Dacia Sandero Stepway 0.9 araca LPG takılır mı?

emresoyak

Hectopat
Arkadaşlar, araç eşimindi. 1 senedir birlikte kullanıyoruz. Araç 0.9 Stepway TCe benzinli. 2019 model, 2020 çıkışlı. İnanılmaz yakıyor, ortalama 8 litre falan. LPG taktırsam mantıklı olur mu bu motorda bir araca?

Hocam eğer yılda ortalama 20.000 km civarı yapıyorsanız takılır, güzelde olur. Ama uzun yolda bilmiyorum biraz eziyet gelebilir motor hacminin düşük olmasından dolayı. Güzel bir ayarlamayla uzun yıllar kullanabilirsiniz. Karar sizin.

0.9 TCe araçlara LPG uygulaması yapılıyor ancak bir tasarruf sağlamanız pek mümkün değil. Araba LPG yaktığı kadar da benzin yakıyor. Bir arkadaşın 0.9 TCe Clio'sundan biliyorum.

Ayrıca zaten araç fındık motor çekişi baya düşüyor ve motor ömrünü de kısaltıyor lpg.

LPG 1.6 ve üstü ATMOSFERİK motorlar ile kulalnılınca güzel tasarruf sağlıyor.

Edit: Ayrıca o motora nasıl 8 litre yaktırdınız? Bahsettiğim clio şehir içinde 7 litreyi zor görüyodu. Eğer istanbul gibi dur kalk trafikli bir yerdeyseniz ise 8 litde gayet normal bir tüketim.

Edit2: Dacia modellerinin 0.9 motorlar ile fabrika çıkış lpg li versiyonları da varmış. Belki renault modellerine göre bir miktar farklıdır ve lpg ile daha uyumludur.

Son düzenleme:
Arkadaşlar, araç eşimindi. 1 senedir birlikte kullanıyoruz. Araç 0.9 Stepway TCe benzinli. 2019 model, 2020 çıkışlı. İnanılmaz yakıyor, ortalama 8 litre falan. LPG taktırsam mantıklı olur mu bu motorda bir araca?
9-8.5LT LPG tüketimi olur şehir içinde. Yerinizde olsam değiştirirdim aracı.

Yani araç şehir içi zaten çok yakıyor, mesela memleketimiz çalıştığımız yere 70 km, oraya giderken 100 ile gidersem 6.5 lt falan görüyor. Ama 120-130 bile görsem 8litre çok rahat aşıyor. LPG fabrika çıkışlı varmış ama onu da taktırmak maliyetli. Acaba değer mi diye düşünüyorum.

Yani araç şehir içi zaten çok yakıyor, mesela memleketimiz çalıştığımız yere 70 km, oraya giderken 100 ile gidersem 6.5 lt falan görüyor. Ama 120-130 bile görsem 8litre çok rahat aşıyor. LPG fabrika çıkışlı varmış ama onu da taktırmak maliyetli. Acaba değer mi diye düşünüyorum.
Araç değiştirmek çok mantıklı olacaktır bence. 700.000₺ civarına satıp imkan varsa fabrikasyon LPG’li 1.6-VTEC FC5 Civic’e geçilebilir.

Şu piyasada araç değiştirmek kolay değil. Eğer değiştiremem diyorsanız LPG mantıklı. Aynı araba kuzenimde var gerçekten fazla yakıyor. Eniştem ona da LPG takmasını önerdi ama kendisi istemedi. Tam emin değilim ama bu Sandero, Clio grubunda bazı araçların subapları çelikten oluyormuş. Bunların LPG'ye uyumu gayet iyi yani herhangi bir eritme, tekleme yapmıyor. Büyük ihtimalle LPG taktırdığınızda KM'de 1.80-1.90 liraları görürsünüz. Neredeyse yarı yarıya bir düşüş olur. Yalnız taktırırken kaliteli yerden taktırmaya özen gösterin. İyice araştırın.

Bu bilgi verdiğini zannedenler ne anlatıyor çözemedim. Aynı aracın clio versiyonunu 1 sene kullandık. Eşim ve ablası kullanırken ortalama tüketimleri şehiriçi 7.5 civarlarıydı. Aynı araç bende 6.3 litreyi görmüyordu.(İstanbul şehiriçi) Tamamen kullanmakla bilmekle alakalı.

Araç değiştir gibi öneriler var :D Neden araç değiştirsin sebebi ne?

Ayrıca zaten araç fındık motor çekişi baya düşüyor ve motor ömrünü de kısaltıyor lpg
Lpg aracın çekişini baya düşürmeyi bırak düşürmez bile. Bu bilgileri nereden öğreniyorsunuz aklım almıyor. Bu araca arkadaş lpg taktırdıktan sonra 1 dirhem fark hissetsin ödediği lpg parasını ben ödeyeceğim.

3.000 devirde araç ortalama 117km hız yapıyor. 130 larda 3.200 devirlerde olur. 8 litre yakması mümkün değil. Tamamen kullanımla alakalı. Düz yolda 100km ye sabitleseniz 5 litreyi bile görmez bu araç. Verdiğiniz veriler çok enteresan

Bu bilgi verdiğini zannedenler ne anlatıyor çözemedim. Aynı aracın clio versiyonunu 1 sene kullandık. Eşim ve ablası kullanırken ortalama tüketimleri şehiriçi 7.5 civarlarıydı. Aynı araç bende 6.3 litreyi görmüyordu.(İstanbul şehiriçi) Tamamen kullanmakla bilmekle alakalı.

Araç değiştir gibi öneriler var :D Neden araç değiştirsin sebebi ne?

Lpg aracın çekişini baya düşürmeyi bırak düşürmez bile. Bu bilgileri nereden öğreniyorsunuz aklım almıyor. Bu araca arkadaş lpg taktırdıktan sonra 1 dirhem fark hissetsin ödediği lpg parasını ben ödeyeceğim.

3.000 devirde araç ortalama 117km hız yapıyor. 130 larda 3.200 devirlerde olur. 8 litre yakması mümkün değil. Tamamen kullanımla alakalı. Düz yolda 100km ye sabitleseniz 5 litreyi bile görmez bu araç. Verdiğiniz veriler çok enteresan
LPG çekişi gücü düşürmez mi? Demek ki hayatınızda hiç LPG li araç kullanmamışsınız.

LPG çekişi gücü düşürmez mi? Demek ki hayatınızda hiç LPG'li araç kullanmamışsınız.

Yani buna LPG'li araç kullanan sulobey10 mu karar veriyor? YouTube'da 100 lerce tekniki veriler içeren kıyaslama videoları mevcut. Yabancı forumlarda bununla alakalı onlarca makaleler var. LPG'li ve LPG'siz tekerden ölçülen dyno verileri var. LPG performansı düşürür olayı bomboş sokak ağzı bir bilgi. Doğru montaj, doğru ürün ve ayarla LPG performansıda düşürmez aracıda zorlamaz.

Açıp araştırmak zor değil. Elizin altında milyonlarca bilgiye erişebilecek güç var. Vaktiniz varsa açın araştırın. Vaktiniz yoksa bilmediğiniz konularda bilenleri de yalanlamayın.

Son düzenleyen: Moderatör:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı