D.o.c.p açılınca PC açılmıyor ve mavi ekran vermiyor

BarisA09

Hectopat
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
RAM
16x2 3200mhz
SSD veya HDD modeli
980 pro
Ekran kartı
4070ti
Anakart
b550f
İşlemci
r7 5800x
Bilgisayar uzun zamandır kullanıyorum. Windows 10 kullanıyorum. Sistemde ilk zamanlar PC devamlı aralıklarla kendisi mavi ekran ya da PC kapanma oluyordu. İlk olarak aklıma ekran kartı geldi garantiye yolladım sıkıntı yok dediler. RAM'ler aklıma geldi yeni sıfır RAM'ler aldım anakartın sitesinde destekleyen RAM'lerden. PSU 1200W'lık geçirdim yeni sıfır aldım. Halen mavi ekran alıyorum hata kodları değişiyor durmadan. Memtest86 yaptım D.o.c.p kapalı şekilde sıfır hata verdi. Bu sorun neden kaynaklı?

Anakart ile ilgili sıkıntı olabilir mi emin değilim. Bütçem işlemci içi yetmiyor yeni işlemci için.

İşlemci ve anakartta fiziksel bir sıkıntı yoksa, BIOS güncel ise, problem olacağını sanmıyorum. 100'ün üzerinde AM4 sistem toplamışlığım vardır. Bu sıkıntı hep işlemci kaynaklı olarak karşıma çıktı. Öyle az uz da çıkmadı yani, 3200-3600 de kurduğum sistemlerin %10'u çalışmadı desem abartı olmaz.

Şu an kendi bireysel kullandığım sistemden örnek verirsem, R5 7600 varken 7200MHz RAM'leri Max 6400 de ara ara mavi ekran yiyerek kullanabiliyordum. Üstünde direk açılmıyordu. Aradan sadece işlemciyi değiştirip 8700F e upgradeledim. Şu an 7200 de 15 gündür bir tane bile mavi ekran almadım.

İşlemci ve anakartta fiziksel bir sıkıntı yoksa, BIOS güncel ise, problem olacağını sanmıyorum. 100'ün üzerinde AM4 sistem toplamışlığım vardır. Bu sıkıntı hep işlemci kaynaklı olarak karşıma çıktı. Öyle az uz da çıkmadı yani, 3200-3600 de kurduğum sistemlerin %10'u çalışmadı desem abartı olmaz.

Şu an kendi bireysel kullandığım sistemden örnek verirsem, R5 7600 varken 7200MHz RAM'leri Max 6400 de ara ara mavi ekran yiyerek kullanabiliyordum. Üstünde direk açılmıyordu. Aradan sadece işlemciyi değiştirip 8700F e upgradeledim. Şu an 7200 de 15 gündür bir tane bile mavi ekran almadım.

Küçük bir araştırma yaptım anakart sıkıntılı olduğunda verilen hatalara baktım hepsini yaşıyorum. Bir de cuma gününe garantisi bitiyor anakartın garanti varken emin olmak için yollayacağım.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı