Cyberpunk 2077 1.2 Güncellemesiyle oynamaya değer mi?

poorfredo

Hectopat
Katılım
1 Eylül 2020
Mesajlar
2.654
Makaleler
1
Çözümler
11
1.2 güncellemesiyle oyunun bayağı düzeltildiği söylendi. Bende almayı düşünenler için bu yazıyı yazmaya karar verdim. Birkaç açılmış konuyu görünce tetiklendim sanırsam.

  1. FPS artışı yok. Oyunu düşük ayarlarda 50 FPS'de oynuyordum, hala aynı. Özellikle şehirde en çok FPS düşüşünün yaşandığı yerlere gittim, en az 40 FPS gördüm. Ayrıca NPC'leri ezerken FPS yeri öpüyordu. Yine de en az 40 FPS görebildim.
    Cyberpunk2077_2G1ktqCjWo.jpg
    Cyberpunk2077_MUUkacTZSZ.png
  2. Oyunda şöyle bir gariplik var. Normalde droplar girerdi ara sıra ancak FPS'in düşük olmasına rağmen kasmalar yaşanmıyor. Oyunu Orta-Yüksek ayarlarda 30 FPS oynadım ve sadece kalabalık yerlerde kasmalar oldu.
  3. Oyunun hikaye tarafındaki bugların düzeldiği söyleniyor, test edemediğim için yorum yapamıyorum. Çünkü oyunu bitirmiştim.
  4. NPC'leri ezerken aniden araca bir bomba düştü ve öldüm. Polislerden kaçmak biraz zorlaşmış.
  5. NPC'leri ezerken araba havalanmaya devam ediyor, bu sorunu kısmen düzeltebilmişler.
  6. Gamepad ile oynamak neredeyse imkansızdı. Özellikle de araç sürmek. Ancak ölü noktalar kalmamış, gayet rahat sürülüyor. Dualshock 4 ile denedim.
    Cyberpunk2077_YnUIXNZjIK.jpg
    Cyberpunk2077_XOcvAvajpF.jpg
  7. Yapay zeka ne kadar düzelmiş anlayamadım, hala daha saçmalık yaptıkları oluyor.
  8. Kaplamaların geç gelme hatasıyla karşılaşmadım.
  9. Oyunda yaşadığım bir bugdan bahsedeyim. Aracımı yanıma çağırdım ancak bulunduğum yerin üstünde bir viyadük vardı. Araç oraya gitti, yanıma gelemedi.
    2.jpg
    1.jpg
  10. Oyuna çık gir yapınca dil ayarları değişiyordu eskiden. Bu sorun tamamen düzelmiş.
Önemli Not:
Oyunu bir saat test ettim. Bilgisayarım yaklaşık 14 saattir açık. Bu yüzden FPS'de biraz da olsa artış sağlayabilirsiniz.
Q0WIBTrwUe.png

Sonuç:
Bana kalırsa oyunun hikayesi çok güzel. Ayrıca yan görevleri de baya kaliteli. Zaten başka oyunlardan hikaye açısından bir farkı var. Normalde ana karakterlerin amacı para kazanmak, bir sorunu çözmek vs. oluyor diğer oyunlarda. Ama Cyberpunk'ta hayatta kalma mücadelesi veriyoruz. Benim en çok hoşuma giden yanı bu olmuştu. Sisteminiz yetiyorsa oynamanızı tavsiye ederim ama yetmiyorsa pek de tavsiye edemem. Çünkü günümüzde 250 TL az para değil ve iyi bir deneyim yaşatamayabilir. GFN de bir seçenek olabilir. Eski nesil konsol kullanıcıları için herhangi bir haber duymadım. Sanırsam hala eski nesil konsollarda oyun oynanamıyor.

Eğer herhangi bir sorunuz varsa sorabilirsiniz.
Herkese iyi günler.
 
Son düzenleme:
Hocam ben i310100F 1050Ti ile düşük-orta 30-40 FPS arası alıyordum biraz düzelmiş 45-50'lere çıktı FPS değerlerim. İlk oyunu aldığımda yerlerdeydi cidden dediğiniz gibi kalabalık ortamlara girince ve NPC ezince 15-20'leri görüyordu. Şimdi en düşük gördüğüm FPS 35 falan o da nadiren. Bence alınır hikaye güzel. Ama ben gezerim açık dünyanın dibine vururum diyorsanız başka oyunlara bakın derim o tarafta biraz zayıf veya bana çok boş geldi.
 
Ama ben gezerim açık dünyanın dibine vururum diyorsanız başka oyunlara bakın derim o tarafta biraz zayıf veya bana çok boş geldi.
Evet, açık dünyada etkileşim vaat edilenden daha kötü. Hatta etkileşim sıfır diyebiliriz. Oradan girilecek buradan çıkılacak falan dendi ama kapalı alanlar çok kısıtlı kalmış özellikle.
Daha iyi alternatifler var.
 

Geri
Yukarı