Windows 10'dan sıkıldığım için Linux'a geçmek istiyorum. Böyle bir dağıtım buldum. Kullanan veya bilen varsa beni bilgilendirebilir mi?
sudo apt install gnome yazdığı yerde sen vanilla-gnome-desktop yaz.Windows 10'dan sıkıldığım için Linux'a geçmek istiyorum. Böyle bir dağıtım buldum. Kullanan veya bilen varsa beni bilgilendirebilir mi?
Teşekkürler.Bence büyük ve fazla kullanılan dağıtımlara yönelmeniz çok daha iyi olur. Uçta köşede kimsenin duymadığı dağıtımları kullanmanızı önermem.
Mint veya Pop!_OS başlangıç için gayet işinizi görür.
Bir ara terkedilmiş bir projeydi. Galiba yeniden geliştirilmeye başlanmış ama bir distrowatch sayfaları bile yok. Tavsiye etmem. Onun yerine Linux Mint Cinnamon, Xfce sürümlerinden birisini kurabilirsiniz. İki sürüm içinde internette tonla macOS temalandırma rehberi mevcut. Ayrıca Linux Mint'e GNOME kurup onu da özelleştirebilirsiniz.
Bu dediklerin ne derseniz, Linux'ta Windows ve macOS gibi tek bir arayüz yok. Bir sürü arayüz var ve hepsinin belirli hedefleri ve dolayısıyla farklılıkları mevcut. Cinnamon Windows-like bir yapıyla geliyor ama özelleştirerek nispeten Mac'e benzetilebiliyor. Xfce hafiflik odaklı ve temel hali çok güzel gözükmüyor ama birçok şeyi değiştirmenize olanak sağlıyor. Bunu da Mac'e benzetmeniz mümkün.
GNOME ise sadelik odaklı ve oldukça basit bir yapıda geliyor ama eklentiler ile birçok şekle sokulabiliyor ve varsayılan hali de Mac'e benzediği için temalandırmak ve Mac benzeri bir deneyim elde etmek bence daha kolay.
Öncelikle bir Linux Mint kurun. Hatta cinnamon sürümünü seçebilirsiniz direkt. Aşağıdaki rehber ile de macOS temalandırması yapabilirsiniz.
Linux Mint'e GNOME yükleyip temalandırmak istersen de aşağıdaki 2 rehber işine yarar. İlk rehberdesudo apt install gnomeyazdığı yerde senvanilla-gnome-desktopyaz.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.