Sürprizbozan Cyberpunk 2077 Phantom Liberty hangi sonu yaptınız?

Bu konuda spoiler olduğundan sürprizbozan olarak işaretlenmiştir. Spoiler olmadığını düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Katılım
31 Aralık 2020
Mesajlar
29.457
Makaleler
33
Çözümler
392
Yer
Osmaniye, Türkiye
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
PC: Intel Core 12400F | ASUS Dual RX 6600 | ASUS Prime H610M-K D4 | XPG Gammix D30 2x8 RAM | WD SN570 500GB | FSP Hydro K Pro 500W 80+ | Vento VG10F

GIGABYTE G24F-2 | Logitech G213 | SteelSeries Prime | QP Honeycomb Mousepad | Windows 11 23H2.
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Öğrenci
Oyunu bitirmis ve farkli sonlarini gormus kisiler bakarsa daha iyi olur. Cunku yazacagim sondan spoiler gormeyin.

Reed'e guvenerek, Songbird oldurmeyerek, FİT'e vererek bitirdim. Ameliyata girdim, Johnny gitti. Vector'a ugradim, bir şey yapamadi. Boyle bitti. Sanirim klasik son biraz. Bir de o robot bizi yakalamaya calisiyordu Songbird'i kurtarmaya dogru, biraz zorladi ve korkmadim degil. Johnny'i vermeyecektim ama bir nevi oyunu bitirmem icin sartti sanirsam.

Siz nasıl bitirdiniz ve nasıl buldunuz?

Ben keyifli bitirdim, 2- 3gun icerisinde bitirdim. Dun ve bugün cok oynadim. İlk gun 1 saat civari oynamistim. Zaten secime dayali seviyorum, ustune acik dunya ve guzel karakterler, grafikler, guzel hikaye olunca benim icin guzel oyun Cyberpunk 2077 & Cyberpunk Phantom Liberty.
 
Bende sizinle aynı sonu uyguladım çok güzel bir oyundu bence hikaye olarak çok efsane bir oyundu bunun üstüne tekrardan bir Witcher 3 gider diye düşünüyorum ama. :D
 
Oyunu bitirmis ve farkli sonlarini gormus kisiler bakarsa daha iyi olur. Cunku yazacagim sondan spoiler gormeyin.

Reed'e guvenerek, Songbird oldurmeyerek, FİT'e vererek bitirdim. Ameliyata girdim, Johnny gitti. Vector'a ugradim, bir şey yapamadi. Boyle bitti. Sanirim klasik son biraz. Bir de o robot bizi yakalamaya calisiyordu Songbird'i kurtarmaya dogru, biraz zorladi ve korkmadim degil. Johnny'i vermeyecektim ama bir nevi oyunu bitirmem icin sartti sanirsam.

Siz nasıl bitirdiniz ve nasıl buldunuz?

Ben keyifli bitirdim, 2- 3gun icerisinde bitirdim. Dun ve bugün cok oynadim. İlk gun 1 saat civari oynamistim. Zaten secime dayali seviyorum, ustune acik dunya ve guzel karakterler, grafikler, guzel hikaye olunca benim icin guzel oyun Cyberpunk 2077 & Cyberpunk Phantom Liberty.
Satın mı aldın?
 
Ağır spoiler ona göre okuyun.

/
/
/
/

Songbird'ü aya gönderdim ve bunun ne için ne yazık ki Reed'i öldürmek zorunda kaldım. Jhonny hem Songbird hem de Reed konusunda haklıydı. Songbird Hansen'ı, Reed'i, Myers'ı ve V'yi fena halde parmağında oynatmayı başarmıştı. Reed ise halen ilkeleri uğruna kendisine yapılanları görmezden gelerek sözde ülkesi için ama aslında Myers'ın kişisel çıkarları için savaşıyordu, bunu vatanseverliğin arkasına saklanarak kendisinden bile gizliyordu, sınırsız sadakati en büyük zaafıydı, kendisini bu anlamda Arthur Morgan ile benzetmiyor değilim.

Songbird'ü V'yi kandırmış olmasına rağmen niye mi aya gönderdim? Evet aslında hak etmiyordu bunu rahatlıkla söyleyebilirim. Peki Myers ve FİT'nin kendisine yaptıklarını hak etmiş miydi? Sözde devlet adına ama aslında Myers'ın kişisel çıkarları için Kara Duvarın ötesinde debelenirken yapay zekalar tarafından enfekte olmayı hak etmiş miydi? Belki başta Kara Duvarın ötesinde geçebiliyor olmak onun için eğlenceliydi ama Myers'ın her seferinde daha fazlasını istemesiyle ve daha derine inmesiyle bunun hata olduğunu elbette anlamış oldu. Tüm sonları deneyerek fark ettiğim bir şey var. Songbird Myers'ın eline düşmekten ölmekten bile daha çok korkuyor ki kendisini öldürmemizi istiyor. Jhonny'nin şirketler ve devletler hakkında haklı olduğu bir nokta daha işte, nasıl olur da bir insanı ölmeyi yeğleyecek hale getirirsiniz?

Reed tutturmuş yok Songbird hain yargılanması lazım, bunlar yanına kâr kalmamalı cart curt. He paşam kim bilir sen neler neler yaptın da yanına kâr kaldı ya da Myers ya da Alex (Alex'e yine ısındım aslında tek derdi emeklilik olmuş onun da sonuçta). Songbird'ün de yapıp yanına kâr kaldığı şeyler illaki vardır da eminim bunlar Reed'inkilerin yanından bile geçmez. Bırakalım bu da Songbird'ün yanına kâr kalsın. Tek derdi hayatta kalmak ve hapishanesinden kurtulmak olan Songbird mü yoksa hala ilkemde ilkemde diye diye sırtından bıçaklanmayı adet haline getirmiş Reed mi? Tercih sizin oyun sonuçta kimseye bir şey diyeceğim yok ama benim ahlaki değerlerime göre V ile Songbird arasında ki tek fark Songbird'ün artık köşeye sıkışmış bir hayvandan farkı kalmaması ki bu durum yaptıklarını gayet iyi açıklıyor, V kendisine başka çareler bulabilecek haldeyken Songbird ya kaçacak ve kendisini tedavi edecek ya da Myers'ın silah kılıfındaki bir tabanca olmaya devam edecek. Songbird'e kızdığım en büyük nokta yalan söylemesiydi, yoksa her şeyi adam akıllı anlatsaydı en azından gönlüm rahat yardım ederdim. Her şeye rağmen Jhonny'nin de dediği gibi önemli olan Songbird'ün sistemin bir çarkı olmaktan kurtulup özgür kalmasıydı. En başında bunun için söz vermiştim ve sözümü tuttum, Songbird sözünü tutmamış olabilir ama en azından ben öz saygımı korumuş oldum gerisi Songbird'ün sorunu, ister vicdan azabı çeker ister V'ye yardım etmenin bir yolunu bulur ve borcunu öder.

Yabancı forumlarda gördüğüm kadarıyla Songbird'ü aya gönderdiğimiz sonda hayatta kalıp kalamadığından emin olmadığımız söylenmiş ama bu doğru değil. Songbird final görevinden bir süre sonra V'ye mesaj atıyor ve ona kendisine evi anımsatan yere gitmesini söylüyor. Oraya gittiğimizde ay şehrinden bir hediye (Songbird'ün V'ye hediye almayı düşünebilecek ve bunu dünyaya göndermeyi başarabilecek kadar iyi halde olduğu anlamına geliyor) ve epic bir implant buluyoruz. Ama asıl nokta bu değil. Bay Mavi Göz, kendisi Songbird'e yardım eden ve dikkatli incelerseniz CP2077'nin Gaunter O'Dimm rolünü üstlenen kişidir ama bu sefer kendisi hakkında epey az şey bilmekle beraber sadece belli bir sonu seçersek kendisiyle birebir konuşabiliyoruz ve tabi bu da sadece iş için olduğundan zaten öyle gizemli konulara girilmiyor ama kendisi muhtemelen Songbird'ün tedavi edilmesini sağlamış olacak ki (elbette hayrına yaptığını düşünmüyorum) bize ödül olarak hayallerimizin ötesinde bir zenginlik vaat ediyor. Bu zenginlik artık nedir ne değildir sonraki CP oyununa kadar bunu bilemeyeceğiz ama sonraki oyunda V ana karakter olmasa bile eminim ona ne olduğuna mutlaka değineceklerdir, CDPR bunu atlamaz. Yani Songbird hayatta, en azından birisi kendisine dayatılan ilkelerin aslında o kadar matah bir şey olmadığını anladı ve her şeyi geride bırakmayı başardı.

Bence bu DLC V'nin değil Songbird'ün hikayesiydi ve son anda metrodayken belki onu Reed'e teslim edeceğimizi düşünmesine rağmen yine de bize yalan söylediğini itiraf etti ve kaderini tüm güveniyle bizim ellerimize bıraktı. Bize bir seçenek sundu. Songbird kötü biri değildi, kötü şeyler yapmak zorunda kalan bir insandı sadece.
 
Spoiler



Songbird'ün itirafından sonra V'yi yaşatmayı kafaya taktığım için onu Reed'e teslim ettim. Ve Johny de ölüme mahkum ettim. Johny ile konuşurken yaptıklarımın bir bedeli olacağını tahmin ettim zaten. Ve oyunun en kötü sonuna çıktım. Itibarımı, dostlarımı, hayalimi kısaca her şeyi kaybettim. En ağır tokadı Judy'den yedim. Ama sonra aklıma corpo V'nin başlangıç hikayesi geldi. V yeniden sıfırdan başlayıp tepeye çıkacak bence. Nede olsa burası fırsatlar şehri NC, V ise azmin ve kararlılığın vücut bulmuş hali. Bir yolunu bulup yeniden eski formuna kavusacaktır. Umarım devam hikayesinde V'yi yaşayan bir efsane olarak görürüz.

Her şeye rağmen dlc sonunu gördükten sonra ilk başta bayağı kederlendim ulan...
 
Ben Songbird'i uzaya yolladım tedavisi başarılı olursa bari onun sonu mutlu bitsin diye ama aldığı kararlar ile arkasında çok ölüm ve ihanet bıraktı ağır bir vicdan azabı vardır kendisinde, Reddit'de Cyberpunk evreninde hiç bir hikayenin mutlu bir sonla bitmediği tarzda bir yazı okumuştum, bütün sonlara baktım ama hiçbiri tatmin edici değil, hepsi yürek burkuyor ve yarım kalmışlık hissi veriyor maalesef...
 
Songbird'i uzaya gönderince hayatta kalamıyorsak teslim edelim ve hayatta kalalım derim..
O zamanda V hayatına o dönemin eksik kalmış bir vatandaşı olarak devam ediyor 0 krom 0 implant, bütün arkadaşları tarafından tersleniyor, terk ediliyor Viktor ve Misty hariç onlarında elinden hiç bir şey gelmiyor ikiside sohbetlerinin sonunda NC'den gideceklerini söylüyorlar. Eğer birde Silverhand karakterini seven biriyseniz V ile aralarındaki veda konuşması bir hayli dokunaklı. Ardından NC'ye yeni hali ile geri döndüğünde ise 2 adet basit serseriden dayak yiyor, küçük düşürülüyor koskoca NC'nin en iyi paralı askeri V... Kalabalıktaki bir yüz, Önemsiz biri oluyor yani. Bence yine de en tatmin edici son Silverhand ile arayı iyi tutup gizlice açılan son yani Silverhand ile tek başımıza Arasaka baskını yapıp efsane olarak ölmek. Oyunun başında Dex'in bize sorduğu soru aklınıza gelsin "Önemsiz biri olarak huzur içinde yaşayıp pörsümüş hafif idrar kokan bir ihtiyar olarak mı ölmek istersin, yoksa babalar gibi tarihe geçip otuzlarını görmeden ölmek mi?"
 
O zamanda V hayatına o dönemin eksik kalmış bir vatandaşı olarak devam ediyor 0 krom 0 implant, bütün arkadaşları tarafından tersleniyor, terk ediliyor Viktor ve Misty hariç onlarında elinden hiç bir şey gelmiyor ikiside sohbetlerinin sonunda NC'den gideceklerini söylüyorlar. Eğer birde Silverhand karakterini seven biriyseniz V ile aralarındaki veda konuşması bir hayli dokunaklı. Ardından NC'ye yeni hali ile geri döndüğünde ise 2 adet basit serseriden dayak yiyor, küçük düşürülüyor koskoca NC'nin en iyi paralı askeri V... Kalabalıktaki bir yüz, Önemsiz biri oluyor yani. Bence yine de en tatmin edici son Silverhand ile arayı iyi tutup gizlice açılan son yani Silverhand ile tek başımıza Arasaka baskını yapıp efsane olarak ölmek. Oyunun başında Dex'in bize sorduğu soru aklınıza gelsin "Önemsiz biri olarak huzur içinde yaşayıp pörsümüş hafif idrar kokan bir ihtiyar olarak mı ölmek istersin, yoksa babalar gibi tarihe geçip otuzlarını görmeden ölmek mi?"
Bu olaylar reed aradıktan sonra oluyor değil mi?
 

Geri
Yukarı