Cyberpunk 2077'den sonra grafik algım değişti

firatness

Femtopat
Dostlar size de oldu mu bilmiyorum ama oyunu 2 kere bitirdim 3060 ve 4090 ile üstüne Phantom liberty DLC'sini 2 defa bitirdim, bu saatten sonra hiçbir oyun kesmiyor, dün Mafia 2 oynayayım dedim sanki Mario oynuyormuş grafik hissiyatı verdi, kısaca birkaç oyun denedim ama sırf grafiksel anlamda kesmediği için devam edemiyorum, sanki çok eski bir oyun oynuyormuşum gibi hissediyorum.

"RDR2- Dying Light2 vb üzerine ter dökülmüş oyunlar hariç"

Ben de örneğin Skyrim'li modlu oynadım biraz oyunun orijinal motoruna ve çevreye de uyumu olacak. Şuna bakıyorum boru patlama var, binalarda gram değişme yok, parlaklık ve yansımalar kontrolsüzce yerleştirilmiş.

Oturt çocuğu PC başına vın vın araba sürsün arabanın arkası ne güzel görünüyor diye. Oyuna sıfırdan başlayıp normal tadını çıkaramazsın bu tarz oyunun dünyasını bozan modlarla.
Hocam çok iyi eleştiri yaptınız tebrikler valla.

Oyunlarda obje kenarları pikselleşince bile oynayasım kaçıyordu.
Objelerin kenarları pikselleşiyorsa muhtemelen oynadığınız oyun ya eski ya da Anti- Alising'i düzgün çalışmayan bir oyundur hocam. Ben daha çok indie vb. oyunlardan bahsediyorum. O oyunlar sanatsal bir tema benimsediği için gerçekçi grafiğe veya üst düzey atmosfere sahip olmuyor. O yüzden (gerçekçi) grafik takıntısı olanlar o oyunları kaçırıyor.
Ben de örneğin Skyrim'li modlu oynadım biraz oyunun orijinal motoruna ve çevreye de uyumu olacak. Şuna bakıyorum boru patlama var, binalarda gram değişme yok, parlaklık ve yansımalar kontrolsüzce yerleştirilmiş.

Oturt çocuğu PC başına vın vın araba sürsün arabanın arkası ne güzel görünüyor diye. Oturup oyunun normal tadını çıkaramazsın oyunun doğasını bozan modlarla.
Benim GTA 5'e kurduğum ana karakterleri anime kızına dönüştüren mod bile bu grafik modlarından daha oturaklı. En azından karakter hareketleri, gözleri ve ağızları düzgün tasarlanmış ve hareketliydi. Bu modlar direkt fütursuzca yerleştirilmiş sahte ışıklandırmadan ibaret. Zaten oyuna kurmadığım bir tek grafik modu var.

Objelerin kenarları pikselleşiyorsa muhtemelen oynadığınız oyun ya eski ya da Anti- Alising'i düzgün çalışmayan bir oyundur hocam. Ben daha çok indie vb. oyunlardan bahsediyorum. O oyunlar sanatsal bir tema benimsediği için gerçekçi grafiğe veya üst düzey atmosfere sahip olmuyor. O yüzden (gerçekçi) grafik takıntısı olanlar o oyunları kaçırıyor.

Benim GTA 5'e kurduğum ana karakterleri anime kızına dönüştüren mod bile bu grafik modlarından daha oturaklı. En azından karakter hareketleri, gözleri ve ağızları düzgün tasarlanmış ve hareketliydi. Bu modlar direkt fütursuzca yerleştirilmiş sahte ışıklandırmadan ibaret. Zaten oyuna kurmadığım bir tek grafik modu var.

Doğal ve güzel duran modlar yaptığın sürece oyun gerçekten daha güzel duruyor. Yani böyle her yer su olmayacak. Her zaman güzel gözükecek oyun. Oyunun doğasını bozunca daha kötü görünüyor. Sonuçta bu grafik modları her oyunda var. Hoşuna giden kursun.

Ben grafiği oyun içi deneyimin bir parçası olarak görüyorum, şöyle düşünelim. Oyun içinde bir bölümde hikayede bir konu geçiyor ana karakter duygularını yansıtacak ultra ayarda kaş-göz mimiklerini görüyorken low ayarda bu detayları kaçırıyorsun. Kısaca benim ve benim gibiler için grafik deneyimin bir parçasıdır

Ben uzun süre FPS oyunu oynadım hocam. O yüzden alışkanlık oldu yüksek ihtimalle. Malûm FPS oyununda grafikten önemli FPS ve gecikme.

Doğal ve güzel duran modlar yaptığın sürece oyun gerçekten daha güzel duruyor. Yani böyle her yer su olmayacak. Her zaman güzel gözükecek oyun. Oyunun doğasını bozunca daha kötü görünüyor. Sonuçta bu grafik modları her oyunda var.
Ben direkt olarak grafik modu kurmak yerine gerçekçi su ve su fizikleri, gerçekçi yağmur sesi, efekti gibi modlar kurdum. Tek başına düzgün bir grafik modu bulmak biraz uğraştırıyor.

Ben direkt olarak grafik modu kurmak yerine gerçekçi su ve su fizikleri, gerçekçi yağmur sesi, efekti gibi modlar kurdum. Tek başına düzgün bir grafik modu bulmak biraz uğraştırıyor.

Heh işte o gibi modlar olunca daha güzel oluyor. Redux veya NVE gibi modlar bile güzel yanı çok abartı değil. Videolarda gördüğün oyunu yapmak için kim bilir kaç tane mod kurdu ve ince ayar yaptı. ReShade veya Enb gibi. Uğraşmaya değmiyor. Oyun bozulunca gidiyor o kadar şey.

RDR 2- Marvel Spider-Man-Dying Light2 Ve özellikle Days Gone grafiksel texture gerçekçiliği anlamında beni çok etkilemişti, Far Cry 6 da HD texture packı birlikte aşırı net görünüyor. Bunlar dışında bu sistemde Valorant takılıyorum düşünün...

Spider-Man'ın grafikleri o kadar iyi değil aslında RDR2 ve Dying Light kısmına katılıyorum ama

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı