Cyberpunk 2077 Sadece DirectX 12 Destekli Olacak

Bence gayet olması gerektiği gibi, sonuçta DX 11 artık eskidi. DX 12 Ultimate falan gelecek, haliyle daha iyi ve stabil performans elde edilebilir. DX 12 desteklemeyen birçok ekran kartı zaten bu oyunu rahat bir şekilde oynatacak durumda değildi. Ek olarak DX 12 destekleyen eski nesil kartlar var, örneğin GTX 900 serisi Radeon R 3** serisi ki bu kartlar en düşük ayarlarda anca oynatacaktır.

Yalnızca DX12 desteklemesi ne demek arkadaşlar? Mesela DX11 olan bir kart açmaz mı bu oyunu?

Yazılımsal ve donanımsal bazda DX12 Feature level 2 destekli gelirse bazı DX11.1 destekli Maxwell mimarili Nvidia kartlar (750 Ti gibi) oyunu çalıştıracaktır, onun haricinde GTX 900 serisi ve sonraki nesil kartlar bu desteği full aldığı için çalıştırmakta problem yaşamayacaktır zaten. Ama Cyberpunk geliştiricileri Feature level 1/0 desteği olan daha eski Fermi/Kepler mimarili Nvidia veya HD 7750+/(R9 200/300 serisi) kartların da çalıştırabileceği bir destek sunarsa (ki pek zannetmiyorum) zamanın amiral gemisi seviyesine sahip kart kullanıcıları için büyük bir sürpriz olabilir 🙂.
Oyun gelene kadar Steam, Epic Games falan yasaklanmasa bari ;)

Sebep?

Yazılımsal ve donanımsal bazda DX12 Feature level 2 destekli gelirse bazı DX11.1 destekli Maxwell mimarili Nvidia kartlar (750 Ti gibi) oyunu çalıştıracaktır, onun haricinde GTX 900 serisi ve sonraki nesil kartlar bu desteği full aldığı için çalıştırmakta problem yaşamayacaktır zaten. Ama Cyberpunk geliştiricileri Feature level 1/0 desteği olan daha eski Fermi/Kepler mimarili Nvidia veya HD 7750+/(R9 200/300 serisi) kartların da çalıştırabileceği bir destek sunarsa (ki pek zannetmiyorum) zamanın amiral gemisi seviyesine sahip kart kullanıcıları için büyük bir sürpriz olabilir 🙂.

Sebep?
Oyunda çok fazla cinsellik ve cinsel öge var. Penis türünü seçmek gibi. Japonya'da cinsel ögeler sansürlenmiş. Belki ilkemizde Steam ve Epic Sotre'a yasaklama da gelir. Ya da oyun Mart 2021'e ertelenir.

Oyunda çok fazla cinsellik ve cinsel öge var. Penis türünü seçmek gibi. Japonya'da cinsel ögeler sansürlenmiş. Belki ilkemizde Steam ve Epic Sotre'a yasaklama da gelir. Ya da oyun Mart 2021'e ertelenir.
Bunun olacağını sanmıyorum, yani eğer gelirse dahi ayarlarda açmak için bir seçenek olacaktır. Ancak dediğim gibi gelmez, çünkü hükümet şu anda kendine zarar gelecek yerleri hedef alıyor. Cinsel içerikli oyunlar ilgi alanları değil, tek kötü yanı internetleri yavaşlatırlar ise bittik demektir :D

Sosyal medyaya kısıtlama veya engelleme gelebilir hadi onu anladım ama dijital oyun platformları neden yasaklansın ki?

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı