye çalıştım ama site sunucu hatası veriyor. Ve ek olarak bu sorun devamlı olmuyor. Anlık gelip yeniden başlatana kadar düzelmiyor. Veya kendiliğinden düzelmesini bekliyorum.

Hocam ekrandaki tüm tuşlara aynı anda basar misiniz böyle bir şeyi ilk defa görüyorum

Hocam ekrandaki tüm tuşlara aynı anda basar misiniz böyle bir şeyi ilk defa görüyorum.

Tuşlar çalışıyor fakat kombinasyon şeklinde. Mesela a bastığımda æ(Alt Gr+a), D bastığımda OneDrive; farede ise tekerlek yakınlaştırıyor(CTRL+scroll), çalıştırmak istediğim program yönetici izni istiyor(CTRL+Shift+sol tık), masaüstünde herhangi bir şeye çift tıkladığımda özellikler açılıyor(alt+2 sol tık).

Tuşlar çalışıyor fakat kombinasyon şeklinde. Mesela a bastığımda æ(Alt Gr+a), D bastığımda OneDrive; farede ise tekerlek yakınlaştırıyor(CTRL+scroll), çalıştırmak istediğim program yönetici izni istiyor(CTRL+Shift+sol tık), masaüstünde herhangi bir şeye çift tıkladığımda özellikler açılıyor(alt+2 sol tık).

Hocam sistem geri yükleme yapabilir misiniz? Başka çare bulamadım

Technopat Haberler

Geri
Yukarı