Cyberpunk 2077 Kötü Bir Oyun mudur?

Hocam madem bu kadar bilgilisiniz bizi bir aydınlatsanız RPG nedir ne değildir?Evet oyunun seçim olayı zayıf ama karakter geliştirme olayı oyuna iyi bir RPG diyebileceğimiz kadar yeterli.
Yok ya. Mesela Metin2'de balık tutma, party yapma, evlenmek falan bunlar RPG sınıfına giriyor diye biliyorum. O yüzden GTA V'te aksiyondan ziyada bu türe giriyor az bir şey. Aksiyon ağırlık ama gerekli ekipmanlar ve olaylar yaparak görevleri yapıyorsunuz.

12 sayfa boyunca aynı iki kişi ağlaya ağlaya bitiremediğiniz ne yaşattı bu oyun size? Bilgi kirliliği yaratmak dışında ne faydanız var şu anda bu foruma?

Role play denilince sadece Level atlamak falan geliyorsa kişinin aklına ben zaten kendimi yormam ona laf anlatmakla.

Sizin mantığınıza bakacak olursak Witcher 3 RPG bile sayılmaz. Çünkü karakter yaratma seçeneği yok ya ondan.
Efendim Witcher 3 RPG değil zaten.Olmama sebebi karakter yaratamamak değil,seçimlerin Cyberpunk'tan bile daha az etki etmesi ve inanılmaz kısıtlı özelleştirme seçenekleri.
Bizim RPG'lerden beklediğimiz oyuna yön verebilen diyaloglar veya diiğer oyunlardan detaylı karakter geliştirme.Cyberpunk'ta ikisi olacak dediler sadece 2.si oldu.Benim oyuna tek kırgınlığım bu.Ha bir de optimizasyon.

Sadece ana hikaye örgüsüne diyaloglarınız etki etmiyor diye bir oyuna RPG değil diyemezsiniz. İki oyuncu bir oyunu farklı oynayabiliyor, kendi karakterlerini oyuna katabiliyorsa o oyun RPG'dir. Witcher 3'te de, CP2077'de de küçük görevler bazında ve orta uzaklıkta verdiğiniz kararlar gidişatı etkiliyor. Ana hikayenin birçok anında verdiğiniz kararlar ara ve ana sonları da etkiliyor. İnsanları öldürmeyi, öldürmemeyi; bir şeye para vermeyi veya karşınızdakini tehdit etmeyi seçebiliyorsunuz. Benim için yeterli değil, ana hikaye daha çok etkilenmeliydi diyebilirsiniz, ancak RPG değildir, çünkü seçimler etki etmiyor demek büyük hata. Herhangi iki insanı alın, Witcher ve CP oyunları ve hikayeleri birbirinden apayrı olacaktır. GTA ve RDR2 böyle mi? Hayır. En fazla yaptıkları yan görev sayısı değişir.

Balık tutma, yoga yapma, sinemaya gitme, domino oynama vs bunlar temel RPG elementleri DEĞİLDİR. Oyunun içindeki mini oyunlardır. Bir miktar RPG hissi katarlar oyuna evet, ama yan görevden hiçbir farkları yok. Verdiğiniz bir karar var mı? Yok. Kişiliğinizi katabildiğiniz bir durum var mı? Yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…