Cyberpunk 2077 neden optimizesi bozuk bir oyun olarak çıktı?

Arkadaşlar, neden böyle çıktı? Aceleye mi geldi? Sizin de yorumunuzu bekliyorum.

Orta ölçekli bir firma bu tarz Triple A oyunlar yaparken maddi olarak sıkıntılara girer. Bu sıkıntıları aşmanın en kolay yolu oyunu çabuk çıkarıp gelir elde etmektir. Ayrıca orta ölçekli bir firma bu tarz oyunları geliştirirken illa tecrübe eksikliği yaşayacaktır. Sonuç olarak biraz tecrübesizlik, biraz maddi imkansızlık ve biraz da oyunların çok büyük olmaya başlamaları buna sebep oluyor. Ben şahsen çıkışından sonra toparlamalarına razıyım.

Ayrıca bunun diğer sebebi oyunların günümüzde büyük ölçekte olması ve bu oyunların çok fazla farklı konfigürasyonda çalışması.

Şuan oyunda sıkıntı falan yok ultra ayar rahatça oynuyorum arada rt de takılıyorum. Senin sistemin elverişli değildir.

Şuan oyunda sıkıntı falan yok ultra ayar rahatça oynuyorum arada rt de takılıyorum. Senin sistemin elverişli değildir.
Adam oyunun optimizesi bozuk dememiş. Neden çıktığı zaman optimizasyonu sıkıntılıydı demiş, hani geçmiş zaman ya.

Firma kaldıramayacağı bir baskının altına girdi. Witcher III ufak bir firmanın yaptığı çok başarılı bir oyundu ama Cyberpunk'ta artık büyük bir firma oldukları için beklenti fazlaydı, üstüne adamlarda çok büyük hedefler koydular kendilerine, beceremediler ve en sonunda kullanıcılardan gelen yayınlayın baskısına dayanamayarak oyunu yayınlandılar, sonuç ise son 10 yılda çıkmış en rezalet oyun çıkışı oldu. Neyse ki oyunu optimizasyon konusunda düzelttiler sonradan.

Arkadaşlar, neden böyle çıktı? Aceleye mi geldi? Sizin de yorumunuzu bekliyorum.

Asıl oyunun iptal edilip aceleyle başka bir oyun çıkardıklarını düşünüyorum. Çünkü oyuncular 2012'den beri bekliyordu. Duyurulduktan 4 yıl sonra geliştirilmeye başlandığı söyleniyordu. Oyunun testlerinde optimizasyonun sıkıntı çıkardığı söylenmiş ama yöneticiler tarafından bu ciddiye alınmamış deniliyordu o zamanlar.

Oyun zaten çıkmadan önce birçok kez ertelendi, haliyle oyuncular tepki göstermeye falan başladı artık. Herifler de daha fazla laf yememek için bu haliyle çıkarttılar. En azından 1 yıl kadar daha laf yeselerdi şu an daha temiz bir oyun görecektik ama olsun bu yıla kadar gelişmesini görmek de iyi bir şey.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı