Çözüldü DADG2 Sistem Oyunda Anlık FPS Düşme Sorunu

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

neddaniel

Kilopat
Daha fazla  
2 Hafta kadar önce DADG2 sistem aldım reklam yasaktır diye belki hangi platformun topladığı PC olduğunu söylemeyeyim tedbir amaçlı, sistemden memnunum sorun yaşamadım ısınma vs. ancak şöyle bir durum oluştu;

Tüm oyunlarda gayet rahat akıcı bir performans alıyorum sorun yok ancak Apex Legends oynarken, yaklaşık 1 saat geçtikten sonra oyunda 120 civarı FPS alırken birden FPS 10'lara 20'lere düşüyor ve bu 10 saniye ya da 15 saniye kadar sürüyor akabinde yine eski haline dönüyor gayet akıcı oynatıyor.

Diğer oyunlarda böyle bir sorunla karşılaşmadım henüz. Windows 10 Enterprise sürümünü kurmuştum alelacele elime başka sürüm yok diye. Acaba bunla ilgili bir uyumsuzluktan kaynaklı mıdır eskiden Windows 8 kullanıyordum eski bilgisayarımda ve gayet optimize olduğu kanaatindeydim.

Sistemim Kısaca; AMD Ryzen 5 2600, RX 590 Ekran Kartı, 16 GB 3000 MHz RAM ve 240 ve 120 GB'lık 2 adet SSD'den oluşuyor. Bir de şunu fark ettim ki;

Eski bilgisayarımda monitör gözümü hiç ama hiç yormuyordu saatlerce başında vakit geçirebiliyordum ancak yeni bilgisayar ile monitör uyumsuzluğu mudur anlamadım 1 saatten sonra gözlerim yorulmaya başladığını Fizik'i olarak hissettim. 144Hz monitöre geçersem bu sorun ortadan kalkar mı?

Tecrübelerinize ihtiyacım var. Afaki konuşup tahminden öte sorunu yaşayanlar varsa dikkate alacağım önerilerinizi.

Çözüm
Silip yüklemekten başka bir şey gelmiyor aklıma.

Bana da oyundan ziyade sistem ile ilgili bir optimize sorunu gibi geldi ama bakacağım, tek tek sorunları deneyerek aşabilirsem aşarım olmaz ise en kötü ihtimal Windows 8'e döneriz, teşekkür ederim fikirlerin için :)

Edıt: Durum sanırım Windows 10'un sürümüyle alakalıydı, Update'ler ile sorun çözüldü. Ekstra bir işlem yapmadan FPS düşmesi sorunu ve aşırı parlaklık olma durumu ortadan kalkmış görünüyor şu an için. Kilitlenebilir.
Gözünün yorulmasında herz muhabbetinin önemi 3. 4. sıralarda gelir. Daha önemli ölçekler var, araştırırsan biraz bulursun kolayca. (çıplak gözle aslında göremediğimiz mavi ışık vs)
Sistemin sadecde 1 oyuna özel sorun yaşatması oyunun sistem dosyalarında bir sorun olmasıyla alakalı olabiliri akıllara getiriyor. Çok düz mantık olacak ama silip bir daha yüklesen oyunu :D iyi olur.
Oyunun muhtemelen ssd'ye kurulu değil? Yer az gibi. Eğer ssd ise cevap Adata ssd muhtemelen oda sorun ssd olabilir. Oyunları nereye kurduğuna bağlı bu ihtimal değişirde.
Diğer oyunlarıda oynuyorsun ama 1 ssat sonra onlarda fps düşüşü olmuyor dedin gibi. Bir baksana acaba ekran kartın diğer oyunlarda ve apekde ne kadar ısınıyor. Çalışma değerleri diğer oyunlardaki gibi mi?

Gözünün yorulmasında herz muhabbetinin önemi 3. 4. sıralarda gelir. Daha önemli ölçekler var, araştırırsan biraz bulursun kolayca. (çıplak gözle aslında göremediğimiz mavi ışık vs)
Sistemin sadecde 1 oyuna özel sorun yaşatması oyunun sistem dosyalarında bir sorun olmasıyla alakalı olabiliri akıllara getiriyor. Çok düz mantık olacak ama silip bir daha yüklesen oyunu :D iyi olur.
Oyunun muhtemelen ssd'ye kurulu değil? Yer az gibi. Eğer ssd ise cevap Adata ssd muhtemelen oda sorun ssd olabilir. Oyunları nereye kurduğuna bağlı bu ihtimal değişirde.
Diğer oyunlarıda oynuyorsun ama 1 ssat sonra onlarda fps düşüşü olmuyor dedin gibi. Bir baksana acaba ekran kartın diğer oyunlarda ve apekde ne kadar ısınıyor. Çalışma değerleri diğer oyunlardaki gibi mi?
1080P çözünürlükte Ultra ayarlarda Star Wars Battlefront 2 oynadığımda 80'i geçmiyor sıcaklık o da en tepe noktası 80. Genelde 75-80 arasında, diğer oyunlarda bu kadar bile olmuyor. SSD'de kurulu oyunların hepsi.

Windows 10 1607 sürümünden sonraki güncellemelerde oyunları "tam ekran" oynamakla ilgili sıkıntılar var, gözünüzü yorduğunu düşünüyorsanız oyunları "pencere" modunda çalıştırıp deneyin.
Bu pratik ve denenebilir bir çözüm önerisi olmuş, akşam mutlaka deneyeceğim. Güzel fikir, teşekkürler. En kötü Windows 8 dönerim herhalde. 😅

Silip yüklemekten başka bir şey gelmiyor aklıma.

Bana da oyundan ziyade sistem ile ilgili bir optimize sorunu gibi geldi ama bakacağım, tek tek sorunları deneyerek aşabilirsem aşarım olmaz ise en kötü ihtimal Windows 8'e döneriz, teşekkür ederim fikirlerin için :)

Edıt: Durum sanırım Windows 10'un sürümüyle alakalıydı, Update'ler ile sorun çözüldü. Ekstra bir işlem yapmadan FPS düşmesi sorunu ve aşırı parlaklık olma durumu ortadan kalkmış görünüyor şu an için. Kilitlenebilir.

Çözüm
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı