Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ne yani sırf şeriatçı diye adam kötü mü oldu? Bu gün siz üretim üretim diye bas bas bağırıyorsunuz. Sizin partiniz kaç fabrika kurdu? Erbakan kaç fabrika?
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
Bilgisiz olunca, araştırmadan yorum yapınca böyle düşünceler ortaya çıkıyor işte. Forumda rahat 20. defa atıyorum bunu.

I. Devletin şekli
MADDE 1.
– Türkiye Devleti bir Cumhuriyettir.
II. Cumhuriyetin nitelikleri
MADDE 2.
– Türkiye Cumhuriyeti, toplumun huzuru, millî dayanışma ve adalet anlayışı içinde, insan haklarına saygılı, Atatürk milliyetçiliğine bağlı, başlangıçta belirtilen temel ilkelere dayanan, demokratik, lâik ve sosyal bir hukuk Devletidir.
III. Devletin bütünlüğü, resmî dili, bayrağı, millî marşı ve başkenti
MADDE 3.
– Türkiye Devleti, ülkesi ve milletiyle bölünmez bir bütündür. Dili Türkçedir.
Bayrağı, şekli kanununda belirtilen, beyaz ay yıldızlı al bayraktır.
Millî marşı "İstiklal Marşı"dır.
Başkenti Ankara'dır.
IV. Değiştirilemeyecek hükümler
MADDE 4.
– Anayasanın 1 inci maddesindeki Devletin şeklinin Cumhuriyet olduğu hakkındaki hüküm ile, 2 nci maddesindeki Cumhuriyetin nitelikleri ve 3 üncü maddesi hükümleri değiştirilemez ve değiştirilmesi teklif edilemez.

Şeriat gibi şeyleri teklif dahi edemezsin dostum, ısrar edersen alttan alttan Şeriatçılık yaparsan adamlarda sana yapar darbeyi, ihtilali. Erbakan gibi liderlerin bir de %70-80 meclis çoğunluğuna ulaştığını düşün.
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan, kendisine "Cumhurbaşkanlığı koltuğunu işgal eden zat" söyleminden dolayı CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'na 500 bin TL'lik tazminat davası açtı.
Şaşırmadım adam sıkılınca dava açıyor. Sanki çocuk oyuncağı. Zaten ülkeyi batırdılar birde adaleti batırıyorlar. İnsanlar durduk yere hapse giriyor tıpkı ergenekon da ki gibi. Neyse boş ver buna oy verenler de suç var...
(Tamam o kadın masum değil ama o adam da haklı değil.)
 
Git İran'a görürsün şeyhülislamları nasıl işliyor sistem.
İran şu anda da farklı sayılmaz. O zaman Suudi Arabistan da dini bir devlet ama neden kötü yönetiliyor? Çünkü Suudi Arabistan değil Suudi Amerika. Mesajımı iyi okursanız dinin doğru uygulanması dediğimi görürsünüz. Buradaki anahtar kelime doğru.
 
Zamanında Osmanlı Devleti'nde padişahın atacağı adımları şeyhülislam denetlerdi.
Muhallebi çocuklarının saraya kabul edilmesi, LGBTI bireyleri öldürmeyi Avrupa dan bile erken bırakması, padişahların alkol alması vs. hep şeyhülislam denetiminde mi idi?

*Yapılanlar yanlış demiyorum.
 
Şaşırmadım adam sıkılınca dava açıyor. Sanki çocuk oyuncağı. Zaten ülkeyi batırdılar bir de adaleti batırıyorlar. İnsanlar durduk yere hapse giriyor tıpkı ergenekon da ki gibi. Neyse boş ver buna oy verenler de suç var...

Bu kadın masum değil.
 
Zamanında Osmanlı Devleti'nde padişahın atacağı adımları şeyhülislam denetlerdi. Devlet de gayet güzel bir şekilde yönetiliyordu. Din vardı ama dünya devletiydik. Dinin doğru uygulanması gerekir. Sonradan şeyhülislamlar rüşvet ile fetva vermeye başladı ve yönetim kötüleşti.
Aynen çok güzeldi. Kaç kişi öldü, kaç tane hırsızlık oldu. Bunun örnekleri Arabistan'da var. Adamlar alkolün içinde yüzüyor.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Yeni konular

Geri
Yukarı