Cyanogenmod 11 Şarj sorunu

Ysfcry

Hectopat
Yer
Istanbul, Turkey
Daha fazla  
Merhaba beyler, ben custom rom kullanıyordum. 2 gündür CM 11'e geçtim. Şarj sorunu var. Telefon çok geç şarj oluyor. Ve çok hızlı gidiyor 3 dakika veya 2 dakikada yüzde 1 düşüyor wifi vs. kapalı olmasına rağmen. Nightly sürümünü kullanıyorum ve her gün güncelliyorum. Çözümü var mıdır ?

Ayrıca telefon şarjda iken kullanınca şarj geriye akıyor. 85 ise 84 e düşüyor vs. Şarj custom rom var iken de hiç 100 de kalmıyordu. Şuanda öyle. Telefon tamamen şarj oluyor çıkarınca otomatik 97 ye düşüyor ve kapalı şarj etsem de değişen bir şey yok.

Son düzenleme:
Aynı sorun bendede vardı. Fakat CM den dolayı değildi benimkisi, priz ateş verdi kabloya şarj olurken. Telefonun donanımına çok şükür birşey olmadı olan sadece şarj soketine olmuş. Ben CM den kaynaklanan sorun olduğunu düşündüm bu arada telefonum S3. Odin'den orjinal 4.3 yazılımını attıktan sonra düzelmeyince anladım şarj soketinde sorun. 35 liraya değişim yaptılar soketi. Şuan ki durum mükemmel. CM 11 romunu tekrar attım (bu arada sürümle alakası yok yeter ki güncel sürümü yükle) şarj %100 de iken 1 saat kullanımda 90 a düşüyor. Sende ki sorunda sanırım şarj soketinden kaynaklanabilir.

Arkadaşın telefonu S3. Greenify ile uygulamaları uyutmayıda deneyebilirsin. Ayarlara girdikten sonra pil kısmına girip bir ekran görüntüsü paylaşırsan sevinirim.
Bende değerler böyle :
Screenshot_2014-09-07-10-12-18.png

Birde geliştirici seçeneklerini aktif et, performans sekmesi gelmeli ayarlara, ona gir, ordanda işlemciye gir.
CPU Yöneticisinde "interactive"yi seç, eğer o seçili ise "pegasusq" seç. Onu seçtikten sonra "başlangıçta ayarla" tikini işaretle. Düşük işlemci hızını azcık yükseltebilirsin.

Son düzenleme:
Pil kullanımı gayet normal. Telefon s3. Greenify'i zaten yıllardır kullanıyorum. :D Nfc yok ama ayarlardan açıp kapatılabiliyor. Boeffla kernelin cm 11 için kernel'i yükledim. Sorun çözüldü ancak güncelleme yapınca kernel ve google play uçtu. Hepsini yükledim ama şarj sorunu yeniden başladı. Stock rom da 2.5 dakikada yüzde 1 şarj olur iken bu rom da 9-10 dakikada yüzde 1 oluyor. Telefonun soket cidden arızalı ama şarj alıyor. Kabloyu sağa sola oynatınca çıkıyor tek sorun bu. Gerçekten çok önemli şarj dayanıyor ama çok geç gidiyor bir çözümü yok mudur ?

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı