D diskim kayboldu

Öncelikle, 2 adet birbirinden bağımsız diskiniz mi vardı? Sata kablosunu kurcalamak hiçbir sonuç vermez eğer 2 fiziksel diskiniz yok ise !

240 gb bir ssd mevcut görsellere göre ve 30gb boş olması yeni bir windows kurulma ihtimalini ortadan kaldırıyor bunun harici ne yaptığını geriye dönük düşünmen ve paylaşman gerekir ki forum üyeleri yardımcı olabilsin.

Recover yazılımları ile zaman harcamayın çünkü diskinizin tamamı normal görünümde. Kayıp bir partition veya veri mevcut değil gibi.

not: eğer kayıp D sürücünüz 500mb~olan alan ise disk yöneticisi ekranında bir harf atamanız yeterli olacaktır geri gelecektir.

Öncelikle, 2 adet birbirinden bağımsız diskiniz mi vardı? SATA kablosunu kurcalamak hiçbir sonuç vermez eğer 2 fiziksel diskiniz yok ise!

240 GB bir SSD mevcut görsellere göre ve 30GB boş olması yeni bir Windows kurulma ihtimalini ortadan kaldırıyor bunun harici ne yaptığını geriye dönük düşünmen ve paylaşman gerekir ki forum üyeleri yardımcı olabilsin.

Recover yazılımları ile zaman harcamayın çünkü diskinizin tamamı normal görünümde. Kayıp bir Partition veya veri mevcut değil gibi.

Not: Eğer kayıp D sürücünüz 500mb~olan alan ise disk yöneticisi ekranında bir harf atamanız yeterli olacaktır geri gelecektir.

Evet 2 adet SSD ve HDD olmak üzere diskim bulunuyor.

Peki ben ne yaptım?
-Microsoft Store üzerinden uygulamayı indirdim ve uygulamayı açtım karşıma C diskimi gösteren ve sağ tarafında menü tarzı olan bir uygulama açıldı "+" butonu bulunuyordu bende bunun herhangi bir klasör ekleme konusunda yardımcı olacağını düşündüm ve bastım amacım D diskimi eklemek ve uygulamayı düzgünce kullanmaktı "+" butonuna bastığım zaman dosya gezginim açıldı ve bende bu bilgisayara tıkladım ve D diskimi eklemek istedim o anda baktığımda D diskim diskler kısmında gözükmüyordu tekrar kontrol etmek için uygulamayı kapatıp Dosya Gezgini açtım ve disk ortada yoktu bende bir konu açtım ve yardım edecek birini aradım.

Hayır kayıp olan diskim 500 MB olan değil.

Microsoft Store üzerinden indirdiğiniz uygulamanın ne olduğunu bilmeden yorum yapılırsa;
muhtemelen disk bölüm birleştirmesi yapıldı. Durum böyle ise, konu ile ilgili yeterli bilgi yoksa en profesyonel lisanslı yazılımlarla dahi recover işlemini tamamlamanız zor.
Bilgisayar- yönet- disk yönetimi alanındaki durumun ekran görüntüsünü iletirseniz hdd yapısı biraz daha net anlaşılacaktır.

Microsoft Store üzerinden indirdiğiniz uygulamanın ne olduğunu bilmeden yorum yapılırsa;
Muhtemelen disk bölüm birleştirmesi yapıldı. Durum böyle ise, konu ile ilgili yeterli bilgi yoksa en profesyonel lisanslı yazılımlarla dahi recover işlemini tamamlamanız zor.
Bilgisayar- yönet- disk yönetimi alanındaki durumun ekran görüntüsünü iletirseniz HDD yapısı biraz daha net anlaşılacaktır.

1694531361185.png

Bilgisayara format attım normal bir şekilde ilerleken bir anda HDD tekrardan kayboldu.

Yanmış veya kablo gevşemiş.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı