Cyberpunk'da ne eksik?

daeronblackfyre

Femtopat
Daha fazla  
Oyun hoş, 16 saatimdeyim lakin bu oyunda anlamadıgım şekilde bir şeyler eksik kalmış sanki yapılmış ama sonradan hikayeden cıkarılmış gibi. İlk defa böyle bir şeye rastlantı geldim hikayede anlatılmak istenen muazaam ötesi bir şey lakin icraata dökülen cok eksik.

Son düzenleyen: Moderatör:
Oyun çıkmadan bize pompaladıkları RPG öğeleri eksik. Düz bir şekilde aksiyon macera oyunu gibi oynamak lazım. Çoğu diyalog seçimleri bile sırf torba dolsun diye koyulmuş hiçbir farklı etkisi yok, bize seçtirmeyip karakter direk konuşsa da olur.

Eksik kalan kısım ne sana göre?

Ben 35 saat civarında önemli çoğu yan görevi de yaparak bitirdim oyunu. Hikaye akışını yan görevlerle pekiştirdiğinizde tamamlanıyor, RPG ögeleri istenildiği kadar yedirilememiş, sadece final görevlerinde hissedebiliyorsunuz bir şeylerin değişebileceğini. Combat ve level sistemi iyi, silahları kullanmak ve aksiyona girmek sıkmıyor.

Bana kalırsa en büyük sorunu büyük bir açık dünya yapıp içini boş bırakmalarıdır. Evet, NPC'ler yaşıyor, bir şeyler yapıyor ama çok eksik yaratılmışlar. Oyunun başında gördüğümüz polis, oyunun sonuna kadar aynı yerde çevirme yapıyor. Yemek yemiyor, evine gitmiyor ya da farklı bir görev almıyor. Bunlar açık dünya inceliklerini katlediyor bence. Detay çok ama iletişim olmadığı için detay umurunuzda olmuyor çoğu kısımda.

Bugları da çözmüşler %90. 2-3 tane bug gördüm ben, onlar da can sıkmadı.

Oynanmayacak oyun değil, ortalama üstü özgün bir yapım. Puan: 8/10.

Benim için zamanında verilen sözlerin çoğunun tutulmaması o eksikliği hissettiriyor evet bir şeyler yarım. Ben daha canlı bir şehir, istediğim her binaya girip çıkabilmek, şehirde ve restorantlarda istediğim koltuğa oturabilmek, Witcher 3'deki gibi sürprizleri barındıran bir oyun beklerdim.

Hikayeye eyvallah süresine çok lafım yok, bazı yan görevler mükemmel yazılmış (örn: Peralez ailesi), haritada işaretli NCPD görevlerinde bile okumaya değen ilginç ve eğlenceli mesajlar bulunuyor ama bir Ubisoft oyunu gibi çok lineer işte.

Oturup içki, kahve, sigara içmek, televizyon izlemek falan nihayet 1.6 yamasıyla kiralayabildiğimiz evlerde geldi. Şu gelecek DLC için de CDPR tarihinin en pahalı DLC'si olacak deniliyor belki verilen sözlere yakın şeyleri burada görebiliriz.

Ben GTA 5 gibi bir oyun bekliyordum açıkçası yani açık dünyada beni serbest bırakır sanıyordum ama daha çok hikaye oyunuymuş.

Benim için en büyük eksiklik mapin doldurulmaması. Night City mükemmel bir şehir olmuş ama maalesef içi boş, ruhsuz bir şehir. RP olayı pek olmamış.
Yine de fena olmayan bir oyun.

Vaat ettikleri şeylerin yüzde 90'ı eksik. Hatalar düzeldi ve 5-10 dolara satılıyor diye bu oyun iyiymiş diyenlere bakmayın.

Bu adamlar bize yıllarca yalan söyledi. Rol yapma oyunu diye aksiyon oyunu geliştirdiler.

Duyuru gününden itibaren oyunun tanıtım videolarını, vaat edilenleri izleyin. Üşenmeyin, yalnızca izleyin ve takip edin. Sonra dönüp oyunu bir oynayın.

Özetle, neler eksik değil diye sorsanız daha kolay cevaplarız.

Düzenleme: Fiyatının hakkını veren, keyifli bir büyük bütçeli oyun, üstelik Türkçe. Oynayıp keyifle bitirin ancak savunulacak tek bir noktası yok.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı