D-Smart müşteri hizmetleri görüşmesi

Katılım
4 Ekim 2020
Mesajlar
904
Çözümler
4
Yer
İstanbul
Bu akşamki D-Smart Müşteri Hizmetleri ile görüşme özetim sevgili üyeler. Kararı siz verin artık. "CJS" ben oluyorum, "MT" ise müşteri temsilcisi.

CJS: Merhaba bugün şikayetim ile arandım fakat suratıma kapatıldı. Daha konuşma başlamadan. Bilgi alabilir miyim?
MT: Şikayetiniz yeni sözleşme uzatmaymış. Şikayetiniz ile ilgili tekrar aranırsınız.
CJS: Suratıma kapatılıyor her seferinde. Bu kaçıncı? Bilgi alamıyorum.
MT: Biz bir şey yapamıyoruz.

CJS: Yan oda aboneliğim var. 24 ay sözleşme yenilersem ne kadar öderim?
MT: Sözleşmenizin bitimine az kaldı. Onlar sizi arayacak ve fiyat verecek.

CJS: 7 yıldır aynı uydu cihazını kullanıyorum. Artık arıza vermeye başladı. Arada sırada sorun yaratıyor. Bunu değiştirelim.
MT: Bayii size yardımcı olacak. Sizden kaynaklı sorun ise 50 TL ücreti var.
CJS: Bayii kontrol edecek cihazı ve kararı o verecek öyle değil mi? Onun insiyatifinde bu durum.
MT: Evet.

CJS: Peki, bayiiler sıfır cihaz vermiyormuş. O ne olacak? Ben buna kira bedeli ödüyorum 7 yıldır. Yeni cihaz istiyorum ben.
MT: Bayii cihazı kontrol edecek. Sizlere sorunsuz cihaz verileceğinden şüpheniz olmasın.
CJS: Şüphem var ki soruyorum. Örnekleri var, şikayetler var. Canı burnunda cihazlar müşterilere veriliyor.

Bu arada sorunsuz cihaz, yani kimin nasıl kullandığı belinmeyen cihazlardan. Yeni değil yani. Sorumlu müşteri ve bayii. D-Smart karışmıyor hiç işe.

CJS: Bu ürünlerin garantisi 2 yıl. Sitenizde yazıyor. 2 yılda bir yenisi ile değiştirmeniz gerekmiyor mu? Ayrıca yönlendirdiğiniz bayii hakkında onlarca şikayet var. Tonlarca da diğer bayiiler hakkında.
MT: Ben size süreci anlatıyorum.

CJS: Siz müşteri hizmeti veriyorsunuz D-Smart'ın öyle değil mi? Kendi sitenizden şikayet yazıyorum, siliyorsunuz. Twitter'a yazıyorum, aranacak diyorsunuz. Aranıyorum, suratıma kapanıyor. Sizi arıyorum cevap alamıyorum. Ne yapmam lazım?
MT: Ben size süreci anlatıyorum.
CJS: Yardım bekliyorum, etmiyorsunuz. Cevap alamıyorum. Hizmet vereceğim diyen sizsiniz ama vermiyorsunuz.
MT: Süreç...
CJS: (Araya girdim süreç kelimesini duyunca.) Lütfen bana süreç demeyin artık. Anladık. Ne yapmam lazım onu söyleyin.

CJS: Uydu alıcısı sizin. Ben ise kiracı. Kiraladığım ürünü bayiinize götüreceğim. Sorun kafasına göre hata tespit edecek. Kiraladığım ürün için değişim parası vereceğim. Nasıl kullanıcı hatası olabilir? Ben akşamları eve gelince üstüne binip gezmiyorum evin içinde. Evi temizlerken suya çıkartıp sokmuyorum da. 7 yıldır televizyonun yanında duruyor.

CJS: Verdikleri 2. el uydu alıcısı 2 gün sonra tam anlamıyla bozulur ise ne olacak? (Şimdi kullandığım arada sorun çıkartıyor.)
Mt: Bizi arayın. Biz bayii ile iletişiem geçeriz.
CJS: Peki bu 2 gün sonra bozulan ürüne kullanıcı hatası der ise ne olur?
MT: Bizi arayıp sorununuz iletiniz.
CJS: Yani sizi arayacağım, cevap alamayacağım. Sonra beni arayacaklar ve suratıma kapatacaklar. Ben Twitter'dan yazacağım. Sizi arayacağız diyecekler. Sitenizden yazacağım, silinecek. Öyle değil mi?

MT: Süreç...
CJS: Aboneliğim bitimine ne kadar kala iptal başvurusunda bulunabilirim?
MT: 1 gün önce.
CJS: Peki işleyiş nasıl?
MT: Sizi arayacaklar...
CJS: İyi akşamlar.

Ben bıktım artık. Sözleşme sonunda nasıl bir durum bekliyor, bilmiyorum. İptal işleminden sonra sözde ürünü teslim etmediğim için fatura mı çıkartırlar bilmem. Ekstra iptal faturası mı çıkartırlar artık neyse. Yasal ne ise ben onu yapacağım. Görüntülü kayıt ederek.

