Cyberpunk'ı eleştirelim

Başka bir konuda yazdıklarımı tekrardan gün yüzüne çıkarayım istedim :).

Oyun çok güzel ama çok güzel. Cidden böyle bir açık vardı piyasada ve açığı çok güzel kapatıyor. Ben beğendim ve seneye GOTY'a bile oynar diyebilirim.

Beklenti kısmına gelirsek ben oyuna karşı inanılmaz bir beklenti -hype- içerisinde bir insan değildim. Hatta arkadaşıma bile sakin ol, oyunun hataları çözülsün öyle alırız bile demiştim -dayanamayıp son gün aldım-. Çünkü bu kadar devasa bir fikrin uygulanması tabii ki de kusursuz olamazdı. Eğer bir şey ne kadar büyük olursa hata payı da o kadar artar.

Belki de insanlardan bir tık daha beklentimin olması beni bu oyuna daha çok bağladı. Atmosfer kusursuz, vuruş hissine bayıldım, RPG olması zaten yorumsuz -eleştirebileceğim tek nokta verdiğimiz seçimlerin ana hikayeye pek bir etkisinin olmaması- ve genel anlamda gelecekte geçiyor olması benim inanılmaz hoşuma gitti. Aynı zamanda oyun hakkında hiçbir fikri olmayıp CP 77'i GTA 5 ile kıyaslayan insanların korkunç eleştirilerine maruz kalmakta bence en büyük olay olmalı.

Bug konuna gelirsekte benim oyunumun içine edecek hiç büyük bir bug olmadı. Ufak tefek araba spawnlanırken sıkıntılar, bazı tuşların eğitim aşamasında çalışmaması gibi bug bile sayılmayacak şeyler yaşandı. Tabi ki de göz yumdum, yummaktan başka bir seçeneğim yoktu çünkü oyun beni adeta büyülemişti. Yakında da çoğunu çözeceklerine inanıyorum. En saçması kimse Bugisoft'a laf atmazken CD project gibi 2. oyununu (tür anlamında) yapan bir şirkete çok acımasız davrandılar.

Sürüş hissi konusuna gelirsek ben çok beğendim. Arabanın ne çok hantal ne de çok hızlı sürüşü beni tatmin etti. Özellikle Mafia'nın arabalarının o sürüş zorluğunu beğenen biri olarak ben çok beğendim.

Optimizasyon konusuna gelirsem, RTX 2060 ve R5 2600X beni şu anki haliyle bile üzmedi. İnsanlar öyle bir sövüyordu ki yüksek ayarlarda herhalde 30-40 FPS alırım sanıyordum. Bir girdim oyuna ayarları korkarak Ultra'ya aldım. RTX'i kapadım ve DLSS'i "kalite" moduna çektim. Sanıyorum oyun kasmaktan oynatmayacak kendini. Ekran kartı yüzde 99'da ağlayacak ve oyunu sinirden kapatacağım. Şak! Bir de ne göreyim, kapalı yerlerde 80-100 arası saçma bir FPS, dışarıda insan kalabalığının olduğu yerlerde ise 60 FPS alıyorum. Net olarak söyleyim daha ne isteyim? Eğer sağlam bir patch gelirse -ki gelecektir- bu düzeyler iyice artar ve bu samimi bir şekilde oyun zevkini katlar. Açıkcası atmosfer ve hikayenin etkisine o kadar kapıldım ki oyun 30 FPS olsa da umrumda olmadı.

Genel anlamda olmuş bu iş hacı. Yolları açık olsun umarım ileride Online gibi büyük güncellemeler ile kaliteye kalite katarlar.

Son düzenleme:
Evet "çöp", "balon" gibi saçma ifadeleri kullanmadan oyunun beğendiğiniz ve beğenmediğiniz yönleri oturup konuşalım hep beraber.

Ben çok beğendim. Hikaye, atmosfer, grafikler, oynanış kısacası her şeyi hoşuma gitti. Sadece oluşan bugların düzeltilmesi gerek bence.

Oyunu henüz oynamadım ama demem gereken tüm platformlara birden çıkarmak yerine süreç içerisinde yavaş yavaş sunabilirlerdi. Onun haricinde okuduğum ve izlediklerime göre oyun içerisinde verdiğimiz kararlar oyunu etkilemiyor gibi. Yani RPG denen türün manası budur diye biliyorum bu olmamış gibi.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı