D-Smart internette stabilite sorunu

Keshi

Kilopat
Daha fazla  
Dünden beri başlayan bir sıkıntım var arkadaşlar. Youtube gibi platformlara girerken anlamsız bir şekilde videonun açılmasını minumum 30-40 saniye bekliyorum, Play Store'dan uygulama indiremiyorum çünkü uygulama indirmesi bekleniyorda sonsuza dek takılı kalıyor, LoL oynarken bağlantı istemcide bağlantı sıkıntıları yaşıyorum, Spotify kendi kendine çevrımdışı oluyor vs. Ancak bunlar olurken bağlantı kopukluğu falan gözükmüyor modemde. Başka işler yaparken mesela bağlantı kopmuyor sadece saydığım sitelerde ve uygulamalarda vs. görüyorum bu sorunu. Daha bir sürü bu tarz saçma sıkıntılar oluştu dünden beri. İşin tuhaf kısmı da VPN bu sorunların hepsini çözüyor. Ancak VPN interneti ve oyunları genel olarak yavaşlatıyor ve bu yüzden kullanmak istemiyorum. Bu sıkıntı neyden kaynaklanıyor anlamadım? Bir arkadaşım statik ip adresi al düzelir dedi ancak sebebini anlayamadım.

Yedek modemimi kullandım, modemi resetledim, kabloları kontrol ettim, modemi kapatıp açtım, farklı cihazlarla denedim vs. Sorun çok çok büyük olasılık ile internet sağlayıcısında gibi duruyor. D-Smart kullanıyorum bu arada. Hat değerlerim aşağıda

Dosya Ekleri

• Adsfdız.png
    Adsfdız.png
    13,7 KB · Görüntüleme: 71
  • Adsıdfdfdz.png
    Adsıdfdfdz.png
    2,4 KB · Görüntüleme: 71
SNR margin biraz düşük ama sorunun hattının bulunduğu omurganın doyuma ulaşması (sature olması) gibi duruyor. Senin yaşabileceğin bir şey yok. Belki SNR margin için hızını 1-2 mb düşürtmeyi deneyebilirsin.

SNR margin biraz düşük ama sorunun hattının bulunduğu omurganın doyuma ulaşması (sature olması) gibi duruyor. Senin yaşabileceğin bir şey yok. Belki SNR margin için hızını 1-2 mb düşürtmeyi deneyebilirsin.

1-2 mb düşürtmeyi deneyeceğim teşekkürler. Bazı D-Smart kullanıcıları bu problemin CGN IP sorunundan kaynaklandığını söylemiş. Olası çözüm için CGN IP havuzundan çıkmak istediğimi müşteri temsilcilerine belirttim ancak aylık 25 TL gibi tuzlu bir masraf istedikleri için bu çözümü deneyemedim. Bu arada çoğu yabancı kaynaklı siteye erişmekte sıkıntı çekiyorum anlamsız bir şekilde. Bu sayfaya ulaşılamıyor tarzında hatalar veriyor. Oysa ki sorun olmadan önce rahat giriyordum.

1-2 mb düşürtmeyi deneyeceğim teşekkürler. Bazı D-Smart kullanıcıları bu problemin CGN IP sorunundan kaynaklandığını söylemiş. Olası çözüm için CGN IP havuzundan çıkmak istediğimi müşteri temsilcilerine belirttim ancak aylık 25 TL gibi tuzlu bir masraf istedikleri için bu çözümü deneyemedim. Bu arada çoğu yabancı kaynaklı siteye erişmekte sıkıntı çekiyorum anlamsız bir şekilde. Bu sayfaya ulaşılamıyor tarzında hatalar veriyor. Oysa ki sorun olmadan önce rahat giriyordum.

Yav bu ülkede işten anlayan anlamayan herkes suçu bir şekilde CGNat'e atıyor. Bunu söyleyenlere CGNat'le durumunun ne alakası olduğunu soruyorum cevap alamıyorum ama suçlu CGNat. Cgnat'in performans konusundaki tek dezavantajı Cgnatten sorumlu router'ın trafiğin arasına girdiğinden 1,2 ms fazla ping vermesi. O da zaten yok gibi bir şey oluyor. Senden statik ip ücreti istemişlerde, o kadar pahalı olmaması lazım. TurkNet'te 12 lira.
Sature olması ne anlama geliyor?
Mesajda omurgadaki trafiğin doyuma ulaşması yani kapasitesini doldurması olduğunu yazdım. Sature ingilizce bir kelime olduğundan önce Türkçesini yazdım.

D-Smart'ın müşteri temsilcilerinden en son bu konulardan anlayan bir adamla konuştum. 2 saat sonra tekrar arayacağım o zaman düzelmiş olacaktır muhtemelen dedi. İlk başta açıkçası tınlamadım, muhtemelen oyalıyorlar dedim. Ancak beklemekten zarar gelmez diye düşündüm. Esrarengiz bir biçimde sorun adamın dediği gibi 2 saat sonrasında çözüldü :D. Sorunu yaşayanlara D-Smart müşteri hizmetlerinden konudan anlayan yetkin bir elemanla görüşmelerini tavsiye ederim.

Şu an aynı sorunu yaşıyorum. Müşteri temsilcisi herkes evde olduğundan şuan müdahale edemediğini, yarın tekrar aramamı söylüyor. Ben ise bu sorunu bir yıldan fazladır ayda bir veya en kötü iki ayda bir tekrar tekrar yaşıyorum. Sorunu kendim çözme şansım var mı? Belli ki D-Smart bu konuyu çözemiyor.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı