Cyberpunk 2077 Sadece DirectX 12 Destekli Olacak

Ali Güngör

Genel Yayın Yönetmeni
Yönetici
Katılım
22 Haziran 2011
Mesajlar
53.082
Çözümler
17
Yer
İstanbul Türkiye
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Technopat
Profil Kapağı
1523300036
Cyberpunk-2077-3.jpg

Yılın en çok beklenen oyunu Cyberpunk 2077, çeşitli nedenler ve yapılan yatırımlardan dolayı yalnızca DirectX 12 destekli donanım ve işletim sistemlerinde çalışacak. CD Projekt RED’den Baş Grafik Programcısı Marcin Gollent, ...

Devamı: Cyberpunk 2077 Sadece DirectX 12 Destekli Olacak
Kaynak Technopat

Devamı için yukarıdaki bağlantıya tıklayın...
 
Vulkan API desteği gelmezse; oyun işlemciyle baya bir haşır neşir olacaktır. Ayrıca gözüken bu tablo; DX11 programlama arayüzü destekli 3D uygulama ve oyunlarda benzer performans gösteren AMD ve NVIDIA kartlar arasında da RDR2/Doom/WWZ'deki gibi devasa FPS uçurum farklarına şahit olmayacağımızın bir göstergesi niteliğinde. Bakalım, umarım güzel bir optimizasyonla karşımıza çıkar da rahat rahat herkes oynar 🙂.
Bazı DX12 kartlar da çöpe gidecek doğru tespit. 980Ti çuvallıyor mesela yeni oyunlarda.

Normal şartlarda GTX 980 Ti; fabrika çıkışlı OC'lu bir GTX 1070 ayarında kart, eğer ki bu oyun da yeni nesil DX12'nin nimetlerinden faydalanacak olursa ki öyle duruyor; RX 580 8G ile hemen hemen benzer performans sergileyeceği yönünde tahminlerim var. 900 serisi kart sahipleri yeni nesil grafik teknolojileri ve oyun motorlarının yavaş yavaş azizliğine uğrayacak gibi, ama aslında NVIDIA kartlarına sahip çıksa günümüzün yeni nesil modern oyunlarında da eski seri kartlardan halen tatmin edici düzeyde performans elde edilebilir; bunun en üzücü örneklerinden birini de 1 sene önceki ve bu yılki yapılan benchmark teslerinde, normalde benzer güçlerde olan GTX 1080 Ti ile RX 5700XT'nin arasındaki performans farkının sürücü desteğiyle aradaki farkın 5700XT lehine çevrilmesiyle açık bir şekilde görebiliyoruz.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Vulkan desteği gelirse çok iyi olur diye düşünüyor(dum). Hâlen gelme ihtimali var mı peki?

Oyun Google Stadia'ya geleceği söyleniyor. Böyle olursa Vulkan desteği vermesi lazım. Yalnızca DirectX 12 destekleyecek demek Windows 10 için özel olacak anlamına da geliyor. Oyunun çıkışına uzun zaman var açıkçası bunun değişeceğini düşünüyorum.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı