@er36po anladım hocam peki yine ufaktan sıvı sogutmaya gecsek hazir kitlerden corsair h100i alınır mi bu sisteme ? Yada daha iyi bi sıvı soğutucu ?
Dediğim gibi üst limit 400 yapalim ozman fazla para harcamaya gerek yok.
Teşekkürler. Ben sayınca
2 radyatör giriş çıkış toplam 4
işlemci giriş, çıkış 2
e.kartı giriş, çıkış 2
pompa ile rezervuar birleşicek giriş çıkış 2
diye düşünüp 10 tane koymuştum ama öyle diyorsanız bir hatam vardır teşekkürler. Ekliyorum
@Mert Can Ayhan, mobilden 2 pompa olarak görmüştüm listende. Tekrar baktım da, diğeri pompa soğutucusu imiş, bana sorarsan ona gerek yok.
Ayrıca, seçtiğiniz pompa ile rezervuar arasına da rekor koymayacak mısın? O pampa ile rezervuar arasına da rekor konulur diye biliyorum. Ha, eğer koymayacak iseniz evet, sana 10 rekor lazım olacak.
Soğutucu'ya gerek yok evet biliyorumda kırmızı hoş duruyor birleşiyorlar ya araya bir şey koymadan öyle yapacağım herhalde.
Bunun gibi.
Bu arada akrilik boru 1000mm demişler, ben 10 tane koydum 10m mi olacak yoksa farklı bir şekilde ben mi bilmiyorum eğer öyleyse 10m ile ben bir tur odamı dolaşır geri kasaya gelirim
@Mert Can Ayhan, şimdi anladım, siz pompayı ayırmayayaksınız. Tamam o halde.
Evet, 10 metre oluyor ki bu çok fazla. Size en fazla 5 metre lazım. Aslında yaklaşık 3-3.5 metre lazım ancak zaiyat da verirsiniz hesabını da yaparak ideal olarak 5 metre yeterlidir.
radyatör fanı için model ismi verebilir misiniz? Bu ara fana ihtiyacım var çeşit çeşit yere yazdım yardımcı olan çıkmadı Kasa fanı mı yoksa özel bir fan mı kullanıyorsunuz?
@Fink Ployd, siz de Corsair SP 120'likleri alabilirsiniz. Bu fanlar çoğu kullanıcı tarafından önerilen güçlü fanlar.
Daha düşük fiyatlı arıyor iseniz, kalitesi biraz düşük olsa da bu fanların benzerlerini de daha ucuza bulmanız mümkündür.