Custom Sıvı Soğutma Tanıtım Rehberi

• Konuyu başlatan er36po
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 263
  • Görüntüleme 68.638
performance pc sitesinden kendiniz alabilirsiniz istediklerini kendiniz seçmeniz daha iyi, sonuçta sadede alabilirsiniz renkli falanda mesela cpu bloğunda asus amblemi olan kırmızı da var şeffaf da var full siyahta kendiniz seçiniz bende sizin gibiydim er36po sağolsun öğrendim artık kendi setimi kendim hazırlıyorum sadece upgrade kitte yardım edebiliriz siz seçin ben upgrade kit seçerim size ddc almanızı tavsiye ederim çeşitleri daha fazla pompası direk altına birleşik miş gibi birleştirilebiliyor...

@er36po hocam bende yaza yeni sistemi kurup custom sıvı soğutma yapıcam az önce boru bükme tezgahı aldım şimdide çapak alma aleti arıyorum yalnız bulamadım bi yardımcı olursanız

Son düzenleme:
@Miracksej, Asus GTX 980 Poseidon'a ne oldu? Yoksa 980 Poseidon'un bloğunu beğenmeyip bu dandik bloğu mu takacaksınız? :D
Ayrıca, lütfen yazım kurallarını uyunuz :)

@colprensi, Bunu mu arıyorsunuz?

@Alperen Cıngıl, genel anlamda her insan yapabilir elbet.
Kastettiğiniz Custom s. soğutma ise, onun için para gerekli. Montaj ve gerekli malzeme konusunda sıkıntı yok, yapılır bir şekilde. :)

@Alperen Cıngıl, görsele ya da videoya hiç gerek yok. Sıvı soğutmanın çalışma prensibi oldukça basittir:
  • Rezervuar (Su tankı)
  • Pompa (Sıvı devir-daimi sağlayan parça)
  • CPU, GPU, Ram, Vs. Bloğu (Isıyı sıvıya ileten en önemli parçalardan bir tanesi)
  • Radyatör ve Fanlar (Sıvının soğumasını sağlayan parçalar)
Yani: Rezervuar> Pompa> Radyatör> GPU, CPU, Vs. Bloğu ve sonra tekrar rezervuara döngü.

@colprensi, Türkiye'de var mı bilmiyorum ama buradan da alabilirsiniz.

Aklıma takılan bir soru var bende bu aralar kendi sıvı soğutmamı yapmayı düşünüyorum ama biraz farklı ben direk laptopu suya sokacağım. Bunun hakkında bir konu açtım (Laptopu Suya Koymak) fakat sizin ilk sayfalardaki bir yazınız gözüme çarptı yılda 1 bakım yapılır çünkü sıvının özelliği zamanla bozulur demişsiniz ben kendim saf su kullanacağım onda herhangi bir bozulma olur mu? Yada hiç riske girmeden saf su ile uğraşmadan satılan özel sıvı soğutmalar için olan sıvılardan mı alıyım.

Evet sonunda bu parçalarda karar kıldım,Anakart'ım Asus Crosshair V Formula Z.
Bu Anakart için Ram Bloğu,Harddisk Bloğu,İşlemci Bloğu ve Chipset Bloğu nu seçtim;
Ekran kartının Bloğu üzerinde mevcut Asus Gtx980 Poseidon
bu parçalara hangi Rezervuar,Pompa,Rakor,Hortum,Radyator,ve Fan almalıyım.
Sıvı soğutma sistemini burada hep birlikte toplayacağız,Resimleri de paylaşacağım yardımcı olursanız sevinirim.
Almam gerekenleri lütfen altına ilave ediniz siparişi verip aldığımda sıra toplamaya gelecek.

Sistem için almaya karar kıldığım parçalar
Ram Bloğu
Bitspower Galaxy Universal RAM Module Liquid Cooling Block - 6-DIMMs - Ice Red (BP-RAMS66-IRDBK) - FrozenCPU.com

Harddisk Bloğu
Bitspower HDD Acrylic Liquid Cooling Block - Black (BP-HDS350AC-MBK) - FrozenCPU.com

İşlemci Bloğu
Koolance CPU-380A AMD Liquid Cooling CPU Block - (No Fittings) - FrozenCPU.com

Chipset Bloğu
EK ASUS Crosshair V Formula(-Z) Full Board Cooling Block Kit - Acetal + Nickel CSQ (EK-FB ASUS C5F-Z - Acetal+Nickel) - FrozenCPU.com

Ekran Kartı Bloğu
G1/4 Girişe Sahip Asus Gtx 980 Poseidon

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı