Cumaya gitmediğim için laf yiyorum

Arkadaşlarının karakteri yerleşmemiş olduğundan ve kendilerini yetiştirmemiş insanlar olduklarından oluyor bunlar. şöyle bir anlam çıkmasın : Cumaya gitmeyenler kendini yetiştirmiştir anlamı çıkmasın Din konuları herkesin kendi içinde yaşayacağı şeyler olup kişi hariç herhangi birini ilgilendirmemektedir.

Haklılar. Cumaya gitmiyorsun bir de sana söyleyenlerden yakınıyorsun. O Cumaya gidilecek! Gitmeyeni seveyim.

Gitmeyen gitmez, giden gider. Günahı da yapanın sevabı da. Takma onları kafana.
Tam sövüyodum spoiler ı gördüm son anda.
Arkadaşlarının karakteri yerleşmemiş olduğundan ve kendilerini yetiştirmemiş insanlar olduklarından oluyor bunlar. şöyle bir anlam çıkmasın : Cumaya gitmeyenler kendini yetiştirmiştir anlamı çıkmasın Din konuları herkesin kendi içinde yaşayacağı şeyler olup kişi hariç herhangi birini ilgilendirmemektedir.
Öyle ama işte anlamıyorlar hocaya söyleyeyim desem aileme söylemesinden korkuyorum.

Düz imam hatipe gitmem için kesmeleri lazım.

İlginç. Düz ortaokulda böyle davranmalarına anlam veremedim. Hadi imam hatip olsa şaşırmayacağım ama, düz ortaokulda şaşırdım gerçekten. Yani yapabileceğin şey ailenin senin arkanda durup hocayla konuşmaları ve senin hayatına karışmaması gerektiğini söylemeleri olurdu. Başka bir çözüm yolu gelmiyor aklıma.

İlginç. Düz ortaokulda böyle davranmalarına anlam veremedim. Hadi imam hatip olsa şaşırmayacağım ama, düz ortaokulda şaşırdım gerçekten. Yani yapabileceğin şey ailenin senin arkanda durup hocayla konuşmaları ve senin hayatına karışmaması gerektiğini söylemeleri olurdu. Başka bir çözüm yolu gelmiyor aklıma.
Aslında bunu tek bir hoca yapıyor diğerleri melek gibi işin garibi hoca Türkçe hocası. Aileye gelirse konu bunu dersem yüksek ihtimalle laf yerim o yüzden demiyorum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı