DA V4 vs Webtekno Silver

Ben stok kullanıyorum. Battlefield vs denemedim ama PUBG Ultra ayarlarda CPU %30 civarı kullanıyor. Maksimum 50 gördüğünü düşün. Sıcaklıktan emin değilim ama ısınıyor. Boşta 50 derece ortalama. Dilersen PUBG'de test edebilirim biraz. Forza Horizon 4, Dead Rising 4 ve Metro Exodus, GTA 5, Rise of the Tomb Raider var.
1500 RPM'de falan dönüyor boşta ve 50 derece. Soğutucu kendi soğutucusu, tam oturtmamış olabilirim, bir deneyeceğim. Termal macun da stok.
Test edip paylaşırsan çok iyi olur çünkü bazı yazılarda çok ısındığını ve sıkıntı olduğunu yazmışlardı eğer öyle bir şey varsa
Bundan alıp sorunu tamamen kaldırmak istiyorum(eğer daha uygun fiyatlı soğutucunun iş yapacağını düşünüyorsan onu da paylaşırsan sevinirim)

Webtekno Silver 8 GB RAM, 1 TB harddisk eklemesi yapıldı ve SSD (Donkey diye herkes olumsuz söylem yapmış ama şu an Toshiba gözüküyor.) Bunun karşısında 2600'e yükseltilmiş işlemcisi, 8 GB RAM eklenmiş hali, 1 TB harddisk eklenmiş hali ve RX570'e düşürülmüş haliyle V4 var. İkisinin de fiyatı 4K, monitör ekleyince 4.5 oluyor. Sizce hangisi daha mantıklı?
Kesinlikle Webtekno Silver al. Diğer konulara yazdığım şeylere bakarsan hep v4 tavsiye etmiştim ancak sistemi yenileyince 200 TL daha ucuza 2. nesil R5 olan bir bilgisayar alacaksın. Ben de V4 düşünüyodum bu hafta sonu webtekno silver'ın siparişini vermeyi düşünüyorum.

Kesinlikle Webtekno Silver al. Diğer konulara yazdığım şeylere bakarsan hep v4 tavsiye etmiştim ancak sistemi yenileyince 200 TL daha ucuza 2. nesil R5 olan bir bilgisayar alacaksın. Ben de V4 düşünüyodum bu hafta sonu webtekno silver'ın siparişini vermeyi düşünüyorum.
Evet güncellenmiş haliyle çok daha ucuza geliyor rahatça ekleme yapabilirim

Webtekno Gold sistemi de güzel aslında 2x8 RAM var onu 1x8 yapıp 250 TL düşürürsün sistem fiyatını ve içinde Rx 590 8 GB var ve X370 anakart ile geliyor 4048 TL gayet uygun bence.
Evet gold sistemi güzel fakat ssd donkey. Açıkcası ben denemedim ama okadar kötü yorum var ki düşünmedim bile

Test edip paylaşırsan çok iyi olur çünkü bazı yazılarda çok ısındığını ve sıkıntı olduğunu yazmışlardı eğer öyle bir şey varsa
Bundan alıp sorunu tamamen kaldırmak istiyorum(eğer daha uygun fiyatlı soğutucunun iş yapacağını düşünüyorsan onu da paylaşırsan sevinirim)
Fanı biraz daha bastırınca boşta 47 derecelere düştü işlemcim. 45 dakika boyunca ultrada PUBG oynadım. 71 derece maksimum, ortalama 64 derece. HWİnfo ile baktım. Stok termal macun bu, düzgün bir şey alırsanız oyunda 60 derece görürsünüz muhtemelen. Fan 2000 RPM ortalamada dönmüş, max. 2200 falan. Evet ses çıkartıyor biraz. Ancak sistemi uzay kullanıyorum (kasasız), kasa olsa duymazsınız.

Fanı biraz daha bastırınca boşta 47 derecelere düştü işlemcim. 45 dakika boyunca ultrada PUBG oynadım. 71 derece maksimum, ortalama 64 derece. HWİnfo ile baktım. Stok termal macun bu, düzgün bir şey alırsanız oyunda 60 derece görürsünüz muhtemelen. Fan 2000 RPM ortalamada dönmüş, max. 2200 falan. Evet ses çıkartıyor biraz. Ancak sistemi uzay kullanıyorum (kasasız), kasa olsa duymazsınız.
Ben ozaman 200 lük bir soğutucu da alayım sistem tamamdır. Yardımlarınız için teşekkürler :)

Evet gold sistemi güzel fakat ssd donkey. Açıkcası ben denemedim ama okadar kötü yorum var ki düşünmedim bile
İçinde JD SSD yok ki GOLD sistemde. İyi incele. Ve üstüne Ryzen 5 2600 için boşuna soğutucu masrafı yapma saçma olur.
Rx 580 4 GB olan bir sistem alacağına Rx 590 8 GB olan bir sistem alman performans olarak çok daha iyi.

Son düzenleme:
Ben ozaman 200 lük bir soğutucu da alayım sistem tamamdır. Yardımlarınız için teşekkürler :)
Mantıklı dostum, ancak CPU %50 üstünü görmüyor PUBG'de. Ona göre. Sıcaklık daha da artabilir. Ve kasan havadar değilse sıcaklık farklı olur. Benim testim oda sıcaklığında kasasız şekilde oldu. Sen maksimum 75, ortalama 70 görürsün. Termal macun değiştirince eski hale döner ama sanırım.

İçinde JD SSD yok ki GOLD sistemde. İyi incele. Ve üstüne Ryzen 5 2600 için boşuna soğutucu masrafı yapma saçma olur.
Rx 580 4 GB olan bir sistem alacağına Rx 590 8 GB olan bir sistem alman performans olarak çok daha iyi.
Haklısın ben yanlış görmüşüm.Asus PH-GTX1660TI-O6G Gaming Ekran Kartı Diğer gold versiyonda bu ekran kartı var sence rx 590 ile karşılaştırıldığında hangisi daha iyi performans verir. Ve evet şuanlık soğutucu almayacağım ilerde sıkıntı çıkarsa ekleme yaparım. Ve gold alabileceğimi zannetmiyorum bütçe sıkıntısı dolayısıyla ama en azından fikrim olur

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı