Custom Sıvı Soğutmayla İlgili Sorularım

• Konuyu başlatan Connor
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 10
  • Görüntüleme 2.107
Makaleler
1
Daha fazla  
Merhabalar sosyal sakinleri.

Yakında alacağım I7 4790K , GTX 970 tabanlı sistemime büyük ihtimal custom sıvı soğutma yapacağım.
@er36po ve @Silinen üye sizden bu konuda yardım istiyorum.

Sorularım şunlar:

1-) Sıvı soğutma için nasıl bir sıvı gerek ?

2-) Başka yerlerde %70 saf su + %30 antifriz su yeterli diye gördüm. Bu karışım yeterli mi ? Başka bir karışım öneriniz var mı ?

3-) Soğutmada kullanılan su ne kadar ara ile değiştirilmeli ?

4-) Yumuşak boru mu tercih edilmeli sert mi ?

4.1-) Yumuşak boruyu bu alet kesebilir mi ?

4.2-) Sert boruyu testere kesebilir mi ?

5-) Notcua NF-F12 industrialPPC 3000 mi Cooler Master Jet Flo 120 mi ?

6-) Corsair 450D fiyatında 450D'den iyi bir kasa var mı ?

7-) Böyle bir soğutma sistemi iş görür mü ? Bundan daha ucuz bir sistem yapılabilir mi ? Uyumlu mu bu sistem ?

www.performance-pcs.com: Alphacool NexXxoS XT45 Full Copper 360mm by Alphacool (Black color)
www.performance-pcs.com: Bitspower Premium G1/4" Shiny Silver High Flow 3/8" (5/8") Compression Fitting by Bitspower x10 10 tane lazım sanırım yanlış hesaplamadıysam.
www.performance-pcs.com: XSPC FLX Premium Grade PVC Tubing - 3/8" ID (5/8"OD) - 2 Meter (6.5 Feet) Retail Pack - UV Red by XSPC (UV Red color) x2 2 metre yetmeyebilir diye 2 tane seçtim.
www.performance-pcs.com: Noctua NF-F12 industrialPPC 3000 PWM 120mm Fan by Noctua (Black color) x3
www.performance-pcs.com: EK-FC970 GTX ACX Waterblock - Nickel + Acetal by EK Waterblocks (Black color)
www.performance-pcs.com: EVGA GTX 970 Backplate by EVGA (Black color)
www.performance-pcs.com: XSPC Raystorm CPU Waterblock - Intel by XSPC (Black color)
www.performance-pcs.com: Bitspower Universal RAM Module Water Cooling Set For 4 Banks 4-DIMMs - Red/Red by Bitspower (Blue color)

8 -) RAM konusunda takıldım baya. Bunun içinde soru soracağım.

8.1-) Bu ram soğutma bloğunu alınca ramlerin soğutmasını sökmemiz gerekir mi ?

8.1.1-) Eğer gerekiyorsa soğutucusuz bir bellek iş görür mü ?

9-) Performance-PCS ve FrozenCPU dışında parça alınabilecek bir site var mı ?

9.1-) Amazon.com bu parçaların hepsini satıyor mu ?

9.2-) Performance-PCS ve FrozenCPU Türkiye'ye gönderim yapıyor mu ?

Sorularım bu kadar. Hepsini teker teker okuyup cevap verebilirseniz çok teşekkür ederim.
( Sanırım biraz fazla soru sordum. )

Son düzenleme:
Bazılarına yanıt vereceğim.
1) Saf su veya özel cooling sıvılarından.
2) O karışım yeterlidir.
3) 8-9 ayda bir işinizi görür. Buharlaştıkça rezervuardan ekleyin.
4) Sert bayağı uğraştırır. Bence yumuşak alın. Yumuşak makas ile kesilebilir. Alete gerek yoktur. Sert boru ısıtılarak bükülür, testeremsi bir şeyle kesilir, tırtıklı kalan yerleri de ısıtılarak düzeltilir.
8.1) Evet sökülmesi gerekir.

Benin gibi yaşını almış bir adam için çok suru sormuşsun. :D

1- Saf Su+ koruyucu+ renklendirici.(@Silinen üye'ın verdiği linkteki sıvı ''renklendirici'' oluyor)
2- Saf Su+ %30 ya da %50 gibi (Ben öncesinde %70 antifriz kullandım. Sıvı biraz katı olunca %50'ye düşürdüm) antifriz kullanılır.
3- Yılda bir kere sıvıyı değiştirmek kafidir.
4- Görsellik açısında, kesinlikle ''akrilik boru'' tercih edilmelidir. Ama, ''görsellik neme gerek'' denirse, yumuşak boru da aynı işi görür.
4,1- Evet, o alet ile kesilir. Zaten görselde gösterilmiş.
4,2- Sert boru (Akrilik) ince demir testere ile kesilir. Ancak benim tercihim elektrikli kesici bir alet.
5----
6- Güzel ve rahat yapılabilecek Custom sıvı soğutma için 750D ve ya daha üst kasa tavsiyemdir.
7- Evet o seçtiğiniz ürünler iş görür. İmkan var ise daha üstüne çıkılması daha iyi soğutma demektir.
8,1 Evet, Ram bloğu alınca mevcut Ram üzerindeki soğutucuları sökmek zorundasınız.
9- Olması lazım.
9,1- Hayır.
9,2- Evet.

Jet Flo 120 vs. Notcua NF-F12 konusunda NF-F12 daha iyi gibi gözüküyor. Bunların dışında başka sorularda aklıma takıldı. Evga yerine MSI alıp TF5 için yapılan soğutma bloklarını kullansam fark olur mu ? Ayrıca ekran kartının bloğuna da termal macun sürecek miyim yoksa kendi üstünde gelecek mi hazır sıvı soğutcular gibi ?

Ayrıca seçtiğim rekorlar yetecek mi ?

Bizzat ''Jet Flo 120'' kullanıyorum. Oldukça güçlü ve oldukça serinleten fanlar. Fakat fanlara son gaz güç vereyim derseniz, alt ve ya üst komşunuzun şikayete gelmesine şaşırmayın.:D
Notcua NF-F12 hakkında bilgim yok.

Tabi ki, mutlaka ekran kartı bloğua thermal macun sürmelisiniz.

Hiç önemli değil, istediğiniz kadar soru sorabilirsiniz. Bilgim doğrultusunda, her sorunuza cevap vereceğim.:)
Jet Flo 120'likleri 1000 ila 1200 RPM arasında çalıştırıyorum. Gayette iyi soğutuyor. Tabi çok daha kaliteli ve sesiz çalışan fanlar var. Fakat fan önerisini ancak o fanları kullanıp memnun kalan arkadaşlardan öneri alabilirsiniz.

Sanırım o seçtiğin Rekorlar seçtiğin hortumla uyumsuz.
Siz bana tam olarak, sistemin hangi parçalarını soğutmak istediğinizi belirtin, ben ona göre öneride bulunayım

İşlemciyi , ekran kartını ve RAM'leri soğutmak istiyorum. 750D'ye yükseltebilirim sanırım kasayı.

EDIT: Konunun kapatılmasını rica ediyorum. Sebebi custom sıvı soğutmanın bütçemi zorlaması. Baştan uyuyordu bütçeme ama sonra bir pürüz çıktı. 750D ile beni baya zorluyor son anda bütçem düştüğü için. Bu yüzden C70 ve H100i alacağım. @er36po ve @Silinen üye sizi baya meşgul ettim. Hakkınızı helal edin. Baya zamanınızı aldım bu yüzden özür diliyorum.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı