9-8.5LT LPG tüketimi olur şehir içinde. Yerinizde olsam değiştirirdim aracı.Arkadaşlar, araç eşimindi. 1 senedir birlikte kullanıyoruz. Araç 0.9 Stepway TCe benzinli. 2019 model, 2020 çıkışlı. İnanılmaz yakıyor, ortalama 8 litre falan. LPG taktırsam mantıklı olur mu bu motorda bir araca?
Araç değiştirmek çok mantıklı olacaktır bence. 700.000₺ civarına satıp imkan varsa fabrikasyon LPG’li 1.6-VTEC FC5 Civic’e geçilebilir.Yani araç şehir içi zaten çok yakıyor, mesela memleketimiz çalıştığımız yere 70 km, oraya giderken 100 ile gidersem 6.5 lt falan görüyor. Ama 120-130 bile görsem 8litre çok rahat aşıyor. LPG fabrika çıkışlı varmış ama onu da taktırmak maliyetli. Acaba değer mi diye düşünüyorum.
Lpg aracın çekişini baya düşürmeyi bırak düşürmez bile. Bu bilgileri nereden öğreniyorsunuz aklım almıyor. Bu araca arkadaş lpg taktırdıktan sonra 1 dirhem fark hissetsin ödediği lpg parasını ben ödeyeceğim.Ayrıca zaten araç fındık motor çekişi baya düşüyor ve motor ömrünü de kısaltıyor lpg
3.000 devirde araç ortalama 117km hız yapıyor. 130 larda 3.200 devirlerde olur. 8 litre yakması mümkün değil. Tamamen kullanımla alakalı. Düz yolda 100km ye sabitleseniz 5 litreyi bile görmez bu araç. Verdiğiniz veriler çok enteresanYani araç şehir içi zaten çok yakıyor, mesela memleketimiz çalıştığımız yere 70 km, oraya giderken 100 ile gidersem 6.5 lt falan görüyor. Ama 120-130 bile görsem 8litre çok rahat aşıyor. LPG fabrika çıkışlı varmış ama onu da taktırmak maliyetli. Acaba değer mi diye düşünüyorum.
LPG çekişi gücü düşürmez mi? Demek ki hayatınızda hiç LPG li araç kullanmamışsınız.Bu bilgi verdiğini zannedenler ne anlatıyor çözemedim. Aynı aracın clio versiyonunu 1 sene kullandık. Eşim ve ablası kullanırken ortalama tüketimleri şehiriçi 7.5 civarlarıydı. Aynı araç bende 6.3 litreyi görmüyordu.(İstanbul şehiriçi) Tamamen kullanmakla bilmekle alakalı.
Araç değiştir gibi öneriler varNeden araç değiştirsin sebebi ne?
Lpg aracın çekişini baya düşürmeyi bırak düşürmez bile. Bu bilgileri nereden öğreniyorsunuz aklım almıyor. Bu araca arkadaş lpg taktırdıktan sonra 1 dirhem fark hissetsin ödediği lpg parasını ben ödeyeceğim.
3.000 devirde araç ortalama 117km hız yapıyor. 130 larda 3.200 devirlerde olur. 8 litre yakması mümkün değil. Tamamen kullanımla alakalı. Düz yolda 100km ye sabitleseniz 5 litreyi bile görmez bu araç. Verdiğiniz veriler çok enteresan
LPG çekişi gücü düşürmez mi? Demek ki hayatınızda hiç LPG'li araç kullanmamışsınız.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.