CYBER-TUF4070 Ti alınır mı?

god rockstar

Hectopat
Daha fazla  

Bu hazır sistem alınır mı sizce? Özelleştirme olarak SSD'yi 1 TB yaparım bir de güç kaynağını 750W + 80 Plus yaparım böyle 49.500 falan tek tek toplayınca 55 bin civarında sizce alınır mı? Ayrıca eğer alırsam herhangi bir mağazadan 360mmlik sıvı soğutma alırım büyük ihtimalle ( kasanın kaç desteklediğine bakmadım ona göre 240 da alabilirim fark etmez)
Genel olarak güzel duruyor ancak iyi değil şöyle yapmayı düşünüyorum bu bilgisayar beni 3 4 yıl sorun çıkarmadan götürür ondan sonra zaten Intel pin soket değiştirecek sanırım öyle bir olay duydum. Yani 3 4 yıl sonra falan anakartı RAM'leri falan değiştiririm büyük ihtimalle SSD falan alırım böyle yavaş yavaş yükseltmeler yaparım bu şekilde düşünüyorum ama bilemedim bir de darboğaz olur mu 13400F ile 4070 Ti bana darboğaz olur gibi geliyor ama pek anladığım konular değil.

Bir de yanına 2K monitör aldım mı tamam gibi.
Yeterli olur.

Bu hazır sistem alınır mı sizce? Özelleştirme olarak SSD'yi 1 TB yaparım bir de güç kaynağını 750W + 80 Plus yaparım böyle 49.500 falan tek tek toplayınca 55 bin civarında sizce alınır mı? Ayrıca eğer alırsam herhangi bir mağazadan 360mmlik sıvı soğutma alırım büyük ihtimalle ( kasanın kaç desteklediğine bakmadım ona göre 240 da alabilirim fark etmez)
Genel olarak güzel duruyor ancak iyi değil şöyle yapmayı düşünüyorum bu bilgisayar beni 3 4 yıl sorun çıkarmadan götürür ondan sonra zaten Intel pin soket değiştirecek sanırım öyle bir olay duydum. Yani 3 4 yıl sonra falan anakartı RAM'leri falan değiştiririm büyük ihtimalle SSD falan alırım böyle yavaş yavaş yükseltmeler yaparım bu şekilde düşünüyorum ama bilemedim bir de darboğaz olur mu 13400F ile 4070 Ti bana darboğaz olur gibi geliyor ama pek anladığım konular değil.

Yeterli olur.

Sakın alma 43'e 7500F olanı var ve 7500F çok daha iyi. 2K monitör ise kalitelisini 7K'ya bulabilirsin. VULCAN-4070Ti / AMD Ryzen 5 7500F MPK / GALAX EX Gamer 1-Click OC V2 GeForce RTX 4070 Ti 12GB / 16GB RAM / 500GB M.2 SSD Gaming Bilgisayar - Gaming.Gen.TR

Yeterli olur.
İşlemci darboğaz yapar

500e 7600e geciliyor bence gecilmeli. SSD de artmalı 500gb hicbirsey bu sistem için. 46 ediyor iyi fiyat yine. Şu sacma sapan her PC'ye 500gb koyma olayini anlamıyorum. Ucuz da olsa 1TB koyun çokmu zor. Sanki 12bine iş bilgisayarı aliyoruz.

500e 7600e geciliyor bence gecilmeli. SSD de artmalı 500GB hiçbir şey bu sistem için. 46 ediyor iyi fiyat yine. Şu saçma sapan her PC'ye 500GB koyma olayini anlamıyorum. Ucuz da olsa 1TB koyun çok mu zor. Sanki 12bine iş bilgisayarı aliyoruz.

Geçiyorsa bassın 7600'ü. SSD artırmak mantıklı.

Tercihim Intel işlemciden yana.

Aynen dediğin gibi alırsam Samsung odnessey G5 alırım 2K.

İşlemci darboğaz yapar.

Bu ne gibi bir sıkıntı yaşatabilir pek oyun oynayan biri değilim.

Tercihim Intel işlemciden yana.

Neden. Üzgünüm kazıklanırsınız. Ayrıca sadece Intel i9 ve i7 işlemcileri bir işe yarıyor bu bütçelerde gerisi pert. Render işini iyi yapıyorlar o kadar ve gereksiz ısınıyor işlemciler. R9 7950x3D'ye bile kaliteli bir kule tipi yetiyorken 13900 ve 14900 için neredeysen 360mm lazım. Kısaca AMD F/P konusunda çoğu zaman atlı gibi önde.

Aynen dediğin gibi alırsam Samsung odnessey G5 alırım 2K.

Sakın çoğu kalitesiz. Hele VA panel olanlar. Ghosting yapıyor.

Neden. Üzgünüm kazıklanırsınız. Ayrıca sadece Intel i9 ve i7 işlemcileri bir işe yarıyor bu bütçelerde gerisi pert. Render işini iyi yapıyorlar o kadar ve gereksiz ısınıyor işlemciler. R9 7950x3D'ye bile kaliteli bir kule tipi yetiyorken 13900 ve 14900 için neredeysen 360mm lazım. Kısaca AMD F/P konusunda çoğu zaman atlı gibi önde.

Evet ghosting sorununu duymuştum ancak yorumlarda ghosting olmadığını söyleyenler var çok arada kaldım monitör konusunda ayrıca Samsung'da pivot özelliğide yok sanırım.
Aklımda 3 marka var.
1 Samsung.
2 MSI.
3 ASUS bu markalardan birini alırım monitörde.

Aklımda 3 marka var.
1 Samsung.
2 MSI.

Ryzen 5 7600 Intel'de hangi işlemciye denk geliyor?

Aklımda 3 marka var.
1 Samsung.
2 MSI.

Bu bütçede ki Samsung'ların çoğu kötü. Neredeyse hepsi. MSI için belki 2-3 belki hiç yoktur. Bu bütçede ASUS TUF'lar var onlar kötü. Bir de indirime girerse ROG'lar onunda iyisini denk getirmen gerekli.

Evet ghosting sorununu duymuştum ancak yorumlarda ghosting olmadığını söyleyenler var çok arada kaldım monitör konusunda ayrıca Samsung'da pivot özelliğide yok sanırım.
Aklımda 3 marka var.
1 Samsung.
2 MSI.

Ryzen 5 7600 Intel'de hangi işlemciye denk geliyor?

Sanırım 13500F falandır. Ya da ondan bir tık düşüktür. Ancak 13400F'ten çok daha iyi.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı