Çözüldü Cyberpunk 2077 0xc000007b Hatası

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

FratLutas

Hectopat
Arkadaşlar merhaba, 17 Aralık günü yeni bir bilgisayar ( AMD 3500X-ASUS DUAL-RX5700XT-O8G-EVO-PRIME B450M-K-KINGSTON 500GB NVME-16GB RAM fiyatı, teknik özellikleri, modelleri, en ucuz fiyatlarla Vatan Bilgisayar'da ) aldım. Vatan'da çalışan arkadaşlar ekran kartı sürücüsü dışında her sürücüyü yükleyip güncellemelerini yaptıklarını söyledi. O yüzden ben de eve gelince ilk iş 5700 XT için sürücü yüklemesi yaptım ve ardından Cyberpunk 2077 satın aldım. Oyun yüklendiğinde msvcp140.dll ve vcruntime140.dll hatası verdi. Bu hatayı aldıktan sonra oyunu silip yeniden yükledim fakat tekrar aynı hatayla karşılaşınca Microsoft Visual C++ uygulamasını silip hem 32 Bit için hem de 64 Bit için yükledim (Technopat forumunda gördüm, Recep Baltaş yazmıştı.). Oyunu tekrar çalıştırdığımda bu hataları almadım fakat oyun düzgün olarak başlatılamadı (0xc000007b) hatası almaya başladım. Şu an DirectX tekrar yüklüyorum, eğer düzelirse zaten güncellerim fakat düzeleceğini sanmıyorum. Yardım ederseniz çok mutlu olurum, şimdiden teşekkürler.

Çözüm
Hemen DLL atmaya sarmasanız keşke. Oyunu iade etmenize gerek yok. Konuda atmanız istenen DLL'i (msvcp140_1.dll) attığınız her yerden silin. Sonra denetim masasından içinde C++ 2015-2017-2019 geçen her şeyi kaldırın. Son olarak da aşağıdakileri kurun.
Bence üzerine gitmeyin, muhtemelen eksik dosya var ve indirecektir. En azından öyle olduğunu düşünüyorum. Bakalım artık tüm yöntemler sonrası olmazsa yapacak başka bir şey yok ama Steam ile Epic Games arasında pek fark edeceğini düşünmüyorum.

Doğrulamayı yaptıktan sonra da aynı hatayı alıyorum. Çözüm iade gibi duruyor. Peki bu hatayı başka oyunlarda da yaşama ihtimalim var mıdır? Dün 8 saat Detroit: Become Human oynadım fakat hiç hata vermedi.

Aşağıdaki rehberin ilk üç adımını uygulayıp sonucun ekran alıntısını paylaşın.

Sonra da sistemi yeniden başlatın. Buna rağmen hata devam ederse yeni raporu paylaşın.

Maalesef olmadı. Rapor: Cyberunk 2077 hatası
CdProjektRed'e ulaşmaya çalıştım, hatamdan onlara bahsettim umarım yardım ederler. Edemezlerse iade edip rdr2 alırım sanırım ve umarım aynı hataları yaşamam. Gecenin bu saatinde bana yardım etmeye çalıştığınız için çok teşekkür ederim @Enes3078 @369926. Umarım etiketlememde bir sakınca yoktur bu forumda yeniyim. Tekrar teşekkür ederim iyi geceler.

Son olarak sormak istediğim bir soru var: Aldığım bu hata benim bilgisayarım ile mi ilgili yoksa Cyberpunk 2077 ile mi ilgili?

Adsız.png

Hemen DLL atmaya sarmasanız keşke. Oyunu iade etmenize gerek yok. Konuda atmanız istenen DLL'i (msvcp140_1.dll) attığınız her yerden silin. Sonra denetim masasından içinde C++ 2015-2017-2019 geçen her şeyi kaldırın. Son olarak da aşağıdakileri kurun.

Çözüm
Size ne kadar teşekkür etsem az. Oyunum 3 gün sonra ilk defa açıldı. 30dk sonra oynamaya başlayacağım umarım aynı hatalarla karşılaşmam. Tekrardan çok teşekkür ediyorum.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı