Çürük diş için ne yapılmalı?

Gokhan Bird

Hectopat
Dostlarım dişim çürümüş alttan çektiğimde bir kısmı yoktu çok şaşırdım. Sabah dişçiye gideceğim fakat şu an merak ettiğim bir şey var. Sizce bu diş için dolgu mu yaparlar yoksa kanal tedavisi mi? Eğer kanal tedavisi ise çok ağrıtır mı? Bir de süreleri hakkında bilgi verirseniz çok sevinirim.

IMG_2642.jpeg

IMG_2643.jpeg

Çürük köke yakınsa kanal değilse dolgu.
Anestezi iğnesi biraz acıtıyor ondan sonra hissetmiyosun.

Dolgu 30 dk sürer kanal tedavisi 1saat.

Çürük köke yakınsa kanal değilse dolgu.
Anestezi iğnesi biraz acıtıyor ondan sonra hissetmiyosun.

Dolgu 15 20 dk sürer kanal tedavisi 1saat.

Tek seans mı oluyor hocam? Normalde sabah üniversite kazandığım şehre doğru yolculuğa çıkacaktım fakat önce dişçiye gidip işimi halletmek istiyorum.

Muhtemelen dişin iç yapısı çürümüş. Bende dişlerimden çok çektim ve 3-4 kanal tedavisi gördüm. Merak etmeyin, eğer kanal tedavisi yapılmasına karar verirse doktor, bu hiç ağrılı bir süreç değil. Ancak kanal tedavisi bir dişi kurtarmanın son çaresidir. Kanal tedavisinde asıl amaç dişe giden sinir köklerini alarak (aslında bir nevi tahrip ederek) dişin kök sinir ile arasındaki bağı kopararak ağrı hissetmemenizi sağlamaktır. Bir kez yapılan kanal tedavileri bir ömür boyu kullanım imkanı sunar ve aynı zamanda eğer kanal tedavisi başarısız olmuş ise kanal tedavisi tekrar edilebilir. Ama bu sizin dişinizin mineral ve genetik yapısına, en çok da günlük ağız bakımınızı nasıl ve ne düzenli yaptığınıza bağlıdır. Bunun için dolgu da olsa kanal tedavisi de olsa dişinizi doktorun belirttiği aralıklarla kontrol ettirmeniz önemli. Her dişçiye de gitmeyin, araştırın ve iyi bir diş kliniği, deneyimli uzmanlara gidin. Kanal Tedavisi uzmanları, ''Endodontist'' olarak bilinirler. Bir de genel diş hekimleri vardır. Artık çok opsiyonel bir seçenek haline gelmiş bir tedavi.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı