DA-3 Sistem Mavi ekran hatası

saribeylix

Femtopat
Katılım
7 Ekim 2020
Mesajlar
13
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
İtopya'dan hazır sistem aldım DA3 sistem. Dün geldi kurdum. BIOS'u güncelleyip RAM hızın ayaroard sonra Windows 10 Pro'ya geçirdim driver güncellemelerini yaptım. Sistemim arada takılıyor mesela klavyenin ışığı sönüyor. Cevap alamıyorum reset atmak zorunda kalıyorum veya mavi ekran hatası veriyor. Sistemde 0 SSD var Windows buna kurulu ve 4 yıllık HDD var oyunlarımda buna kurulu. HD Tune'den kontrol ettim bir sorun çıkmadı bellek tanılama yaptım yine bir şey çıkmadı. Başına gelen bilgisi olan yardımcı olursa sevinirim. Forumda yeniyim hatamız olduysa şimididen kusura bakılmasın. İyi forumlar herkese.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Yine de yardımcı olayım. Bir daha yapmayasınız diye.

  • Avast kaldırın ve bir daha yüklemeyin. Aynısı IObit yazılımları için de geçerli.

  • BattleEye kaldırın.

  • GIGABYTE RGB Fusion kaldırın.

  • AMD Special Tools kaldırın.

  • BIOS güncelleyin. BIOS dosyanızın indirmeniz için link altta.

  • Memtest86 testi uygulayıp sonuçları paylaşın.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
 
1-) avast yok w10 orjinal defenderi var
2-)battleye de yok
3-) f50 yani güncel geldi biosum
4-) amd special toolsta yok
5-) inanmasanız da iobitte yok.
6-) gigabyte olarak sadece aorus engine var.
1-) avast yok w10 orjinal defenderi var
2-)battleye de yok
3-) f50 yani güncel geldi biosum
4-) amd special toolsta yok
5-) inanmasanız da iobitte yok.
6-) gigabyte olarak sadece aorus engine var.
bios güncel değilmiş o benim hatam oldu bi güncelleyeyim hemen
 
Bu arada o rehberi uyguladıktan sonra sonuçları da paylaşın. Ayrıca BattleEye direkt olarak bulunmaz. Zula vb. Online birkaç oyunun Anti Cheat yazılımıdır o. Yani onu klasörden silmelisiniz.
 
tavsiyen üzerine bios, chipset, ses ve lan driverlarını sitesinden yükledim bios ram ayarlarını yükselttim şuan geç oldu yarın bütün gün sistemi deneyeceğim bakalım düzeldi mi teşekkürler ilgi ve alakana. bir sorum var kasam corsair carbide spec delta bunun kasanın fan hızını ayarlayabilr miyim acaba
 
O son verdiğim rehberi de denediniz diye umuyorum. Eğer Molex ile bağlı değilse hepsini BIOS'tan ayarlayabilirsin. Aynı özellikleri MSI Afterburner yazılımı ile de sağlayabilirsiniz. Dediğim gibi BattleEye kullanan bir Online oyun var. O oyunun dosyalarından BattleEye yazılımını bulup kaldırmalısınız. Daha sonra oyun o dosyaları tekrar yükleyecektir.
 
pubg ve WoT vardı sistemde ve battleEye disk C'de common files'taydı onu sildim komple dediklerini de uyguladım gün sonunda sonucu paylaşıcam teşekkürler tekrardan.
sadece memtesti yapmadım windows bellek tanılama yaptım onda sıkıntı çıkmadı şimdi 4 saat beklemek istemiyorum eğer sorun devam ederse memtestide son çare yapıp paylaşırım.
22:48 itibariyle mavi ekran hatasına rastlamadım. Yardımın için teşekkür ediyor, iyi akşamlar diliyorum. Sağol 👍
hata devam ediyor şöyle bilgisayar bütün gün açık mavi ekran hatası vermiyor kapatıyorum ertesi gün sabah açınca açılışta mavi ekran veriyor resetliyor bidaha yine hiç yok oyunlarda bi sıknıtı yok sıcaklık değerlerinde de yok. ama her gün sabah ilk açıldığında farklı kodlar ile mavi ekran hatası veriyor buna son çare format mı atmalıyım acaba
memtest yapıyorum 25. dakikada 9 adet error verdi ramlerde sıkıntı var herhalde
sorunu çözdüm yukarıda ki arkadaşın dedikleriyle uzaktan yakından alakası olmadığı sonucuna vardım. iyi niyeti ve yardımseverliği için teşekkür ediyorum ne kadar üslubunu tasvip etmesem de ilgi alakasına teşekkürler. sorun ramlerin çalıştığı frekansmış ramlerin frekansını değiştirdiğimde sorun tamamen ortadan kalktı. herkese iyi forumlar.
 
Son düzenleme:
Memtest86 testi yapıyorum 25. dakikada 9 adet hata verdi RAM'lerde sıkıntı var herhalde. Sorunu çözdüm yukarıdaki arkadaşın dedikleriyle uzaktan yakından alakası olmadığı sonucuna vardım.

Size orada Memtest86 testini uygulayın diye de belirtmişim. Ayrıca üslup konusunda ne gibi sorunlar oldu acaba?
 

Geri
Yukarı