Birisini delirtmek istiyorsanız D-Smart abonesi yapın. Hatta ilk 6 faturasını siz ödeyin. Muhtemelen ödediğiniz fatura tutarı ondan kat ve kat çıkacaktır. Sinir ve stres işin ekstrası.
Bundan sonra ben bu firma ile iletişime geçmiyorum. Sözleşmem biter, cihazlarını teslim ederim. Sonrasında haksız yere bir durum çıkartırlar ise mahkemede biter bu iş. İnsanın dayanma sınırı vardır. İşte ben o sınıra geldim ve geçtim. Bilginize.
İyi forumlar.
 
"D-Smart, her hak edene şart."
Bu arada size demiyorum. Düşmanınız var ise dediğiniz gibi bunu bağlatın :D Umarım hakkınızı bulursunuz.
 
Zamanında Discovery Channel, Discovery Science vs. izlemek Botech marka D-Smart uydu alıcısı almıştım. O zamanlar (HD'ye geçmeden önce) belli uydu alıcıları abonelik olmadan 10-12 tane kanalı izletebiliyordu. Zamanla bu kanallar HD'ye kayıp SD olanları da kaldırılınca alıcıyı satıp D-Smart defterini kapattım. Ancak kendileri şahsımı her yıl en az 3-4 kere arayıp rahatsız ederler. Son bir iki yıldır aramıyorlar/arayamıyorlar çünkü aradıkları her numarayı dakikasında engel listesine postalıyorum. Artık ya numaraları bitti ya da benden umudu kestiler. Kanser bir firma.
 
SD alıcı kullandım ilk çıktığında, 200 TL vermiştim o zamanlar. O zamandır kullanıyorum ama artık yeter. Hepsi aynı aslında. Adam gibi hizmet veren yok. Hangisine geçeceğim bilmiyorum. Ocak ayında bitiyor televizyon ve internet sözleşmesi. Haziran sonu da yan oda bitiyor. 4K televizyon var, LG marka. IPTV'mı alsam diyorum. 50 Mbps interne ile. Onlara da güvenemiyorum.
 
Geçen yıl Next uydu alıcısı aldım. CI+ girişi olduğu için D-Fix alıp belgesel - Film/dizi izlemek istedim. MH D-Fix ne bilmiyor, bayiye gittim; cihaz satmaya çalışıyor.
Para verip ağız tadıyla TV izleyelim dedik İllallah dedirttiler. İstemeye istemeye Cccam bulup yayınları öyle izliyorum.
Tüketici olarak yapabileceğim her şeyi yaptım. İnsanı zorla bu tür çözümlere itiyorlar.
 
Bugün tam 1 sene önce bıraktığım D-Smart'tan bir mesaj geldi. '78 TL fatura borcunuz bulunmaktadır' diye. Neden diye aradığımda sözleşme bitiş bedeli gibi saçma sapan bir şey söylediler. D-Smart pişmanlıktır.
 
Dalga geçiyorlar resmen. Bugün attıkları mesaj.

CJS Bey, öncelikle şirketimize ulaşan her şikâyet, kanal ayrımı yapılmaksızın detaylı bir şekilde incelenmekte ve müşteri memnuniyeti ön planda tutularak sonuçlandırılmaktadır. Bu sebeple, başvuru kanalınız ne olursa olsun bizim size hizmetimizi sunmaya devam edeceğimizi ve sonuçlandırmak için çabaladığımızı da belirtmek isteriz. Kullanmakta olduğunuz cihazların mülkiyeti D-Smart' a ait olup, kullanım yaptığınız aylar boyunca aylık kira bedelini ödemektesiniz. Aboneliğiniz devam ettiği sürece bu ücretlendirme devam edecek olup, iptal etmeniz halinde cihazı iade etmeniz gerekmektedir.
 
D-Smart ile vakit harcamayın, Direkt Digiturk ya da farklı platformlara geçiş yapmanızda fayda var. E-devlet üzerinden iptal işlemi yapabiliyorsunuz.
 
Az önce tekrar arandım. Saat 11:40'da görüşme başladı, 11:49'da sessinizi alamıyorum dedi ve görüşmeyi sonlandırmak zorundayım dedi kapattı. Yemek saati sanırım. :D

Ana abonelik sözleşmem 30.01.2022 tarihinde bitiyor ve 115TL ödüyorum. Yan oda sözleşmem 02.07.2022 tarihinde bitiyor ve 24 TL ödüyorum.

3-4 kez sordum daha önce aradıklarında, ana abonelik iptal olursa yan odayı aynı ücretten ödeyerek kullanabilir miyim? Evet dediler.
Şimdi ise; net rakam veremiyor 100 TL kadar çıkabilir diyor yan oda aboneliğimin fiyatı. Sözleşmem var diyorum 02.07.2022'e kadar. İptal olur diyorlar. O zaman sözleşme iptal oluyor ise yan odayı da iptal ederim diyorum. Cayma bedeli çıkar diyorlar.

Yemin ediyorum şaka gibi firma. Uzak durun. Sorununuz olmadığı zaman normal bir firma. İlk çıktığında bu yana sorun pek yaşamadım. Ama sorununuz olduğunda, sürünürsünüz haberiniz olsun. Adamı deli ederler.
 

Geri
Yukarı