- Makaleler
- 1
Daha fazla
Merhabalar sosyal sakinleri.
Yakında alacağım I7 4790K , GTX 970 tabanlı sistemime büyük ihtimal custom sıvı soğutma yapacağım.
@er36po ve @Silinen üye sizden bu konuda yardım istiyorum.
Sorularım şunlar:
1-) Sıvı soğutma için nasıl bir sıvı gerek ?
2-) Başka yerlerde %70 saf su + %30 antifriz su yeterli diye gördüm. Bu karışım yeterli mi ? Başka bir karışım öneriniz var mı ?
3-) Soğutmada kullanılan su ne kadar ara ile değiştirilmeli ?
4-) Yumuşak boru mu tercih edilmeli sert mi ?
4.1-) Yumuşak boruyu bu alet kesebilir mi ?
4.2-) Sert boruyu testere kesebilir mi ?
5-) Notcua NF-F12 industrialPPC 3000 mi Cooler Master Jet Flo 120 mi ?
6-) Corsair 450D fiyatında 450D'den iyi bir kasa var mı ?
7-) Böyle bir soğutma sistemi iş görür mü ? Bundan daha ucuz bir sistem yapılabilir mi ? Uyumlu mu bu sistem ?
www.performance-pcs.com: Alphacool NexXxoS XT45 Full Copper 360mm by Alphacool (Black color)
www.performance-pcs.com: Bitspower Premium G1/4" Shiny Silver High Flow 3/8" (5/8") Compression Fitting by Bitspower x10 10 tane lazım sanırım yanlış hesaplamadıysam.
www.performance-pcs.com: XSPC FLX Premium Grade PVC Tubing - 3/8" ID (5/8"OD) - 2 Meter (6.5 Feet) Retail Pack - UV Red by XSPC (UV Red color) x2 2 metre yetmeyebilir diye 2 tane seçtim.
www.performance-pcs.com: Noctua NF-F12 industrialPPC 3000 PWM 120mm Fan by Noctua (Black color) x3
www.performance-pcs.com: EK-FC970 GTX ACX Waterblock - Nickel + Acetal by EK Waterblocks (Black color)
www.performance-pcs.com: EVGA GTX 970 Backplate by EVGA (Black color)
www.performance-pcs.com: XSPC Raystorm CPU Waterblock - Intel by XSPC (Black color)
www.performance-pcs.com: Bitspower Universal RAM Module Water Cooling Set For 4 Banks 4-DIMMs - Red/Red by Bitspower (Blue color)
8 -) RAM konusunda takıldım baya. Bunun içinde soru soracağım.
8.1-) Bu ram soğutma bloğunu alınca ramlerin soğutmasını sökmemiz gerekir mi ?
8.1.1-) Eğer gerekiyorsa soğutucusuz bir bellek iş görür mü ?
9-) Performance-PCS ve FrozenCPU dışında parça alınabilecek bir site var mı ?
9.1-) Amazon.com bu parçaların hepsini satıyor mu ?
9.2-) Performance-PCS ve FrozenCPU Türkiye'ye gönderim yapıyor mu ?
Sorularım bu kadar. Hepsini teker teker okuyup cevap verebilirseniz çok teşekkür ederim.
( Sanırım biraz fazla soru sordum. )
Yakında alacağım I7 4790K , GTX 970 tabanlı sistemime büyük ihtimal custom sıvı soğutma yapacağım.
@er36po ve @Silinen üye sizden bu konuda yardım istiyorum.
Sorularım şunlar:
1-) Sıvı soğutma için nasıl bir sıvı gerek ?
2-) Başka yerlerde %70 saf su + %30 antifriz su yeterli diye gördüm. Bu karışım yeterli mi ? Başka bir karışım öneriniz var mı ?
3-) Soğutmada kullanılan su ne kadar ara ile değiştirilmeli ?
4-) Yumuşak boru mu tercih edilmeli sert mi ?
4.1-) Yumuşak boruyu bu alet kesebilir mi ?
4.2-) Sert boruyu testere kesebilir mi ?
5-) Notcua NF-F12 industrialPPC 3000 mi Cooler Master Jet Flo 120 mi ?
6-) Corsair 450D fiyatında 450D'den iyi bir kasa var mı ?
7-) Böyle bir soğutma sistemi iş görür mü ? Bundan daha ucuz bir sistem yapılabilir mi ? Uyumlu mu bu sistem ?
www.performance-pcs.com: Alphacool NexXxoS XT45 Full Copper 360mm by Alphacool (Black color)
www.performance-pcs.com: Bitspower Premium G1/4" Shiny Silver High Flow 3/8" (5/8") Compression Fitting by Bitspower x10 10 tane lazım sanırım yanlış hesaplamadıysam.
www.performance-pcs.com: XSPC FLX Premium Grade PVC Tubing - 3/8" ID (5/8"OD) - 2 Meter (6.5 Feet) Retail Pack - UV Red by XSPC (UV Red color) x2 2 metre yetmeyebilir diye 2 tane seçtim.
www.performance-pcs.com: Noctua NF-F12 industrialPPC 3000 PWM 120mm Fan by Noctua (Black color) x3
www.performance-pcs.com: EK-FC970 GTX ACX Waterblock - Nickel + Acetal by EK Waterblocks (Black color)
www.performance-pcs.com: EVGA GTX 970 Backplate by EVGA (Black color)
www.performance-pcs.com: XSPC Raystorm CPU Waterblock - Intel by XSPC (Black color)
www.performance-pcs.com: Bitspower Universal RAM Module Water Cooling Set For 4 Banks 4-DIMMs - Red/Red by Bitspower (Blue color)
8 -) RAM konusunda takıldım baya. Bunun içinde soru soracağım.
8.1-) Bu ram soğutma bloğunu alınca ramlerin soğutmasını sökmemiz gerekir mi ?
8.1.1-) Eğer gerekiyorsa soğutucusuz bir bellek iş görür mü ?
9-) Performance-PCS ve FrozenCPU dışında parça alınabilecek bir site var mı ?
9.1-) Amazon.com bu parçaların hepsini satıyor mu ?
9.2-) Performance-PCS ve FrozenCPU Türkiye'ye gönderim yapıyor mu ?
Sorularım bu kadar. Hepsini teker teker okuyup cevap verebilirseniz çok teşekkür ederim.
( Sanırım biraz fazla soru sordum. )
Son düzenleme: