Çözüldü D: diski yok oldu

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Deltasvr

Centipat
Dün gece saatlerinde D: diskine kurulu olan oyunlarımdan bir tanesini oynayıp oyunu kapattım. Ertesi gün (yani az önce) bilgisayarı tekrardan açıp oyuna tıkladığımda oyunun açılmadığını fark ettim. Steam'e girip oyuna baktığımda yüklü gözükmüyordu bu yüzden dosya yöneticisine girip oyunun kurulu olduğu yere gidecektim, fakat D: diski ortalıkta yoktu. Sadece 223GB'lık C: diski duruyordu. Forumda biraz gezindim ve "diskmgmt.msc" komutu ile diski tekrar kurmam gerektiği söylenildi fakat girdiğimde orada da ayrılmamış bir alanım veya yok olan 1TB'lık diskim gözükmüyordu. Laptop kullandığım için bilgisayarın içerisini açamıyorum, ne yapmam lazım?

Aygıt yöneticisinde gözüküyor fakat gizliye alınmış.

Son düzenleme:
Çözüm
O zaman diskte donanımsal bir problem var, yani sistemin görmediği disk için yazılım olarak bir şey yapılamaz.

İsterseniz BIOS ayarlarını sıfırlayıp bir deneyin.
O zaman diskte donanımsal bir problem var, yani sistemin görmediği disk için yazılım olarak bir şey yapılamaz.

İsterseniz BIOS ayarlarını sıfırlayıp bir deneyin.
Yarın teknik servise götüreceğim, SSD içerisindeki bilgilerimin komple gitme ihtimali yüksek mi?

Teknik servise gittim ve baktıklarında arızalı olduğunu söyledi, ek olarak bu arızanın M2 SSD'lerde çok nadir görüldüğünü ve ilk defa bende gördüklerini de dile getirdi. Parça değişime gönderildi ve yenisi gelecek.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…