Custom ROM için telefoncuya verilen Galaxy S10+ çöktü

th_rng9

Hectopat
Yer
Kahramanmaraş-Hatay
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Ryzen 5 2600
ROG Strix RX570
Asus Prime A-320
Gskill Ripjaws V 8x2 3200mhz

İphone 11 128GB
Meslek
Öğrenci, Siyaset, Maden, İnşaat. Her masada varız.
Samsung Galaxy S10+ cihazım yurt dışı olduğu için yazılım güncellemsi almıyordu. Custom ROM attığımızda da IMEI problemleri yaşıyorduk çünkü efs dosyası çıkmıyordu. Tek çözüm olarak One UI 4 veya 2 stock ROM indirip IMEI repair işlemi yapmak gerekiyor. IMEI repair için de Chimera adı verilen bir programa ihtiyaç var. Bu program da paralı olduğu için bende yoktu. IMEI ve yazılım işleri ile uğraşan telefoncularda bulunan bir program.

Ben de çarşıda gezerken bulduğum bir telefoncuya sordum ve genç bir abi sen getir ona One UI 4 atar hallederiz ben senin sorununu anladım dedi. Ben de ertesi gün telefonumu götürdüm fakat telefonu verdiğimde One UI 6 Custom ROM yüklüydü. Zaten bu işlem yapılana kadar SIM kartı ile kullanamayacağım için 6 atmıştık. Cihazı verdim ertesi gün okuldayken adam beni aradı ve One UI 4 kurduğunu fakat cihazın sürekli reboot yaptığını söyledi. Ben de daha önce attığımız 4.1 stock ROM'un linkini attım. Daha sonra hallettiğini söyledi ve bana ekteki fotoğrafı gönderdi. Ben de tamam dedim fakat o akşam cihaz halen daha tamamlanmamıştı. Ertesi gün yani cuma günü iftara yakın adamı aradım fakat açmadı. İftardan sonra da 2-3 kez aradım yine açmadı. Fazla üzerine gitmedim.

Bugün 3 kere daha aramamın sonunda açtı ve iftara gittiğini ve telefonunun yanında olmadığını söyledi. Anlayışla karşıladım. Ve bana cihazımın yazılımsal olarak çöktüğünü söyledi. Nasıl oldu dedğimde de bana senin attığın 6 ROM'undan dolayı olduğunu söyledi. Halen daha uğarşıyorum dedi. Sorum ise şu; bu telefoncu olacak herif bunu nasıl becerdi? Bunu nasıl düzeltebilir veya düzeltebilir mi? Eğer bir sonuca varamazsa benim ne yapmam gerekir?

Dosya Ekleri

• WhatsApp Image 2025-03-06 at 16.54.55.jpeg
    WhatsApp Image 2025-03-06 at 16.54.55.jpeg
    145,6 KB · Görüntüleme: 51
Son düzenleyen: Moderatör:
Odin ile stock roma dönüş yapmak kolay. Eğer donanımsal bir arıza yoksa Odin kullanıp stock roma dönebilmesi lazım.

Ben zaten daha öncesinde 4.1 stock ROM kurmultum herhangi bir problem olmamıştı. Bu adam nasııl becerdi bilmiyorum ama yüksek ihtimalle vbmetayı yanlış yaptı.

Şu an cihazı adlım fakat cihaz açılmıyor yüksek ihtimalle içinde yazılım hiç yok. Adama soruduğumda da bütün sürümleri denediğini fakat cihazın 4ten 6ya geçerken yaşanan bir şeyden dolayı olduğunu söyledi tabii bu konuştuğum eleman asıl yazılımla uğraşan adamın yancısı. Buna tek çare TR S10 anakartı alıp buna takmak dedi. Kafayı sıyırmak üzereyim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı