Rogue Like ya da Rogue Lite oyun önerisi

Hocam Katana Zero oynadınız mı?

Tam olarak bir Rogue like olmasa da souls like olan ama Rogue likeda sayılabilecek blasphemous serisine bakmanızı tavsiye ederim.

Oynadım ama metroidvania aramıyorum daha yeni silksong bitirdim yine sağ ol öneri için.

Yeni nesil vampire survivors tarzı oyunları sevmiyorum brotato dışında, çabuk bayıyor.

1-Cogmind
Sci-fi rogue-like temalı taktiksel savaş ve keşfetmenin önde olduğu bir oyun. Oyunda belli bir sınıf yoktur, sınıfları seçtiğiniz itemler ve taktiğiniz oluşturur. Oyunun başı, ortası ve sonunda itemlerini değiştirdiğinde oynanış şekli de değişiyor. Uzun süre tekrarlık durumu yaşamazsınız.

"Sen Cogmind'sın. Robotların hüküm sürdüğü, yaşayan, nefes alan bir dünyayı keşfederken bunun ne anlama geldiğini öğren"

2-Tales Of Maj'Eyal
RPG elementlerinin taktiksel sıra tabanlı savaş sistemiyle birleştiren oyundur. Gelişmiş karakter oluşturma ve birçok ırk ve sınıfın orta koyduğu çeşitlilik hayli bir fazla. Oynanış olarak lineer bir hikayeyi takip etse de açık dünyası vardır. Düşmanlar zorlayıcıdır, düşmanın yeteneğini bilmeden bodoslama dalarsanız 1 saniye içerisinde ölmüş olacaksanız.

Oyunda zorluk ayarlanabilir. O yüzden sadece eğlenmek içinde oynanılabilir.

3-Caves of Qud
Kısmen önceden hazırlanmış ve kısmen rastgele oluşturulmuş bir açık dünyada geçen bir rogue-like rpg oyunudur. Oyun, kıyamet sonrası bilim kurgu fantezi ortamında geçiyor.

Temel mekanizması görev sistemidir. Bazı görevler senaryoya göredir, bazıları ise prosedürel olarak oluşturulmuştur. Bunları görmezden gelip özgür bir şekilde de oynayabilirsiniz.

4-Elin
JRPG, Sandbox, Açık Dünya rogue-like oyunudur. Elona'nın öncüsüdür. Hayatta kalma, zanaatkarlık, üs ve kasaba inşa etme, işletme, barınma, balıkçılık, hırsızlık, oyun oynama, çiftçilik, hayvancılık, doğum, dükkan açma, turizm ve çok daha fazlası bulunmaktadır. Kenshi ve Stardew Valley birleşimi diyebiliriz.

Pianoyu kötü çaldığınız için taşlanarak öldürülebilirsiniz.

5-Shiren the Wanderer 5 ve 6
Japonya'da daha çok bilinen "gizemli zindan" türünde bir oyundur. Rastgele zindanlarda dolaştığınız ve canavarlarla savaştığınız bu oyunda, zindanlardan hazineleri toplayıp kullanabileceğiniz eşya ve ekipmanları elde ederek güçleniyorsunuz. Karakter ölürse eşyalarınızı kaybedersiniz, seviye bire sıfırlanır, zindanlar değişir ve canavarlar pozisyon değiştirir.

6-One Way Heroics
Basit oynanışıyla tekrar tekrar oynayabileceğiniz bir oyundur. Sadece tek yöne doğru hareket ederek, düşmalarla savaşmak, ekipman elde etmek gibi birçok şeyi düşünerek gideceğiniz yeri seçmek önemli bir hal alıyor.

7-TowerClimb
Spelunky benzeri bir oyundur. Oynamadığım için pek bilgim yok ama çok zor olduğunu ve tek seferde oyunun son kısmına ulaşabileceğini biliyorum.

8-Cataclysm: Dark Days Ahead
Hayatta kalma-korku roguelike oyunudur. Cataclysm oyunlarını oynamadığım için bilmiyorum. Steam'de mevcuttur. Galiba websitesinde ücretsiz bir versiyonu vardı.

Herkese hitap edebilecek farklı farklı oyunları yazdım. Elimden geldiğince açıklamaya çalıştım. Umarım faydalı olmuştur.

Oyunlar Steam'de mevcuttur.

1-cogmind
Sci-fi Rogue-like temalı taktiksel savaş ve keşfetmenin önde olduğu bir oyun. Oyunda belli bir sınıf yoktur, sınıfları seçtiğiniz itemler ve taktiğiniz oluşturur. Oyunun başı, ortası ve sonunda itemlerini değiştirdiğinde oynanış şekli de değişiyor. Uzun süre tekrarlık durumu yaşamazsınız.

"Sen cogmind'sın. Robotların hüküm sürdüğü, yaşayan, nefes alan bir dünyayı keşfederken bunun ne anlama geldiğini öğren"

2-tales of maj'eyal
RPG elementlerinin taktiksel sıra tabanlı savaş sistemiyle birleştiren oyundur. Gelişmiş karakter oluşturma ve birçok ırk ve sınıfın orta koyduğu çeşitlilik hayli bir fazla. Oynanış olarak lineer bir hikayeyi takip etse de açık dünyası vardır. Düşmanlar zorlayıcıdır, düşmanın yeteneğini bilmeden bodoslama dalarsanız 1 saniye içerisinde ölmüş olacaksanız.

Oyunda zorluk ayarlanabilir. O yüzden sadece eğlenmek içinde oynanılabilir.

3-caves of qud
Kısmen önceden hazırlanmış ve kısmen rastgele oluşturulmuş bir açık dünyada geçen bir Rogue-like RPG oyunudur. Oyun, kıyamet sonrası bilim kurgu fantezi ortamında geçiyor.

Temel mekanizması görev sistemidir. Bazı görevler senaryoya göredir, bazıları ise prosedürel olarak oluşturulmuştur. Bunları görmezden gelip özgür bir şekilde de oynayabilirsiniz.

4-elin
J-RPG, sandbox, açık dünya Rogue-like oyunudur. Elona'nın öncüsüdür. Hayatta kalma, zanaatkarlık, üs ve kasaba inşa etme, işletme, barınma, balıkçılık, hırsızlık, oyun oynama, çiftçilik, hayvancılık, doğum, dükkan açma, turizm ve çok daha fazlası bulunmaktadır. Kenshi ve Stardew Valley birleşimi diyebiliriz.

Pianoyu kötü çaldığınız için taşlanarak öldürülebilirsiniz.

5-shiren the wanderer 5 ve 6
Japonya'da daha çok bilinen "gizemli zindan" türünde bir oyundur. Rastgele zindanlarda dolaştığınız ve canavarlarla savaştığınız bu oyunda, zindanlardan hazineleri toplayıp kullanabileceğiniz eşya ve ekipmanları elde ederek güçleniyorsunuz. Karakter ölürse eşyalarınızı kaybedersiniz, seviye bire sıfırlanır, zindanlar değişir ve canavarlar pozisyon değiştirir.

6-One way heroics
Basit oynanışıyla tekrar tekrar oynayabileceğiniz bir oyundur. Sadece tek yöne doğru hareket ederek, düşmalarla savaşmak, ekipman elde etmek gibi birçok şeyi düşünerek gideceğiniz yeri seçmek önemli bir hal alıyor.

7-towerclimb
Spelunky benzeri bir oyundur. Oynamadığım için pek bilgim yok ama çok zor olduğunu ve tek seferde oyunun son kısmına ulaşabileceğini biliyorum.

8-cataclysm: Dark days ahead
Hayatta kalma-korku roguelike oyunudur. Cataclysm oyunlarını oynamadığım için bilmiyorum. Steam'de mevcuttur. Galiba web sitesinde ücretsiz bir versiyonu vardı.

Herkese hitap edebilecek farklı farklı oyunları yazdım. Elimden geldiğince açıklamaya çalıştım. Umarım faydalı olmuştur.

oyunlar Steam'de mevcuttur.

Önerileriniz için çok teşekkür ederim hocam, listede caves of qud dışında bildiğim oyun yok :D hepsini araştıracağıma emin olabilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı