Cyberpunk 2077 RX 580 8GB performansı nasıl?

Bak yukarıda birisi demiş ki 1650 ile orta ayarlarda 60 FPS oynuyordum demiş, RX 580 60 FPS'i Low ayarlarda veriyorsa muhtemelen oyun AMD kartlarda düzgün çalışmıyordur değil mi?

Peki bunun tek sebebinin oyunun optimizasyonu olduguna emin misin? AMD suruculeriyle veya oyunun motorunun yazilma yontemiyle alakali olmadigina inanmana sebep olan şey nedir? Ve tekrar ediyorum madem oyleyse onca Update'den sonra neden duzelmemis bu optimizasyon eksikligi?

Optimizasyonu bozuk oyunun RDR2 ile high-Very high da sabit 50FPS aldığım sistemde CP2077 de medium da sabit 40 göremiyorum.
Bak yukarıda birisi demiş ki 1650 ile orta ayarlarda 60 FPS oynuyordum demiş, RX 580 60 FPS'i low ayarlarda veriyorsa muhtemelen oyun AMD kartlarda düzgün çalışmıyordur değil mi?

Unuttuğunuz kısım oyunun işlemci tarafından çok ağır olması. 5500 XT ile de 6600 XT ile de hem Cyberpunk 2077 hem de RDR2'de aynı ayarlarda aynı FPS değerlerini alıyordum. RDR2'nin avantajı NPC yoğunluğunun her köşe başında olmaması, Cyberpunk 2077'de her köşeden NPC, araba fırlayınca işlemciye aşırı bir yük bindiriyor. Ryzen 1500X ile oynadığım zamanlarda çekirdek gücü 45 FPS'in üzerine stabil şekilde atamıyordu kendisini örneğin.

Bu yoğunluk update ile düzelir mi? Çok zor, next-gen öğeleri barındıran bir oyun şu anda GTA VI da bu şekilde çıksa benzer işlemcileri yerden yere vuracak RDR2'deki şehirler gibi. Benim hissettiğim en büyük fark bu PS4'te performans sorunun gidermek için hayalet şehre döndü Night City.

Peki bunun tek sebebinin oyunun optimizasyonu olduguna emin misin? AMD suruculeriyle veya oyunun motorunun yazilma yontemiyle alakali olmadigina inanmana sebep olan şey nedir? Ve tekrar ediyorum madem oyleyse onca Update'den sonra neden duzelmemis bu optimizasyon eksikligi?
Şimdi söylediğim şeylere bakıyorum ilk yazdığımda demişim ki "optimizasyon sorunu var ise" demişim bir kesinlik belirtmemişim sonra da demişim ki "muhtemelen oyun AMD kartlarda düzgün çalışmıyordur". Bende 1660Ti ve 3500X var yüksek-ultra ayarlarda 50-60 FPS çok temiz oynadım oyuna bir laf ettiğim yok biraz okuduğunuzu anlarsınız umarım.

Unuttuğunuz kısım oyunun işlemci tarafından çok ağır olması. 5500 XT ile de 6600 XT ile de hem Cyberpunk 2077 hem de RDR2'de aynı ayarlarda aynı FPS değerlerini alıyordum. RDR2'nin avantajı NPC yoğunluğunun her köşe başında olmaması, Cyberpunk 2077'de her köşeden NPC, araba fırlayınca işlemciye aşırı bir yük bindiriyor. Ryzen 1500X ile oynadığım zamanlarda çekirdek gücü 45 FPS'in üzerine stabil şekilde atamıyordu kendisini örneğin.

Bu yoğunluk Update ile düzelir mi? Çok zor, Next-gen öğeleri barındıran bir oyun şu anda GTA V'ı da bu şekilde çıksa benzer işlemcileri yerden yere vuracak RDR2'deki şehirler gibi. Benim hissettiğim en büyük fark bu PS4'te performans sorunun gidermek için hayalet şehre döndü night City.

RDR2'den çok yük bindiren yük kısım olan saint denis kısımları bir bu kadar zorlamıyor ki RDR2 deli gibi grafik kasarken bu oyunun o kadar iyi grafikleri yok belirli anlar hariç bir şeyler yanlış gitmiş.

RDR2'den çok yük bindiren yük kısım olan saint denis kısımları bir bu kadar zorlamıyor ki RDR2 deli gibi grafik kasarken bu oyunun o kadar iyi grafikleri yok belirli anlar hariç bir şeyler yanlış gitmiş.

RDR2'nin grafik kalitesi çoğunlukla doğa güzelliği ve pastel tonlardan geliyor, karakter detayları muhteşem değil maalesef. Herhangi bir NPC'ye yakından bakınca saç, sakal, kıyafet, ten detaylarının orta seviye tutulduğunu görüyorsun. CP77'de sokakta rastgele bir NPC'ye bile fotoğraf modunda zoom yapınca gözlerindeki Kiroshi yazısına kadar çıkıyor. 6 yıllık Witcher 3 de bugün çevre ve manzara olarak sırıtmaz ve kullandığı yalnızca 2 GB civarı VRAM biliyorsun.
Kerry Eurodyne görevinde terasa çıkarken asansörde zoom yapmıştım herif baştan aşağı ince detay dolu örneğin.

Kartta değil de AMD tarafında hala sorunlu muhtemelen.

Bu arada bilinçli olarak dosya bulunmuştu Cyberpunk'ta. AMD kullanıcıları dosyayı silince %30-40 FPS artışı yaşadığını söz etmişti. Adını vermeyeyim bir teknoloji kanalı da bununla alakalı bir video yayınlamıştı.

Bu arada bilinçli olarak dosya bulunmuştu Cyberpunk'ta. AMD kullanıcıları dosyayı silince %30-40 FPS artışı yaşadığını söz etmişti. Adını vermeyeyim bir teknoloji kanalı da bununla alakalı bir video yayınlamıştı.

İşlemci için ise düzeltilidi diye biliyorum ancak GPU ise bilemiyorum.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı