CyberGhost kurulum ve kullanım rehberi

Katılım
14 Ağustos 2010
Mesajlar
79.053
Makaleler
289
Çözümler
2.268
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Profil Kapağı
1522743131
Herkes doğası gereği meraklıdır ve başkaları hakkında dedikodu yapmaktan ya da aldığı duyumları paylaşmaktan hoşlanır. Ancak hiç kimse gizlice gözetlenmek istemez. Bu nedenle rahatsız edilmek istemediğimizde ya da arkadaşlarımızla telefonda sohbet ederken kimsenin dinlemediğinden emin olmak için kapıları kapatırız.

İnternet üzerindeki gizlilik ise gerçek hayattan daha da azdır. Web sitesi yöneticileri nelerle ilgilendiğinizi bilmek ister. İşletmeler, internette nelere bağlı olduğunuzu bilmek ister. Kamu otoriteleri, gizli servisler ve benzeri kurumlar vatandaşları hakkında bilebilecekleri her şeyi bilmek isterler. Artık kendinizi ve gizliliğinizi koruma zamanı geldi! Gelecekte bankanız tarafından şunların söylenmesini ister misiniz: “İnternet işlemleriniz kredi limitine tabidir.” Kendiniz ve eylemleriniz hakkında kime hangi bilgiyi sağlamak istediğinize tamamen kendiniz karar verme hakkına sahipsiniz.

İnternette gezinirken sadece bilgisayarınızda değil, internette de bir yığın iz bırakıyorsunuz. Her servis sağlayıcı, hangi web sitelerini ne zaman ziyaret ettiğinizi tam olarak biliyor. Çoğu web sitesi, neye baktığınızın detaylarını ve adresinizi kaydediyor. Ancak komşunuzun hangi dergiyi okuduğunuzu ve nerede, ne aldığınızı bilmesinden hoşlanmazsınız, değil mi? Asla unutmayın: Bilgisayarınızın benzersiz IP adresi, isminizi, adresinizi, yaşınızı, telefon numaranızı ve bunun gibi ayrıntıları sunabilir.

w8LyT4v.jpg


Hangi bilgileri ardımızda bırakıyoruz?

Ne zaman biri bir web sunucusunu ziyaret etse, ziyaretinin bir göstergesi olarak IP adresini istemeyerek de olsa geride bırakır. Ayrıca hangi içeriğin bu IP adresine aktarıldığı, hangi içeriğin indirildiği ve web sitesindeki hangi bağlantının tıklandığı sunucu günlüklerinde tam olarak belirtilir. Web sitesi nereden geldiğiniz ve nereye gittiğiniz konusunda da sık sık bilgilendirilir.

CyberGhost VPN Artık Hizmetinizde!

CyberGhost gizliliğinizi korumak için önemli bir araçtır. Kullanıcılar, internete çevirmeli bağlandığında, CyberGhost VPN, kullanıcıların internet servis sağlayıcılarından aldıkları ve dış kaynaklara gözüken IP adreslerini, internete bağlanacakları zaman bir CyberGhost VPN IP adresi ile değiştirir. CyberGhost kullanıcısı, bu IP adresini diğer birçok kullanıcı ile paylaşır. Bu işlem CyberGhost VPN IP adresinin belirli bir CyberGhost VPN kullanıcısına atanmamasını sağlar.
CyberGhost VPN kullanıcısının bilgisayarı ve anonimleştirme sunucular arasındaki iletişim de veri aktarımı esnasında herhangi bir gizli dinlemeyi önlemek için korunmaktadır. Bu koruma, bağlantı kurulduğunda iki aşamadan oluşur. Bağlantı kurulduğunda 1024-bit SSL şifreleme kullanılır. Bu durumda, her bağlantı için benzersiz bir 128-bit AES anahtarı belirlenir. Mevcut iletişim bu AES anahtarı üzerinden gerçekleştirilir.

Kullanımı Basit

İşlem çok karmaşık gibi gözükebilir, ancak biz bunu çok basitleştirdik. Kendinizi gizlemek için aşağıdaki birkaç adımı takip edin:
  • Yazılımı indirin ve kurun
  • Yazılımı başlatın
  • Eğer yazılımı ilk kez kullanıyorsanız bir hesap oluşturun
  • CyberGhost VPN sistemine giriş yapın
  • İstediğiniz servise bağlanın
  • TAMAMLANDI… Artık internette gizlice gezinebilirsiniz.

Yeni Teknoloji Hakkında

Normal vekil sunucuların aksin
e CyberGhost VPN maksimum kullanım kolaylığı ile en yüksek düzeyde güvenlik sunuyor. Her gün yeni vekil sunucuları araştırmak ve tarayıcınızı elle yapılandırmak yerine, CyberGhost VPN ile gizlice internette gezinmek sadece tek bir tıklama gerektiriyor. Bu, sadece tarayıcıyı korumakla kalmıyor aynı zamanda bilgisayarınızda çalışan tüm programları da koruyor.

Bunlar arasında tarayıcılar (Gogole Chrome, Mozilla Firefox, Opera, Internet Explorer, vb.), anında mesajlaşma programları (ICQ, MSN Messenger, Skype, vb.), indirme istemcileri (HTTP, FTP, BitTorrent, vb.) ve oyunlar (WoW, CS:S, vb.) yer alıyor.

VPN teknolojileri ve farklı sunucular kullanmak normal vekil sunucuların ve ardışık sistemlerin sunamayacağı hıza ulaşmanızı sağlar.

CyberGhost VPN’i ne İçin Kullanabilirim?

CyberGhost VPN, hayal edebileceğiniz her durumda size yardımcı olabilir.

Ø Kişisel Verilerin Korunması

Bir kartpostal ile üzerinde banka detaylarınızı ve satın alma alışkanlıklarınızı göndermek ister miydiniz? İşte tam olarak bundan bahsediyoruz. Fakat internette çok fazla meraklı göz var. Büyük pazarlama şirketleri internet üzerindeki hareketlerinizi analiz ediyor, böylece size özel teklifler oluşturabiliyorlar. CyberGhost VPN, size özel bir profil oluşturmadığından emin olarak birçok kullanıcıyla birlikte aynı anda internette gizlice gezinmenizi sağlıyor.

Ø IP Konumu Belirlenmesini Önleme

Son zamanlarda internet tabanlı ses ve video oynatma hizmetlerinin belirli bir bölgeye bağlı olarak hizmet sağlamalarının giderek artan bir eğilim olduğunu görüyoruz. Örneğin birçok YouTube videosuna bir Amerika IP’si ile erişilebilirken Almanya’dan girdiğinizde sadece bir mesaj görüyorsunuz. Sunucularımız, bu hizmetlerden yararlanmanızı sağlıyor. Farklı bir IP kullanıyorsunuz, böylece normalde reddedileceğiniz bu aktivitenin tadını çıkarabiliyorsunuz.

Ø İnternet Kısıtlamalarını ve Sansürlerini Önleme

Bilgiye erişim her yerde, herkese garanti edilmelidir. CyberGhost VPN, kısıtlamaları ve engelleri aşmanızda yardımcı oluyor ve gerekli olduğu yerde size bilgiyi temin ediyor. CyberGhost VPN bu bağlamda internet servis sağlayıcılar tarafından getirilen kısıtlamaları da aşmanızda yardımcı oluyor. Böylece örneğin Skype gibi VoIP hizmetleri kullanabiliyorsunuz.

Ø Wi-fi ve Etkin Noktalarda Güvenlik Sağlama

Eğer kamuya açık kablosuz ağlardan internete giriyorsanız, verilerinizin nerede ortaya çıkacağını tahmin bile edemezsiniz. CyberGhost, bilgisayarınızda verileri önceden şifreleyip bu şekilde yolladığı için güvensiz verilerin ağa çıkması gibi bir durum söz konusu bile değil. Bu, her yerde güvenli ve gizli olarak internet üzerinde gezinebilmenizi sağlıyor.

Ø Otomatik Gizlilik

Vekil sunucuların aksine, internet üzerindeki tüm uygulamalarınız CyberGhost VPN bağlandığınız andan itibaren gizlilik kazanıyor. Bu, taryıcılar, anında mesajlaşma uygulamaları, oyunlar, indirme yöneticileri gibi internete bağlanan her türlü yazılımı kapsıyor.

Kurulum ve kullanım


Adım 1

Kurulumu başlatın. Karşınıza dil ekranı çıkacaktır. Burada English seçili olduğundan emin olun ve Tamam diyerek bir sonraki adıma geçin. Burada da Next diyerek kullanıcı sözleşmesi alanına atlayın.

Adım 2

Sözleşmeyi okuyun ve eğer kabul ediyorsanız “I accept the agreement” seçeneğini seçin. Yine Next diyerek bir sonraki adıma geçin. Sonraki üç adımı Next Diyerek da geçtikten sonra son adıma geleceksiniz. Burada da Install diyerek kurulumu başlatın.

Adım 3

CyberGhost kendi ağ sürücüsünü kuracağı için kurulum esansında ekranda belirecek pencerelere dikkatlice bakmanızı tavsiye ediyoruz. Sürücü yükleme penceresi çıktığında “Yükle” diyerek

Adım 4

Kurlum bittiğinde karşınıza yukarıdaki ekran çıkacaktır. Burada Finish’e tıklayarak bilgisayarınızın yeniden başlatılmasını sağlayın.

Adım 5

CyberGhost ilk kez açılırken güncelleme kontrolü gibi bazı işlemler gerçekleştirecektir. Akabinde yazılımın ilk kurlum ekranıyla karşılaşacaksınız. Burada ilk yapmanız gereken sol alt kısımda yer alan “Display Welcome screen during program startup” seçeneğinin yanındaki onayı kaldırmak. Böylece CyberGhost her açılışta size yeniden kurulumu anlatmayacak. Şimdi Next diyerek bir sonraki adıma geçin. Burada “Set up a free account now” seçeneğine tıklayın.

Adım 6

CyberGhost hesabı almanız için bir web sitesi açılacaktır. Burada e-posta adresinizi iki defa girdikten sonra “Next to step 2” butonuna tıklayın.
Not: Her ne kadar biz CyberGhost web sitesi üzerinden kaydımızı sorunsuz gerçekleştirmiş olsak da kullanıcıların siteye erişmekte sorun yaşaması ihtimali de yok değil. Bu durumda önce vtunnel.com adresine girin ve bu adresi sitedeki URL kutucuğuna yazıp akabinde Begin Browsing deyin:

http://cyberghostvpn.com/en/account

Bu işlemden sonra standart kayıt prosedürlerini izleyebilirsiniz.

Adım 7

Bir sonraki adımda Username kısmına kullanıcı adınızı girin. Password kısmında şifrenizi girdikten sonra Reenter password kısmına şifrenizi tekrar girin. Preferred language kısmı ise English olarak kalmalı. Akabinde kullanım koşullarını da kabul etmek için “Yes, I read and accept the Terms of Use.” Seçeneğinin yanındaki kutucuğu onaylayın. Burada dikkat etmeniz gereken, şifrenizde mutlaka hem harf hem de rakamların olmasıdır. Gerekli tüm bilgileri girdikten sonra Create Account seçeneğine tıklayın.

Adım 8

Kayıt işlemi başarılı bir biçimde tamamlandıktan sonra “You can also activate a serial number for your premium subscription.” Bağlantısına tıklayın. Sisteme giriş yapın. Sisteme giriş yaptıktan sonra da sağdaki menüden Activate Serial Number diyerek satın almış olduğunuz kodu girip Premium üyeliğin keyfini çıkarabilirsiniz. Şimdi tekrar CyberGhost yazılımına geri dönelim. Burada Next diyerek bir sonraki adıma geçin.

Adım 9

VPN yazılımları sıklıkla istenmeyen epostalar gönderen siber suçlular tarafından kullanıldıkları için CyberGhost da giden e-posta sunucuları için portlarını kapamakta. Bu bağlamda giden posta sunucunuzu istisnalar listesine eklemelisiniz. Bunun için “Select email server” seçeneğine tıklayın. Akabinde ister hazır listeden bir e-posta servisi seçebilir isterseniz de kullanmakta olduğunuz şirket/özel e-posta giden sunucu adresini girebilirsiniz. İşlemi bitirdikten sonra OK diyerek bir önceki ekrana dönün. Şimdi Next diyerek bir sonraki adıma geçin.

Adım 10

Bu adımda istediğiniz sunucuyu seçebilir ve gezinmeyi bitirdiğinizde tarayıcı geçmişsinin ve çeezlerin silinmesi ayarını yapabilirsiniz. İsteğinize göre sunucuyu seçtikten sonra Finish diyerek kurulum sihirbazını kapatabilirsiniz. Artık yazılımın giriş ekranından kullanıcı adınızı ve şifrenizi girip CyberGhost’u kullanmaya başlayabilirsiniz.

Yabancı Diziler Bedava

CyberGhost ile sadece güvenli ve gizli gezinme değil, aynı zamanda ülkemize kapalı olan video servislerine de erişim sağlayabiliyorsunuz. Özellikle de sadece ABD’de hizmet veren ve burada yayınlanan dizilerin çevrimiçi olarak izlenmesini sağlayan Hulu.com gibi video servislerine erişebilmek için tek yapmanız gereken CyberGhost’un Video Portal kısmına girmek. Burada izlemek istediğiniz dizilerin yayınlandığı sitelere bağlantılar göreceksiniz. Doğrudan bu bağlantılara tıklayarak dizileri çevrimiçi olarak izlemeye başlayabilir veya alternatif olarak “Server list” sekmesinden bir ABD sunucusu seçebilirsiniz. Her halükarda da normalde erişiminize kapalı olan YouTube videoları ve ücretsiz dizileri izleyebileceksiniz.
 
Merhaba Recep, ben bu programı kurdum Windows 10'a lakin calışmıyor. Bağlanmış olsa dahi oyuna giremiyorum. KYK'da kalıyorum ve bazı oyunlar burada yasak girmiyor. Bu VPN'yi indirdim sorun yaşadım, sen güzel bir acıklama yapmışsın acaba güncel bir yazı ya da video atar mısın? Özellikle KYK tipi internetler için. Teşekkür ederim şimdiden.
 
Express VPN ile beraber piyasadaki en sağlam program. Şu okulu bir bitirelim hemen premium alacağım bir tane. Kıymettar bakanımız demiş ki biz yalnızca terör olaylarına mahal veren kullanıcıların bağlantılarını engellemek istedik. Fakat dediği yanlış çünkü bir devlet eğer zenmate benzeri servislerle iletişim kurup Türkiye bölgesini erişime kapattırırsa, bu yalnızca bir avuç vatandaşı değil tüm Türkiye toplumunu teröristlikle itham etmek anlamına gelir.

O yüzden hele ki Türkiye'de ekmek su kadar zaruri VPN yazılımları. Özellikle prestijli olanları.
 
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı