Custom ROM SIM Kart Sorunu

HOCAM ÇÖZEBİLDİNİZ Mİ? AYNI SORUNU YAŞIYORUM:/

Hocam merhaba. Şuan son mesajları görebildim. Arkadaşa sorunun çözümü konusunda yardımcı olmuşsunuz. Benim telefon Samsung S7 edge duos. İkinci el almıştım. Yazılımının eski sürüm olduğunu farkedip güncelliyim dedim ama baya zor oldu. Bu işlerin acemisiyim ama odin i ve samsungun sitesindeki yazılımları indirip yükledim. Herşey tamam ama şebeke yok. Şimdi hocam birincisi Türkiye falan yoktu seçenekte en yakın rusya fln vardı onu indirmiştim. Bu problem mi? İkincisi bu imei öğrenmeyi öğrenip bakınca telefon samsung ama imeilerin huwai(??) imei si olduğunu farkettim. (Sanırım teli alırken kazıklanmışım) Bu durumda ne yapmam lazım? Yardımcı olur musunuz hocam?

Bir de hocam şuan Tr'de de değilim Almanyadayım. Ama teli Tr den almama rağmen burda çok rahat kullanabiliyordum. Onunla ilgili değildir herhalde
Sosyal'i aktif olarak kullanmadığım için şimdi geri dönüş yapıyorum. Öncelikle sorununuz "Klon IMEI" problemi. Resmi olarak yazılım güncellemesi alamamanızında sebebi Klon IMEI kullanılmış olması cihazda. Elle orijinal ROM'a geri dönüş yapıldığında cihaz sonradan yazılmış olan IMEI numarasını silip, anakartta gömülü olan orijinal IMEI numaralarına geri dönüyor (bazı durumlarda geri dönemeyebiliyor, sizin durumunuzda olduğu gibi).

Orijinal EFS yedeğini geri yüklemek için yapmanız gereken cihazın PIT dosyasını bulmak ve cihaz modelinize uygun en güncel Android sürümünü indirmeniz yeterli.

Rica etsem "Ayarlar > Telefon Hakkında > Yazılım Bilgileri" ve " Ayarlar > Telefon Hakkında > Durum > SIM kart durumu" kısımlarından ekran görüntüsü gönderebilir misiniz?

Sosyal'i aktif olarak kullanmadığım için şimdi geri dönüş yapıyorum. Öncelikle sorununuz "Klon IMEI" problemi. Resmi olarak yazılım güncellemesi alamamanızında sebebi Klon IMEI kullanılmış olması cihazda. Elle orijinal ROM'a geri dönüş yapıldığında cihaz sonradan yazılmış olan IMEI numarasını silip, anakartta gömülü olan orijinal IMEI numaralarına geri dönüyor (bazı durumlarda geri dönemeyebiliyor, sizin durumunuzda olduğu gibi).

Orijinal EFS yedeğini geri yüklemek için yapmanız gereken cihazın PIT dosyasını bulmak ve cihaz modelinize uygun en güncel Android sürümünü indirmeniz yeterli.

Rica etsem "Ayarlar > Telefon Hakkında > Yazılım Bilgileri" ve " Ayarlar > Telefon Hakkında > Durum > SIM kart durumu" kısımlarından ekran görüntüsü gönderebilir misiniz?
Çok teşekkür ederim hocam. Allah razı olsun

Dosya Ekleri

• Screenshot_20190507-124631_Settings.jpg
    Screenshot_20190507-124631_Settings.jpg
    66,8 KB · Görüntüleme: 232
  • Screenshot_20190507-124550_Settings.jpg
    Screenshot_20190507-124550_Settings.jpg
    112,6 KB · Görüntüleme: 207
  • Screenshot_20190507-124550_Settings.jpg
    Screenshot_20190507-124550_Settings.jpg
    112,6 KB · Görüntüleme: 161
  • Screenshot_20190507-124545_Settings.jpg
    Screenshot_20190507-124545_Settings.jpg
    104,7 KB · Görüntüleme: 181
Birde, söylemeyi unuttum. IMEI bilgisi kısmını ve/veya arama ekranına *#06# yazıp gelen ekranında ekran görüntüsünü atabilir misin?

Birde cihazına şu linkteki yazılımı ODIN ile yükler misin? Duos model için en güncel Oreo güncelleme dosyası kendisi.
PIT dosyasını Odin'in PIT kısmına ekle. Orijinal ROM'u indirdiğinde ise çıkartıp .tar.md5 uzantılı olan dosyayı BL kısmına ekle ve cihaza yükle. Yalnız bu işlemi yapmadan önce cihaz içindeki tüm verilerini yedekle. PIT ile yapılan yüklemeler tüm cihazın içeriğini sıfırlar.

Son düzenleme:
Birde, söylemeyi unuttum. IMEI bilgisi kısmını ve/veya arama ekranına *#06# yazıp gelen ekranında ekran görüntüsünü atabilir misin?

Birde cihazına şu linkteki yazılımı ODIN ile yükler misin? Duos model için en güncel Oreo güncelleme dosyası kendisi.
PIT dosyasını Odin'in PIT kısmına ekle. Orijinal ROM'u indirdiğinde ise çıkartıp .tar.md5 uzantılı olan dosyayı BL kısmına ekle ve cihaza yükle. Yalnız bu işlemi yapmadan önce cihaz içindeki tüm verilerini yedekle. PIT ile yapılan yüklemeler tüm cihazın içeriğini sıfırlar.
Hocam tamamdır imei numaralarının ekranını aldım ama size özelden atma durumum varmı? Yani herkes tarafından görülmesi sıkıntı olmaz mı

Birde bahsettiğiniz işlemleri tıpkı önceden yaptığım gibi telefonu vs dowlond moduna aldıktan sonra yapıyoruz demi hocam

Son düzenleme:
Hocam tamamdır imei numaralarının ekranını aldım ama size özelden atma durumum var mı? Yani herkes tarafından görülmesi sıkıntı olmaz mı
Çıkan IMEI numaralarının cihazın kutusundaki numaralarla eşleşiyor olması yeterli benim açımdan.

Birde bahsettiğiniz işlemleri tıpkı önceden yaptığım gibi telefonu vs dowlond moduna aldıktan sonra yapıyoruz demi hocam
Evet, Download mode kısmına aldıktan sonra yapıyorsunuz.

Çıkan IMEI numaralarının cihazın kutusundaki numaralarla eşleşiyor olması yeterli benim açımdan.

Evet, Download mode kısmına aldıktan sonra yapıyorsunuz.
Hocam *#06# ile baktığım her iki imei de duruyor. Hatta bu imeileri sorgulatırken huewai marka telefona kayıtlı çıkıyor. (ekran fotosunu atıyorum) telefonun kutusu bende olmadığından kutuda ne yazıyo bilmiyorum ama telefonun arka kapağında imei diye iki numara var. Numaralar arada (/) olmasına rağmen 15 haneli. Bende onlarıda imei sorgusunu yaptım. Ama kayıt bulunamadı diyor onunda ekranını atıyorum size.

Hocam suan yaptim. Hala ag yok:/
Hocam *#06# ile baktığım her iki imei de duruyor. Hatta bu imeileri sorgulatırken huewai marka telefona kayıtlı çıkıyor. (ekran fotosunu atıyorum) telefonun kutusu bende olmadığından kutuda ne yazıyo bilmiyorum ama telefonun arka kapağında imei diye iki numara var. Numaralar arada (/) olmasına rağmen 15 haneli. Bende onlarıda imei sorgusunu yaptım. Ama kayıt bulunamadı diyor onunda ekranını atıyorum size.

Hocam belliki yogunsunuz mesaji daha gormediniz. Ben watsap numarami biraksam musait oldugunuz zaman yardimci olabilir misiniz😊 +491783383823

Dosya Ekleri

• 20190508_034845.jpg
    20190508_034845.jpg
    149,1 KB · Görüntüleme: 176
  • Screenshot_20190508-034924_Gallery.jpg
    Screenshot_20190508-034924_Gallery.jpg
    124,6 KB · Görüntüleme: 180
Son düzenleme:
Büyük ihtimal sorun şuanda sistemde gözüken IMEI numarasından kaynaklanıyor. Operatör IMEI numarasını 3G WiFi adaptörü olarak görüyor ve sonuç olarak 2G - GSM özelliklerini kısıtlıyor.

Ek olarak şuanda aklıma başka bir yöntem gelmiyor. Magisk ile root atılıp, xposed kurulup, imei changer ile orijinal imei geri getirilse belki sinyal alma şansımız olabilirdi. Ama xPosed Android 4.4 üstü sürümlerde cihazın performasını mahveden modlardan birisi.

Arkadaşlar bende samsung gt p1000 telefon tabletime stock rom üzerine custom rom kurdum ancak imei yok oldu orijinal imeisini nasıl geri getirebilirim stock roma dönünce geri geliyor ama ben bu romu kullanmak istiyorum buna bir çözüm varmıdır..?

Arkadaşlar bende samsung gt p1000 telefon tabletime stock rom üzerine custom rom kurdum ancak imei yok oldu orijinal imeisini nasıl geri getirebilirim stock roma dönünce geri geliyor ama ben bu romu kullanmak istiyorum buna bir çözüm varmıdır..?
Stock rom yüklüyken twrp ile efs yedeği alıp sonra custom rom yükledikten sonra yedeği yükleyerek halledebilirsiniz hocam. Yüklediğiniz rom a da bir bakmanızı öneririm. Çoğu custom rom da orjinal imei kolay kolay yok olmuyor. Denemelerim sonucunda 10 custom rom dan sadece 1 inde bu sorunu yaşamıştım ve telefonumlu uyumlu değildi bu rom.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı