Çözüldü D.O.C.P (XMP) açınca sistem siyah ekranda kalıyor ve bilgisayar açılmıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

MrCeyx

Hectopat
Daha fazla  
RAM
32
İşlemci
i9 13900kf
Yeni kasa topladım D.O.C.p değerlerini 1 veya 2 yaptığım zaman bilgiayar açılmıyor siyah ekranda kalıyor birkaç kez kapatıp açınca aşağıdaki şeyi söylüyor.

Sistemim bu 750W PSU var.

D.O.C.p ayarları bu şekilde 1. veya 2. değer yaptıgında da aynı oluyor.

Dosya Ekleri

• 1744836071544.jpeg
    184,3 KB · Görüntüleme: 22
Çözüm
Anakartın Z790 Plus DOCP destekliyor, RAM'lerin F5-6000J3038F16G AMD EXPO destekliyor. DOCP değil.
RAM'lerin modeli yanlış.

Kodu 3636 alacaksın 3038 değil.

Buraya girip kendinde kontrol edebilirsin:
Hocam D.O.C.P. ayarlarını 1 veya 2 olarak yaptığınızda sistemin açılmaması RAM’inizin veya anakartınızın o hızları stabil şekilde çalıştıramamasından kaynaklanıyordur.

D.O.C.P. ayarını “Auto” olarak bırakıp RAM hızını 3200 MHz gibi bir değere düşürmeyi deneyin.

RAM voltajını 1.35V civarına ayarlayın. Eğer BIOS güncellemesi yapmadıysanız, anakart üreticisinin sitesinden güncel BIOS sürümünü indirip uygulayın.

Manuel olarak MHz verin teker teker aynı sorun bende de var RAM'lerim 4133MHz olmasına rağmen 3400MHz üstü verince açılmıyor bunu deneme yanılma yöntemi ile denemelisiniz.

Hocam RAM'lerinizi A1 ve B1 kanallarına takmışsınız anakartınızın kullanma kılavuzuna baktığımızda sadece 2 bellek var ise A2 ve B2 yani sol baştan 2. ve 4. slotlara takılması öneriliyor bunu düzeltin BIOS sürümünüzde 1.5 yıl öncesine ait gözüküyor onu da güncelleyin.

Son düzenleme:
Anakartın Z790 Plus DOCP destekliyor, RAM'lerin F5-6000J3038F16G AMD EXPO destekliyor. DOCP değil.
RAM'lerin modeli yanlış.

Kodu 3636 alacaksın 3038 değil.

Buraya girip kendinde kontrol edebilirsin:

Çözüm

Vatan'dan toplamıştım bilgisayarı onlar önerdi direkt şu an ne yapmalıyım gidip onlara mı diyeyim yoksa bir çözümü var mı?

Vatan'dan toplamıştım bilgisayarı onlar önerdi direkt şu an ne yapmalıyım gidip onlara mı diyeyim yoksa bir çözümü var mı?
Satın alalı çok süre geçmediyse RAM'leri yanlış vermişsiniz diye göster. Doğrusunu versinler, fiyat farkı varsa verirsin, yoksa alırsın. Yokuş yaparlarsa toplayan ekibe Tüketici Haklarına başvuracağını belirt sonra müdürle konuş hallederler. Tabi umarım bu arada RAM kutusunu vs atmamışsındır. O konuda ne yapabileceğini ben de bilmiyorum.

Ancak sorunun cevabını verdiğime göre çözüm olarak işaretleyebilirsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…