Arkadaşlar benim babamı D-Smarttan arayıp ucuza internetle kandırıp babamı ikna etmişler. Babam adresi verirken no'yu yanlış söylemiş ve sonra modem gönderdiler. Modeme kurulumu falan yaptım sonra ADSL ışığı yanıyordu ama internet yoktu. Aradım adresi verdim düzelttik dediler. Sonra gelmeyince yine aradım tekrar düzelttik dediler ve bugün canlı desteğe yazdım. Adres yanlış diye bu sefer adresi verince bana bu paket sizin adrese uyumlu değil başka pakete geçmeniz gerek dediler. Sınırsız 8 Mbps hızında interneti 79 TL'ye veriyorlardı öğhhh tabi ben bu parayı o hıza verir miyim deyip o zaman kapattırayım dedim. Bu sefer 420 TL cayma bedeli çıkardılar. Babam adresi verirken evin no'sunu yanlış vermiş ve diğer her şeyi doğru vermiş. Benim ise aklıma şu geliyor aynı caddedeki evlerin altyapısı bizimki gibi küçük bir ilçede nasıl farklılık gösteriyor? Benim evime nasıl bağlayamadılarsa o eve de bağlayamamaları lazım. Benim aklım biraz dolandırıcılık geldi. Ve en son olarak taahhütnameyi sitelerinden indirdiğimde adres doğru ve pakette babama söyledikleri 32 TL'lik paket. Peki ben bu taahhütnameyle benden para istemeleri durumunda bu belgeyle hukuki bir işlem başlatabilir miyim? Sonuçta kullanmadığım internetim parasını niye ödeyeyim?
Ben de 2 yıllık yaptım, söylediklerimde beni takmadılar. Hakem heyetine başvurmala da uğraşmadım açıkçası, 24 mbps vermeleri gerekirken verdikleri internet 4 mbps. Gerçekten uğraşılmaz bir firma. Kimse bu firmaya bir daha geçmesin.
gerçekten yazık. Sözleşmem bu ay bitti Superonline ile, türktelekom geldi bana diyor ki kotasız internet istiyorsan 170 tl. Hani kota kalktıydı 1 ocakta
24 aylık bir sözleşme ve garip olanı ise ilk interneti bağlatırken bizim caddedeki başka adrese bağlamışlar ve ben düzeltmek istediğimde ise bana bu paket adresinize uyumlu değil siz en ucuzu 79 TL'den başlayan başka pakete geçin diyorlar. Yav arkadas benim evimin altyapısı uyumlu değilse o zaman ilk bağlatırken aynı caddedeki başka bir evin altyapısı nasıl uygun? Yani artık milletten para koparmaya mı çalışıyorlar yoksa başka bir şey mi anlam veremiyorum. En son ise taahütnamemde evimin adresi ve bize bağlattıkları paket ve aylık ödemem gereken tutar var ben bunun sayesinde de cayma bedeli ödemeden iptal ettirebilirim değil mi?
Muhalefet olmak istemem ama mahalledeki herkes aynı hızı alacak diye bir kaide yok. Kendimden örnek vereyim; sokağın başındaki adam 14 mbit hız alıyorken ben 8 mbit gelince seviniyorum. Sorun şurdan kaynaklanıyor : tt ekipleri tüm şehrin kablolama işlerini plan - proje dahilinde değil de nerede ihtiyaç varsa oraya" bir iki direk dikelim gerisini sonra düşünürüz " mantığında çalıştığı için oluyor.