D.o.c.p açılınca PC açılmıyor ve mavi ekran vermiyor

BarisA09

Hectopat
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
RAM
16x2 3200mhz
SSD veya HDD modeli
980 pro
Ekran kartı
4070ti
Anakart
b550f
İşlemci
r7 5800x
Bilgisayar uzun zamandır kullanıyorum. Windows 10 kullanıyorum. Sistemde ilk zamanlar PC devamlı aralıklarla kendisi mavi ekran ya da PC kapanma oluyordu. İlk olarak aklıma ekran kartı geldi garantiye yolladım sıkıntı yok dediler. RAM'ler aklıma geldi yeni sıfır RAM'ler aldım anakartın sitesinde destekleyen RAM'lerden. PSU 1200W'lık geçirdim yeni sıfır aldım. Halen mavi ekran alıyorum hata kodları değişiyor durmadan. Memtest86 yaptım D.o.c.p kapalı şekilde sıfır hata verdi. Bu sorun neden kaynaklı?

Eğer dört ram slotlu anakartınız varsa ve ramler anakart kitapçığınızda yazan doğru slotlarda (b1,b2'dir genelde) ise, işlemcinizin memory controller'ı takoz çıkmış. 3200mhz de kullanmak için fiziksel işlemcinin değişiminden başka yapacak birşey yok. Diğer seçenek ise docp açık, basamak basamak deneme yanılma ile mhzi kısabilirsiniz. 3166-3133-3100 gibi performans farkı hissedilir olmaz.

Eğer dört RAM slotlu anakartınız varsa ve RAM'ler anakart kitapçığınızda yazan doğru slotlarda (B1, b2'dir genelde) ise, işlemcinizin Memory Controller'ı takoz çıkmış. 3200MHz de kullanmak için fiziksel işlemcinin değişiminden başka yapacak bir şey yok. Diğer seçenek ise DOCP açık, basamak basamak deneme yanılma ile MHz'i kısabilirsiniz. 3166-3133-3100 gibi performans farkı hissedilir olmaz.

Ben denedim yine olmadı.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı